Dodatak:Popis nositelja Reda Danice hrvatske s likom Franje Bučara

Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara

Red Danice hrvatske je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima trinaesto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995. godine. Red se dijeli na sedam jednako vrijednih odlikovanja:

Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara - dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge u športu.

IzgledUredi

Medaljon prikazuje portret znamenitog promicatelja športa i športaša Franju Bučara. Duž lijeve strane portreta nalazi se natpis »DR. FRANJO«, a duž desne »BUČAR«. Natpisi su smješteni uz rubni dio medaljona u polukružnoj formi.

NositeljiUredi

Godina Osoba Zasluga Šport Izvor
1995. Alanović, Vladan za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Aljinović, Milica za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Arapović, Franjo za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Asanović, Aljoša za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Asić, Ivan za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Babić, Željko za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Beaković, Dinko za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Bezmalinović, Mislav za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Bilić, Slaven za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Bilić, Zvonimir za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Blažević, Miroslav Čiro za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Blažičko, Ivan za osobite zasluge u športu Športsko novinarstvo N.N., br. 46/95.
1995. Boban, Zvonimir za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Bokšić, Alen za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Boraska, Igor za osobite zasluge u športu Veslanje N.N., br. 46/95.
1995. Bratić, Ante za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Budimir, Mario za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Bukić, Perica za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Cimbal, Suzana za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 46/95.
1995. Cvjetičanin, Danko za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Čač, Krešimir za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 46/95.
1995. Čavar, Patrik za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Ćosić, Krešimir - posmrtno za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Čulin, Igor za osobite zasluge u športu Veslanje N.N., br. 46/95.
1995. Dragaš, Nikola za osobite zasluge u športu Kuglanje N.N., br. 46/95.
1995. Duhović, Danko za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. First, Velinka za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Francki, Jasminka za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 46/95.
1995. Franković, Tihomir za osobite zasluge u športu Veslanje N.N., br. 46/95.
1995. Franović, Darko za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Gabrić, Tonči za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Gavez, Iva za osobite zasluge u športu Taekwondo N.N., br. 46/95.
1995. Gobac, Zoran za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Goluža, Slavko za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Gregov, Alan za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Gudelj, Bruno za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Herceg, Danko za osobite zasluge u športu Kanu N.N., br. 46/95.
1995. Idrizi, Enver za osobite zasluge u športu Karate N.N., br. 46/95.
1995. Ivančić, Valter za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Ivanišević, Goran za osobite zasluge u športu Tenis N.N., br. 46/95.
1995. Ivić, Tomislav za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Jarni, Robert za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Jelčić, Vladimir za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Jerkan, Nikola za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Ježina, Adrian za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Jović, Božidar za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Jurčević, Nikola za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Jurčić, Željko za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Jurić, Miro za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Jurilj, Dragan za osobite zasluge u športu Taekwondo N.N., br. 46/95.
1995. Kanjer, Marijan za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 46/95.
1995. Kasparov, Gari za osobite zasluge u športu Šah N.N., br. 46/95.
1995. Katalinić, Ana za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Kljaić, Nenad za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Komazec, Arijan za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Kovačić, Emilio za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Kožulj, Gordan za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Kramer, Fredi za osobite zasluge u športu Športsko novinarstvo N.N., br. 46/95.
1995. Kreković, Joško za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Krištof, Štefica za osobite zasluge u športu Kuglanje N.N., br. 46/95.
1995. Krznić, Ognjen za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Kukoč, Toni za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Ladić, Dražen za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Lončar, Alen za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 46/95.
1995. Ljubek, Matija za osobite zasluge u športu Kanu N.N., br. 46/95.
1995. Mađarević, Marija za osobite zasluge u športu Kuglanje N.N., br. 46/95.
1995. Majoli, Iva za osobite zasluge u športu Tenis N.N., br. 46/95.
1995. Malenica, Mladenka za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 46/95.
1995. Matošević, Valter za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Mavrović, Željko za osobite zasluge u športu Boks N.N., br. 46/95.
1995. Mikac, Sanja za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Mikac, Tonči za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Milošević, Miloš za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 46/95.
1995. Mlinarić, Marko za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Močan, Vladimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Mršić, Veljko za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Načinović, Alvaro za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Naglić, Aramis za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Naglić, Ognjen za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Nakić, Mihovil za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Nardelli, Albert za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Neralić, Ružica za osobite zasluge u športu Kuglanje N.N., br. 46/95.
1995. Novosel, Mirko za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Obrvan, Ivica za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Orešar, Bruno za osobite zasluge u športu Tenis N.N., br. 46/95.
1995. Palčić, Drago za osobite zasluge u športu Atletika N.N., br. 46/95.
1995. Pavlaković, Miro za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 46/95.
1995. Pavlović, Albert za osobite zasluge u športu Veslanje N.N., br. 46/95.
1995. Pejtinović, Davor za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Perasović, Velimir za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Peribonio, Tonči za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Perkovac, Goran za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Perman, Biserka za osobite zasluge u športu Kuglanje N.N., br. 46/95.
1995. Petika, Snježana za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Petrović, Dražen - posmrtno za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Petrović, Aleksandar za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Pezzi, Edo za osobite zasluge u športu Športsko novinarstvo N.N., br. 46/95.
1995. Pisinković, Frenco za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Podgorelec, Slavko za osobite zasluge u športu Hrvatski olimpijski odbor N.N., br. 46/95.
1995. Primorac, Zoran za osobite zasluge u športu Stolni tenis N.N., br. 46/95.
1995. Prosinečki, Robert za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Prpić, Goran za osobite zasluge u športu Tenis N.N., br. 46/95.
1995. Puc, Iztok za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Pušnik, Rolando za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Rađa, Dino za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Rauš, Marijan za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Rožić, Vedran za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Saračević, Zlatko za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Savićević, Dejan za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Sinovčić, Elda za osobite zasluge u športu Kuglanje N.N., br. 46/95.
1995. Skansi, Petar za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Skoko, Mirela za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 46/95.
1995. Skoko, Suzana za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 46/95.
1995. Smailagić, Irfan za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Smodlaka, Mile za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Strahija, Marko za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 46/95.
1995. Sušec, Božo za osobite zasluge u športu Športsko novinarstvo N.N., br. 46/95.
1995. Šarić, Mirza za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Šimenc, Dubravko za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Šola, Vlado za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Štiglić, Franjo za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Štimac, Igor za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Šuker, Davor za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Šurbek, Dragutin za osobite zasluge u športu Stolni tenis N.N., br. 46/95.
1995. Tabak, Žan za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Tironi, Darko za osobite zasluge u športu Športsko novinarstvo N.N., br. 46/95.
1995. Tomljanović, Ratko za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Tvrdić, Ratko za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Varga, Dragutin za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Varvodić, Ivan za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 46/95.
1995. Vezmar, Nataša za osobite zasluge u športu Taekwondo N.N., br. 46/95.
1995. Vitez, Siniša za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 46/95.
1995. Vitez, Vesna za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Vranković, Josip za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Vranković, Stojko za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1995. Vrbek, Biserka za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 46/95.
1995. Vrbičić, Renato za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 46/95.
1995. Vrdoljak, Antun za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Vučetić, Miroslav za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 46/95.
1995. Vujović, Vladimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Vukušić, Herman za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Vulić, Zoran za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 46/95.
1995. Zorko, Branko za osobite zasluge u športu Atletika N.N., br. 46/95.
1995. Zovko, Zdravko za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 46/95.
1995. Željković, Marijeta za osobite zasluge u športu Taekwondo N.N., br. 46/95.
1995. Žunek, Vesna za osobite zasluge u športu N.N., br. 46/95.
1995. Žurić, Ivica za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 46/95.
1996. Čumbrek, Zdravko za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Bonačić, Ozren za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Bukić, Perica za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Bosnić, Igor za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Čičin-Šain, Ante za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Damjanić, Milorad za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Družak, Tomislav za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Huljev, Ante za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Ivaniš, Ivo za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Jerković, Vedran za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Kobeščak, Dario za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Kobeščak, Vjekoslav za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Labar, Boris za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Lončarić, Damir za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Lukić, Stjepan za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Nola, Fabijan za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Rogin, Tomislav za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Sardelić, Petar za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Školneković, Siniša za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Štritof, Ratko za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Tihava, Bogdan za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Vegar, Tino za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Vićan, Frano za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Vincek, Damir za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Vrdoljak, Zdeslav za izniman doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo-športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje sedmog naslova Kupa prvaka Europe Akademskog vaterpolo kluba "Mladost": Vaterpolo N.N., br. 30/96.
1996. Cozma, Valentina za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Domović, Marijan za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Gregurić, Božica za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Hasagić, Samira za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Hrg, Andreja za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Ivandija, Dijana za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Jukić, Tatjana za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Krajnović, Ljerka za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Maljko, Irina za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Matišić, Ana za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Mihoci, Vlatka za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Mulvaj, Krešimir za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Pal, Ivan za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Pavlačić, Renata za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Petika, Snježana za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Savić, Bojan za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Šojat, Josip za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Štević, Željana za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Tirca, Mariana za izniman doprinos razvoju hrvatskog rukometnog športa i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, posebice za osvajanje naslova kupa Europskih rukometnih prvakinja 1995/96. ženskog rukometnog kluba "Podravka" Koprivnica. Rukomet N.N., br. 41/96.
1996. Asić, Vlaho za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Ban,Mijo za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Čikor, Dubravko za osobite zasluge u športu Automobilizam N.N., br. 56/96.
1996. Čleković, Milan za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Finderle, Miljenko za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Grčić, Stanko za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Habuš, Antun za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Herjavec, Anđelko za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Ivančić, Branko za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Karlović, Damir za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Kis, Mijo za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Kovačević, Neven za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 56/96.
1996. Kušec, Zlatko za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Lang, Leopold za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Mamić, Vlatko za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Marković, Ivica za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Pavlović, Ante za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 56/96.
1996. Pipal, Vladimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Pulić, Niko za osobite zasluge u športu Automobilizam N.N., br. 56/96.
1996. Rupnik, Franjo za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 56/96.
1996. Šepec, Tomislav za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Tokić, Ante za osobite zasluge u športu N.N., br. 56/96.
1996. Lučić, Mirjana za osvojeno prvo mjesto na otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u tenisu 1996. godine u svjetskoj konkurenciji tenisačica do 18 godina Tenis N.N., br. 79/96.
1997. Arafijev, Josip za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Bakić, Vladimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Blašković, Milan za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Borovnjak, Vladimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Černjul, Mario za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Ćuk, Krešimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Damjanović, Stipe za osobite zasluge u športu Hrvanje N.N., br. 58/97.
1997. Gračaković, Slobodan za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Iveković, Zvonimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Krajačić, Davor za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Majoli, Zlatko za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Marić, Josip za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Medved, Juraj za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Omrčen, Zdravko za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Periša, Roko za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Poje, Stjepan za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Preložnjak, Franjo za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Radišić, Berislav za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Rajle, Mirna za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Rudolf, Slavko za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Rukavina, Ante za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 58/97.
1997. Seleš, Željko za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 58/97.
1997. Stević, Hrvoje za osobite zasluge u športu Šah N.N., br. 58/97.
1997. Šimić, Nikola za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Škugor, Irena za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Šulentić, Viktor za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Tivadar, Marijan za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Stipe Tomić za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Tomljanović, Vladimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Turak, Vojmir za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Valentić, Ante za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Vitali, Hrvoje za osobite zasluge u športu N.N., br. 58/97.
1997. Zorko, Branko za osobite zasluge u športu Atletika N.N., br. 58/97.
1998. Becker, Boris za iskazano prijateljstvo i potporu hrvatskoj državi i hrvatskom narodu, posebice sudjelovanjem na humanitarnom teniskom turniru tijekom najžešće agresije na Hrvatsku 1992. Tenis N.N., br. 22/98.
1998. Balgač, Dalibor za osobite zasluge u športu N.N., br. 81/98.
1998. Božić, Stipe za osobite zasluge u športu Alpinizam N.N., br. 81/98.
1998. Kulenović, Katarina za osobite zasluge u športu N.N., br. 81/98.
1998. Medić, Mirjana za osobite zasluge u športu Šah N.N., br. 81/98.
1998. Mikac, Franjo za osobite zasluge u športu N.N., br. 81/98.
1998. Milas, Ilinka za osobite zasluge u športu N.N., br. 81/98.
1998. Pavišić, Josip za osobite zasluge u športu N.N., br. 81/98.
1998. Turk, Petar (posmrtno) za osobite zasluge u športu N.N., br. 81/98.
1999. Bašić, Tomislav za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Berljak, Darko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Bobev, Dimitar za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Božić, Vlado za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Čorak, Josip za osobite zasluge u športu Hrvanje N.N., br. 61/99.
1999. Dorčić, Mihovil za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 61/99.
1999. Drvodelić, Krešo za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Dujmović, Darko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Grgić, Vinko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Hebel, Zdravko za osobite zasluge u športu Športski dužnosnik HOO N.N., br. 61/99.
1999. Horvat, Krešimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Jerković, Dražen za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 61/99.
1999. Karlo, Tomislav za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 61/99.
1999. Kirigin, Jerko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Klarić, Željko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Kljaić, Velimir za osobite zasluge u športu Rukomet N.N., br. 61/99.
1999. Knego, Andro za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 61/99.
1999. Kralj, Branko za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 61/99.
1999. Krmpotić, Tugomir za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Kumičić, Eugen za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Lipovščak, Radovan za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Maglić, Jure za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Marković, Vlatko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Mijačika, Andrija za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Mirošević, Ivo za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Mišura, Marin za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Močibob, Branko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Murat, Josip za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Novak, Bojan za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Poljak, Željko za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 61/99.
1999. Rogić, Marijan za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Ružić, Marijan za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Sršen, Ana za osobite zasluge u športu Plivanje N.N., br. 61/99.
1999. Sudnik, Ivica za osobite zasluge u športu Planinarstvo N.N., br. 61/99.
1999. Šolić, Božidar za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Tartaglia, Siniša za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Tomljanović, Vinko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Trifunović, Želimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Vuletić, Luko za osobite zasluge u športu N.N., br. 61/99.
1999. Kukuljević, Franjo za osobite zasluge u promicanju i očuvanju hrvatskog identiteta u Južnoafričkoj Republici, kao i razvijanje prijateljskih odnosa između hrvatskog naroda i naroda Južnoafričke Republike Tenis N.N., br. 68/99.
2000. Dolinar, Žarko za osobite zasluge u športu, a u prigodi 80. ob­ljetnice života Stolni tenis N.N., br. 98/00.
2000. Fočić Šourek, Đurđa za osobite zasluge u športu N.N., br. 131/00.
2000. Horak-Jergović, Ladislava za osobite zasluge u športu N.N., br. 131/00.
2000. Mladinić, Ante za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 131/00.
2000. Pereglin, Branka za osobite zasluge u športu Streljaštvo N.N., br. 131/00.
2000. Šoljan, Vinko za osobite zasluge u športu N.N., br. 131/00.
2000. Vlašić, Perica za osobite zasluge u športu Veslanje N.N., br. 131/00.
2001. Kostelić, Ante za dugogodišnji predani rad na razvijanju hrvatskog športa, te za doprinos pri osvajanju Svjetskog skijaškog kupa, kao i kvalitetno i uzorno vođenje Hrvatske skijaške reprezentacije Skijanje N.N., br. 30/01.
2001. Pavlek, Vedran za dugogodišnji predani rad na razvijanju hrvatskog športa, te za doprinos pri osvajanju Svjetskog skijaškog kupa, kao i kvalitetno i uzorno vođenje Hrvatske skijaške reprezentacije Skijanje N.N., br. 30/01.
2001. Balić, Maro za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Belofastov, Andrej za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Đuho, Veselin za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Fatović, Elvis za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Jovica, Pero za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Karač, Frano za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Konsuo, Željan za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Kontić, Dean za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Kržić, Ognjen za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Margaritoni, Marko za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Medan, Dragan za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Nikolić, Emil za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Pecotić, Đani za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Računica, Igor za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Sukno, Goran za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Volarević, Goran za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Vranješ, Tihomil za iznimni doprinos razvoju hrvatskog vaterpolo sporta i postignute športske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjeca­njima, a posebno za osvojeni naslov Kupa prvaka Europe Vaterpolo N.N., br. 51/01.
2001. Šipek, Nenad za osobite zasluge u športu Motociklizam N.N., br. 57/01.
2002. Rogošić, Veljko za osobite zasluge za šport Plivanje N.N., br. 80/02.
2002. Tumara, Milan za osobite zasluge za šport Skijanje N.N., br. 80/02.
2003. Bonačić, Duje za osobite zasluge za šport Veslanje N.N., br. 99/03.
2003. Rački, Antun za osobite zasluge za šport N.N., br. 99/03.
2003. Relac, Mirko za osobite zasluge za šport N.N., br. 99/03.
2004. Blagonić, Franko za izniman doprinos i postignute rezultate u boksačkom sportu, čime kao priznati međunarodni boksački sudac promiče među­narodni ugled Republike Hrvatske Boks N.N., br. 27/04.
2004. Kovačić, Zdravko Ćiro za osobite zasluge za šport Vaterpolo N.N., br. 78/04.
2004. Skelin, Nikša za osobite zasluge za šport Veslanje N.N., br. 78/04.
2004. Skelin, Siniša za osobite zasluge za šport Veslanje N.N., br. 78/04.
2004. Moya, Carlos za izniman doprinos i postignute rezultate u športu, sudjelujući na teniskom turniru u Umagu, kao priznati tenisač promiče međunarodni ugled Republike Hrvatske Tenis N.N., br. 98/04.
2004. Smajlagić, Irfan za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Balić, Ivano za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Dominiković, Davor za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Džomba, Mirza za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Kaleb, Nikša za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Lacković, Blaženko za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Losert, Venio za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Metličić, Petar za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Špo­ljarić, Denis za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Šprem, Goran za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Vori, Igor za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Vuković, Drago za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Zrnić, Vedran za izniman sportski uspjeh, osvaja­nje zlatne meta­lje u rukometu, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i promociju ugleda Republike Hrvatske u svijetu Rukomet N.N., br. 153/04.
2004. Draganja, Duje za postignut izniman uspjeh i osvaja­nje srebrne meda­lje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Plivanje N.N., br. 153/04.
2004. Ančić, Mario za postignut izniman uspjeh i osvaja­nje brončane meda­lje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Tenis N.N., br. 153/04.
2004. Čavka, Boško za postignut izniman uspjeh i osvaja­nje brončane meda­lje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Dizanje utega N.N., br. 153/04.
2004. Ljubičić, Ivan za postignut izniman uspjeh i osvaja­nje brončane meda­lje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Tenis N.N., br. 153/04.
2004. Pechalov, Nikolay za postignut izniman uspjeh i osvaja­nje brončane meda­lje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Dizanje utega N.N., br. 153/04.
2004. Pilić, Nikola za postignut izniman uspjeh i osvaja­nje brončane meda­lje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Tenis N.N., br. 153/04.
2004. Španja, Mihovil za postignut izniman uspjeh i osvaja­nje brončane meda­lje na Paraolimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Plivanje N.N., br. 153/04.
2004. Vuković, Jelena za postignut izniman uspjeh i osvaja­nje brončane meda­lje na Paraolimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu N.N., br. 153/04.
2005. Grego, Antun za osobite zasluge za šport N.N., br. 77/05.
2005. Orehovec, Željka za osobite zasluge za šport N.N., br. 77/05.
2006. Helman, Ivan (posmrtno) za osobite zasluge u športu N.N., br. 72/06.
2006. Jajčević, Zdenko za osobite zasluge u športu N.N., br. 72/06.
2006. Kožul, Zdenko za osobite zasluge u športu Šah N.N., br. 72/06.
2006. Mikelin-Opara, Roko za osobite zasluge u športu N.N., br. 72/06.
2006. Rasberger, Slavko za osobite zasluge u športu N.N., br. 72/06.
2007. Rudić, Ratko za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, čime su pored ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata doprinijeli i promicanju medunarodnog ugleda Republike Hrvatske Vaterpolo N.N., br. 38/07.
2007. Bošković, Miho za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, čime su pored ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata doprinijeli i promicanju medunarodnog ugleda Republike Hrvatske Vaterpolo N.N., br. 38/07.
2007. Burić, Damir za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, čime su pored ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata doprinijeli i promicanju medunarodnog ugleda Republike Hrvatske Vaterpolo N.N., br. 38/07.
2007. Bušlje, Andro za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, čime su pored ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata doprinijeli i promicanju medunarodnog ugleda Republike Hrvatske Vaterpolo N.N., br. 38/07.
2007. Hinić, Igor za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, čime su pored ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata doprinijeli i promicanju medunarodnog ugleda Republike Hrvatske Vaterpolo N.N., br. 38/07.
2007. Joković, Maro za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, čime su pored ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata doprinijeli i promicanju medunarodnog ugleda Republike Hrvatske Vaterpolo N.N., br. 38/07.
2007. Marković, Pavo za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, čime su pored ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata doprinijeli i promicanju medunarodnog ugleda Republike Hrvatske Vaterpolo N.N., br. 38/07.
2007. Pavić, Josip za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, čime su pored ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata doprinijeli i promicanju medunarodnog ugleda Republike Hrvatske Vaterpolo N.N., br. 38/07.
2007. Vlašić, Blanka za postignut izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje, u skoku u vis, na Svjetskom atletskom prvenstvu u Osaki 2007. godine, kao i svim dosada ostvarenim vrhunskim sportskim rezultatima Atletika, Skok u vis N.N., br. 111/07.
2008. Jovanović, Sanja za postignut izniman uspjeh osvajanjem zlatne i srebrne medalje u plivanju, na Europskom prvenstvu u Debrecenu 2007. godine, kao i svim dosada ostvarenim sportskim rezultatima Plivanje N.N., br. 2/08.
2008. Beara, Vladimir za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 71/08.
2008. Crnjak, Ratko za osobite zasluge u športu N.N., br. 71/08.
2008. Prižmić, Jurica za osobite zasluge u športu N.N., br. 71/08.
2008. Rustan, Ivo za osobite zasluge u športu N.N., br. 71/08.
2008. Vlašić, Joško za osobite zasluge u športu Atletika N.N., br. 71/08.
2008. Cipci, Ivo za osobite zasluge u razvoju i postignute rezultate u vaterpolu Vaterpolo N.N., br. 126/08.
2008. Poljak, Miroslav za osobite zasluge u razvoju i postignute rezultate u vaterpolu Vaterpolo N.N., br. 126/08.
2009. Vugrinčić, Marijan za osobite zasluge u športu N.N., br. 69/09.
2009. Horvat, Ivan Ico za osobite zasluge u športu Nogomet N.N., br. 121/09.
2009. Omazić, Branko za osobite zasluge u športu N.N., br. 121/09.
2009. Strmečki, Josip za osobite zasluge u športu N.N., br. 121/09.
2009. Antunović, Dušan za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 156/09.
2009. Cicvara, Zdravko za osobite zasluge u športu N.N., br. 156/09.
2009. Lozica, Boško za osobite zasluge u športu Vaterpolo N.N., br. 156/09.
2009. Pavlic, Zvonimir za osobite zasluge u športu N.N., br. 156/09.
2009. Plećaš, Nikola za osobite zasluge u športu Košarka N.N., br. 156/09.
2009. Sever, Vilko (posmrtno) za osobite zasluge u športu N.N., br. 156/09.
2010. Kostelić, Ivica za postignut izniman uspjeh osvajanjem medalja na XXI. zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. godine Skijanje N.N., br. 34/10.
2010. Fak, Jakov za postignut izniman uspjeh osvajanjem medalja na XXI. zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. godine Biatlon N.N., br. 34/10.
2011. Vujnović, Vladimir za izniman i osobiti doprinos razvoju hrvatskog rukometnog sporta i rukometne sudačke organizacije, a u prigodi 50-te godišnjice osobnog i uspješnog sportskog rada i djelovanja Rukomet N.N., br. 81/11.
2011. Mataja, Željko za osobite zasluge za šport Športski djelatnik N.N., br. 153/11.
2012. Zaninović, Ana za osobite zasluge za taekwondo sport i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu Taekwondo N.N., br. 69/12.
2012. Zaninović, Lucija za osobite zasluge za taekwondo sport i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu Taekwondo N.N., br. 69/12.
2012. Budetić, Branimir za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika (Bacanje koplja) N.N., br. 146/12.
2012. Ivančić, Ivan (trener) za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika N.N., br. 146/12.
2012. Kralj, Darko za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika (Bacanje kugle) N.N., br. 146/12.
2012. Milinković, Milka za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika (bacanje kugle i koplja) N.N., br. 146/12.
2012. Ristoski, Mikela za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika (Skok u dalj) N.N., br. 146/12.
2012. Talić, Zoran za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika (Skok u dalj) N.N., br. 146/12.
2012. Perković, Sandra za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika (Bacanje diska) N.N., br. 146/12.
2012. Cernogoraz, Giovanni za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u streljaštvu – disciplina trap na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Streljaštvo (Trap) N.N., br. 146/12.
2012. Martin, Damir za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u veslanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Veslanje N.N., br. 146/12.
2012. Sinković, Martin za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u veslanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Veslanje N.N., br. 146/12.
2012. Sinković, Valent za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u veslanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Veslanje N.N., br. 146/12.
2012. Šain, David za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u veslanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Veslanje N.N., br. 146/12.
2012. Bralić, Nikola (trener) za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u veslanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Veslanje N.N., br. 146/12.
2013. Pijaca, Katja za osobite zasluge za razvoj hrvatskog sporta u području sportske rekreacije i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu Športska rekreacija N.N., br. 84/13.
2014. Mikulić, Ivan za osobite zasluge za razvoj hrvatskog sporta osoba s invaliditetom i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 84/14.
2014. Čajkovski, Hinko Željko za osobite i dugogodišnje zasluge u području sporta i postignutih vrhunskih sportskih rezultata Nogomet N.N., br. 120/14.
2014. Lisjak, Vlado za osobite i dugogodišnje zasluge u području sporta i postignutih vrhunskih sportskih rezultata Hrvanje N.N., br. 120/14.
2015. Možnik, Marijo za izniman sportski uspjeh ukupnog pobjednika Svjetskog kupa u gimnastici na preči za 2010., 2013. i 2014. godinu Gimnastika N.N., br. 2/15.
2017. Bijač, Marko za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Bukić, Luka za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Lončar, Luka za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Petković, Antonio za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Šetka, Anđelo za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Garcia Gadea, Javier za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Krapić, Ivan za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Macan, Marko za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Sukno, Sandro za izniman sportski uspjeh i osvajanje srebrne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 3/17.
2017. Marinović, Bojan za osobiti i izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Dretar Karić, Helena za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Fantela, Šime za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Jedrenje N.N., br. 3/17.
2017. Glasnović, Josip za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Streljaštvo (Trap) N.N., br. 3/17.
2017. Hrgović, Filip za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Boks N.N., br. 3/17.
2017. Kolak, Sara za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika (Bacanje koplja) N.N., br. 3/17.
2017. Marenić, Igor za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Jedrenje N.N., br. 3/17.
2017. Mužinić, Anđela za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Stipanović, Tonči za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Jedrenje N.N., br. 3/17.
2017. Šandor, Velimir za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Marendić, Vlatko za osobite zasluge za sport i postignute vrhunske sportske rezultate među hrvatskim i međunarodnim slijepim šahistima te njegovo promicanje u Repub­lici Hrvatskoj i u svijetu, Šah N.N., br. 3/17.
2017. Heimer, Stjepan za osobite zasluge za sport, visoko obrazovanje i afirmaciju tjelesnih aktivnosti kao nezamjenjivog faktora nacionalnog zdravlja te njihovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Fuček-Leško, Barbara za osobite zasluge za razvoj, promicanje i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti invalidnih osoba te postignutih vrhunskih sportskih rezultata u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 75/17.
2017. Mišljenović, Miljenko za osobite zasluge za razvoj, promicanje i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti invalidnih osoba te postignutih vrhunskih sportskih rezultata u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 75/17.
2017. Rakić, Dragan za osobite zasluge za razvoj, promicanje i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti invalidnih osoba te postignutih vrhunskih sportskih rezultata u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 75/17.
2017. Fatović, Loren za za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Vaterpolo N.N., br. 109/17.
2017. Buljubašić, Ivan za za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Vaterpolo N.N., br. 109/17.
2017. Vukičević, Ante za za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Vaterpolo N.N., br. 109/17.
2017. Marcelić, Ivan za za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Vaterpolo N.N., br. 109/17.
2017. Elkasević, Edis za osobiti i izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih vaterpolista i atletičara na Svjetskim prvenstvima u Budimpešti i Londonu 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Atletika N.N., br. 109/17.
2017. Sloboda, Predrag za osobiti i izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih vaterpolista i atletičara na Svjetskim prvenstvima u Budimpešti i Londonu 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Vaterpolo N.N., br. 109/17.
2018. Ilić Alvarez, Neven Ivan za osobite zasluge u promicanju sporta u svijetu, te uspješnu suradnju između Hrvatskog olimpijskog odbora i Čileanskog olimpijskog odbora Športski dužnosnik N.N., br. 26/18.
2018. Kustić, Marijan za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju 2. mjesta na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji Nogomet N.N., br. 100/18.
2018. Olić, Ivica za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju 2. mjesta na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji Nogomet N.N., br. 100/18.
2018. Ladić, Dražen za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju 2. mjesta na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji Nogomet N.N., br. 100/18.
2018. Mrmić, Marjan za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju 2. mjesta na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji Nogomet N.N., br. 100/18.
2018. Cvrk, Zoran za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju 2. mjesta na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji Nogomet N.N., br. 100/18.
2019. Šarić, Igor za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018. Tenis N.N., br. 6/19.
2019. Zovko, Lovro za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018. Tenis N.N., br. 6/19.
2019. Bošnjak, Bruno za izniman sportski uspjeh i osvajanje brončane medalje na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama 2018. u Južnoj Koreji, te osobite zasluge u promicanju sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Skijanje, (Snowboard) N.N., br. 6/19.
2019. Kvesić, Ivan za iznimne sportske uspjehe i osvajanje naslova svjetskog prvaka u karateu u poluteškoj kategoriji, to osobite zasluge za sport i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu Karate N.N., br. 62/19.
2019. Čolak, Goran za iznimne sportske uspjehe u disciplini ronjenja na dah, te osobite zasluge za sport i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu Ronjenje na dah N.N., br. 62/19.
2019. Srbić, Tin za iznimne sportske uspjehe i osvajanje srebrne medalje na 8. Europskom prvenstvu za muškarce i žene u gimnastici u Szczecinu, te osobite zasluge za sport i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu Gimnastika N.N., br. 67/19.

IzvoriUredi