Jake Sisko je sin slavnog Flotinog kapetana Benjamina Siska i Jennifer Sisko. Odabrao je ne služiti Zvjezdanoj floti, već postati pisac. Njegov najbolji prijatelj je Ferengi Nog.

Jake Sisko
Glumac Cirroc Lofton
Osnovni podaci
Vrsta čovjek
Spol muški
Datum rođenja 2355. godine
Mjesto rođenja Zemlja


Životopis uredi

2366. godine Jake je živio s roditeljima na brodu USS Saratoga gdje je njegov otac, Benjamin Sisko bio prvi časnik. Kasnije te godine Jakeova majka, Jennifer Sisko poginula je u Bitci kod Wolfa 359 gdje je Saratoga uništena u npadau borgovske kocke dok su Benjamin i Jake uspjeli napustiti brod prije uništenja. Jake se s ocem preselio na Mars.

2369. godine Jake i Benjamin preselili su se na Deep Space Nine gdje je Benjamin postao zapovjednik postaje. Jake nije bio zadovoljan idejom života na svemirskoj postaji i radije je želio živjeti na Bajoru. Ipak, prihvatio je život na DS9 nakon što je upoznao Noga koji mu je postao najbolji prijatelj.

Jake i Nog pohađali su zajedno nastavu kod Keiko O'Brien gdje je Nog naučio pisati i čitati, a Jake je proširio svoje znanje.

Benjamin se zabrinuo za Jakea zbog prijateljstva s Nogom. Bojao se da će Nog negativno utjecati na Jakea. Kad je obitelj Nogu zabranila pohađanje škole, Benjamin je odahnuo vjerujući da se više neće družiti s njegovim sinom. Međutim, njiho dvojica i dalje su zajedno provodili vrijeme i uskoro se pokazalo da je Jake samostalno podučavao Noga.

Jake se odlučio protiv Akademije Zvjezdane flote i umjesto toga je odlučio pohađati školu Pennington na Novom Zelandu. Kasnije je postao reporter tijekom Dominijskog rata.