Dodatak:Popis nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Popis nastupa za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju (zaključno s utakmicom 19. lipnja 2024.: HrvatskaAlbanija 2:2)

100+ nastupa
177 Luka Modrić
134 Darijo Srna
133 Ivan Perišić
114 Stipe Pletikosa
106 Ivan Rakitić*
105 Josip Šimunić
Domagoj Vida
104 Ivica Olić
103 Vedran Ćorluka
Mateo Kovačić
100 Dario Šimić


50 − 99 nastupa
98 Marcelo Brozović
95 Andrej Kramarić
89 Mario Mandžukić
84 Robert Kovač
83 Niko Kovač
81 Robert Jarni
Niko Kranjčar
78 Dejan Lovren*
69 Davor Šuker
65 Mario Pašalić
64 Eduardo
62 Aljoša Asanović
61 Zvonimir Soldo
59 Dražen Ladić
Jerko Leko
58 Danijel Pranjić
57 Dominik Livaković
56 Nikola Vlašić
55 Milan Badelj*
Igor Tudor
Ognjen Vukojević
53 Igor Štimac
52 Šime Vrsaljko
51 Zvonimir Boban
Goran Vlaović

20 − 49 nastupa
49 Marko Babić
Robert Prosinečki
Milan Rapaić
Mario Stanić
Ivan Strinić
Stjepan Tomas
46 Mladen Petrić
44 Slaven Bilić
Danijel Subašić
42 Nikola Kalinić
Ante Rebić
41 Ivan Klasnić
40 Alen Bokšić
Bruno Petković
39 Boris Živković
38 Josip Juranović
36 Nikica Jelavić
35 Boško Balaban
Borna Barišić
Josip Brekalo
33 Lovro Majer
32 Joško Gvardiol
Dado Pršo
31 Nikola Jerkan
30 Daniel Šarić
29 Gordon Schildenfeld
28 Tomislav Butina
Mario Tokić
Davor Vugrinec
27 Igor Cvitanović
Mislav Oršić
26 Tin Jedvaj
Josip Pivarić
Marko Pjaca
Jurica Vranješ
24 Duje Ćaleta-Car
23 Ante Budimir
22 Ivica Mornar
Dubravko Pavličić
Vedran Runje
21 Luka Ivanušec
Krunoslav Jurčić
Marko Livaja*
Marko Rog
Borna Sosa

10 − 19 nastupa
19 Tomislav Dujmović
Nikola Jurčević
Lovre Kalinić
Silvio Marić
Mladen Mladenović
Đovani Roso
Josip Stanišić
18 Ivan Jazbinšek
Franjo Wölfl
17 Miroslav Brozović
Zvonimir Cimermančić
16 Goran Jurić
Anthony Šerić
Josip Šutalo
15 Igor Bišćan
Ernest Dubac
Mirko Kokotović
Nikola Pokrivač
14 Jasmin Agić
Ivan Bošnjak
Duje Čop
Marjan Mrmić
13 Dario Knežević
Ivan Leko
Branko Pleše
12 Matej Mitrović
11 Franjo Glaser
Ivica Križanac
Gustav Lechner
Nenad Pralija
10 Milan Antolković
Alen Halilović
Ratko Kacian
Mato Neretljak

5 − 9 nastupa
9 Nenad Bjelica
Mario Cvitanović
Martin Erlić
Tonči Gabrić
August Lešnik
Tomislav Marić
Marin Pongračić
Luka Sučić
8 Elvis Brajković
Ivo Iličević
Marijo Marić
Dario Melnjak
Miljenko Mumlek
Tomo Šokota
Robert Špehar
7 Mate Bilić
Ardian Kozniku
Ante Miše
Željko Pavlović
Sammir
Josip Šimić
Mile Škorić
6 Domagoj Antolić
Filip Bradarić
Igor Budan
Ivica Ivušić
Zoran Mamić
Hrvoje Milić
Zvonimir Monsider
Petar Musa
Krešo Pukšec
Dževad Turković
Filip Uremović
5 Stjepan Andrijašević
Karlo Bartolec
Dražen Biškup
Hrvoje Čale
Drago Gabrić
Kristijan Jakić
Ivan Jurić
Marin Leovac
Igor Pamić
Marco Pašalić
Tomislav Rukavina
Goran Sablić
Ivan Santini
Hrvoje Vejić

1 − 4 nastupa
4 Martin Baturina · Leon Benko · Domagoj Bradarić · Ante Ćorić · Joey Didulica ·  Svetozar Đanić  · Tomislav Erceg · Danijel Hrman · Marko Lešković ·  Florijan Matekalo  · Damir Milinović ·  Slavko Pavletić  · Jurica Vučko
3 Arijan Ademi (poslije igrač Sjeverne Makedonije) · Franko Andrijašević · Andrija Balajić ·  Ivan Belošević  · Nino Bule · Darko Butorović · Ivan Cvjetković · Drago Čelić · Antonio Čolak · Vlatko Đolonga · Jakov Filipović · Slavko Ištvanić ·  Zvonko Jazbec  · Veldin Karić · Petar Krpan · Antonio Milić · Saša Peršon · Mladen Romić · Anas Sharbini · Simon Sluga · Nikola Šafarić ·  Ivan Šuprina  · Filip Tapalović · Fran Tudor · Ivan Vargić · Goran Vučević · Zoran Vulić · Josip Weber (poslije igrač Belgije)
2 Srđan Andrić · Ivica Banović · Mladen Bartulović · Toma Bašić · Dion Drena Beljo · Miroslav Bičanić · Srećko Bogdan · Goran Brajković · Stanko Bubalo · Igor Bubnjić · Jurica Buljat · Marijan Buljat ·  Zlatko Čajkovski  · Niko Čeko · Darko Dražić · Mario Galinović · Ivo Grbić · Mato Jajalo (poslije igrač BiH) · Janko Janković · Vedran Ješe · Vlado Kasalo ·  Zvonimir Koceić  ·  Slavko Kodrnja  · Zlatko Kranjčar · Mirko Marić · Nikola Matas · Josip Mišić · Zoran Nižić · Filip Ozobić (poslije igrač Azerbajdžana) · Dino Perić · Antonio Perošević · Alen Peternac · Dean Računica · Silvestar Sabolčki · Mario Šitum · Danijel Štefulj · Samir Toplak ·  Emil Urch  · Vladimir Vasilj · Neven Vukman · Kazimir Vulić
1 Željko Adžić ·  Viktor Ajbek  · Josip Balatinac · Mateo Barać · Mate Baturina · Mario Bazina ·  Slavko Beda  ·  Aleksandar Benko  · Filip Benković · Saša Bjelanović · Josip Bulat · Mijo Caktaš · Mario Carević · Toni Datković ·  Svemir Delić  · Dino Drpić · Ivo Ergović · Josip Gašpar · Sejad Halilović (poslije igrač BiH) · Joško Jeličić ·  Dražan Jerković  · Antonijo Ježina · Damir Kalapač · Nikola Katić (poslije igrač BiH) ·  Vladimir Klaić  · Denis Kolinger · Fabijan Komljenović · Dominik Kotarski · Dario Krešić ·  Stane Krstulović  · Damir Krznar · Nediljko Labrović · Siniša Linić ·  Antun Lokošek  · Kristijan Lovrić · Mate Maleš · Mario Maloča ·  Željko Matuš  ·  Ivan Medle  · Darko Miladin · Mato Miloš · Goran Milović · Marko Mlinarić · Ivan Močinić · Nikola Moro · Mirko Pavličević · Renato Pilipović ·  Antun Pogačnik  · Joško Popović · Srebrenko Posavec · Andrej Prskalo · Josip Radošević ·  Gajo Raffanelli  ·  Sulejman Rebac  · Ivan Režić · Robert Rubčić · Kujtim Shala · Zoran Slavica · Dario Smoje · Ivo Šeparović ·  Vlado Šimunić  · Ivan Šunjić · Marin Tomasov · Ivan Tomečak · Ivan Turina ·  Ante Vidošević  ·  Joško Vidošević  · Luka Vučko · Darko Vukić · Željko Vuković (poslije igrač Austrije) · Ante Vukušić ·  Ante Vulić  ·  Ante Žanetić  · Gregor Židan (poslije igrač Slovenije) · Miroslav Žitnjak ·  Aleksandar Živković  · Zoran Živković · Željko Župetić

Napomena:
 siva podloga : reprezentativci 1940. – 1956.
masna slova: aktivni igrači
*: aktivni igrači koji su se povukli iz reprezentacije

Prošireni popis

uredi

Prošireni popis reprezentativaca koji uključuje i nastupe za bivše Jugoslavije pogledajte na: Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca

Poveznice

uredi