Otvori glavni izbornik

Dodatak:Popis poginulih branitelja iz Dubrovačko-neretvanske županije

Spomenik poginulim metkovskim braniteljima iz Domovinskoga rata, rad akad. kipara Ante Brkića
Spomenik poginulim braniteljima Dubrovnika iz Domovinskoga rata autora Igora Franića
Spomen soba posvećena svim poginulim dubrovačkim braniteljima
Spomen soba posvećena svim poginulim dubrovačkim braniteljima

Popis poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu iz Dubravačko-neretvanske županije:

Sadržaj:

116. brigada HV "Neretvanski gusari"Uredi

AUredi

BUredi

  • Ante Babić (Gradac kod Neuma, BiH, 22. lipnja 1959. - južno bojište, 2. studenog 1991.), električar, neoženjen.
  • Darko Babić (Metković, 4. veljače 1962. - Vojna bolnica Meljine, 17. prosinca 1991.), posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom časničkog namjesnika. Bio je oženjen suprugom Nadom, s kojom ima sina Darka.
  • Ante Batina (Trebimlja u Popovu polju, BiH, 2. siječnja 1971. - južno bojište, 8. srpnja 1992.), živio je u Dubrovniku.
  • Krešimir Bebić (Metković, 30. siječnja 1974. - južno bojište, 28. svibnja 1992.), živio je Gradcu, posmrtno je dobio čin časničkog namjesnika.
  • Mario Bebić (Metković, 11. veljače 1967. - južno bojište, 30. svibnja 1992), živio je Gradcu, posmrtno je dobio čin časničkog namjesnika. Bio je oženjen suprugom Jelicom, s kojom ima kćer Marinelu.
  • Adolf Beno, (Čapljina, BiH, 25. prosinca 1941. - južno bojište, 11. studenog 1992.), živio je u Hotnju kod Stolca. Bio je oženjen.
  • Boro Brečić (Metković, 1. siječnja 1971. - južno bojište, 10. rujna 1992.), desetnik HV-a, posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom časničkog namjesnika. Bio je oženjen suprugom Oliverom.
  • Stipe Buljubašić (Brečići kod Metkovića, 1. svibnja 1957. - južno bojište, 2. studenog 1991.), dipl. inž. građevine, živio je u Metkoviću, poginuo je od rakete izpaljene iz zrakoplova JNA, posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom satnika. Bio je oženjen suprugom Milenom, s kojom ima sina Antu te kćeri Maju i Danijelu.

ČUredi

ĆUredi

DUredi

Uredi

  • Jadranko Džono (Gabela, BiH, 7. veljače 1961. - južno bojište, 3. kolovoza 1992.)

EUredi

  • Eugen Erjauc (Metković, 12. listopada 1967. - južno bojište, 24. svibnja 1992.), poginuo je u neprijateljskom minskom polju prilikom izvršavanja borbenog zadatka, posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

GUredi

  • Domagoj Gabrić (Metković, 3. studenog 1966. - 13. listopada 1991.), apsolvent Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Posmrtno su mu organizirane izložbe likovnih radova u Metkoviću i u Zagrebu, te je objavljena monografija radova "Domagoj Gabrić".

IUredi

  • Hrvoje Ilić (Metković, 10. ožujka 1972. - južno bojište, 24. rujna 1994.), uz 116. brigadu, bio je pripadnik i VII. gardijske brigade Pume. Poginuo je od snajperskog metka, posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

JUredi

  • Mario Jadreško (Metković, 11. veljače 1965. - južno bojište, 6. studenog 1991.), poginuo je od mitraljeskog rafala pri izvršavanju borbenog zadatka. Posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom časničkog namjesnika.
  • Ivan Jelinić (Hardomilje kod Ljubuškog, BiH, 5. rujna 1955. - Metković, 23. svibnja 1992.), živio je u Metkoviću, gdje je i preminuo od posljedica teškog ranjavanja u neprijateljskom minskom polju na južnom ratištu, prilikom izvršavanja borbenih zadataka. Posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom narednika. Otac je dviju kćeri, Kristine i Sandre, te sina Dragana.
  • Niko Jerković (Metković, 21. listopada 1961. - južno bojište, 10. rujna 1992.), živio je u Kuli Norinskoj, jedno vrijeme bio je zamjenik zapovjenika diverzantskog voda, potom prelazi u 4. gardijsku brigadu, gdje obnaša dužnost zapovjednika inženjerskog voda. Posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom časničkog namjesnika. Bio je oženjen suprugom Marijom, s kojom ima sina Antu.
  • Marinko Jurko (Širokio Brijeg, BiH, 21. veljače 1954. - južno bojište, 21. studenog 1994.), živio je u Metkoviću, gdje je imao privatnu trgovinu, posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom časničkog namjesnika. Bio je oženjen suprugom Irenom, s kojom ima sina Ivana.

KUredi

  • Jure Kelam (Lećevica kod Splita, 24. travnja 1963. - južno bojište, 8. lipnja 1992.), živio je u Brštanu kod Klisa.
  • Dražen Kozina (Bijača kod Ljubuškog, 22. travnja 1968. - južno bojište, 23. lipnja 1992.), Desetnik, živio je u Metkoviću, posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom pričuvnog narednika.
  • Ante Kuran (Brečići kod Metkovića, 28. siječnja 1950. - južno bojište, 2. studenog 1991.), poginuo je od rakete ispaljene iz zrakoplova JNA, posmrtno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom pukovnika. Otac Perine, Ivane i Tonija.

LUredi

  • Tomislav Lukić (Nuštar, 20. kolovoza 1967. - južno ratište, 23. ožujka 1992.)

MUredi

  • Vice Marević (Dragovija kod Metkovića, 21. listopada 1952. - Dragovija, 21. siječnja 1996.)
  • Stanislav Marić (Stolac, BiH, 7. ožujka 1969. - južno bojište, 1. svibnja 1993.)
  • Vlaho Maslović (Metković, 14. ožujka 1967. - Bistrina, 26. studenog 1991.)
  • Nikola Alenko Mataga (Opuzen, 1. kolovoza 1954. - južno bojište, 15. prosinca 1991.)
  • Ivan Milanović (Pješivac Greda kod Stolca, BiH, 13. listopada 1958. - Pješivac Greda, 27. lipnja 1992.)
  • Stanko Milanović (Pješivac Greda kod Stolca, BiH, 12. veljače 1956. - Pješivac Greda, 27. lipnja 1992.)
  • Ilija Moro (Aladinići kod Stolca, BiH, 28. siječnja 1953. - 18. lipnja 1992.)
  • Marijan Mustapić
  • Neven Mustapić
  • Siniša Musulin (1965. - 16. kolovoza 1992.) Živio je s roditeljima u Rogotinu. Nije bio oženjen. Kao pripadnik HV-a poginuo je u borbi s neprijateljem 12. kolovoza 1995. na prvoj crti bojišnice. Poginuo je sa kolegama (Ivica Petrović, Stipe Štrbić i Albin Osti). Pokopan je na mjesnom groblju u Rogotinu.

NUredi

  • Mario Nikolić Kiš poginuo 29. siječnja 1993. godine u Paljuvu kod Novigrada kao pripadnik 4. gardijaske brigade. Živio u Krvavcu kod Metkovića, neoženjen.
  • Mustafa Nuhanović

OUredi

  • Velija Obradović
  • Vedran Ostojić (1972. - 16. kolovoza 1992.) Rođen je u Mostaru, a živio u Peračkom Blatu. U Pločama je završio osnovnu i srednju školu te postao strojobravar. Hrvatskoj ratnoj mornarici pridružio se 3. prosinca 1991. Poginuo je 16. kolovoza 1992. Počiva na mjesnom groblju u Peračkom Blatu.
  • Albin Osti (1961. - 12. kolovoza 1995.) Živio je u Pločama sa suprugom Sanjom i dvoje djece. Pripadnik je HV-a od 13. rujna 1991. a poginuo je 12. kolovoza 1995. na prvoj crti južne bojišnice. Poginuo je sa kolegama (Siniša Musulin, Stipe Štrbić i Ivica Petrović). Pokopan je na gradskom groblju Laniština.

PUredi

  • Ivica Petrović (23. listopada 1971. - 12. kolovoza 1995.) Rođen je u Tesliću. Nije bio oženjen, ali je imao djevojku, koja je rodila njihovo prvo dijete, šest mjeseci nakon što je poginuo. Od proljeća 1991. bio je pripadnik HVO-a gdje je bio ranjen. Iz Splitske bolnice došao je u Ploče kod oca koji još živi u Pločama. Nakon oporavka odlazi u 3. bojnu 116. brigade HV-a. 12. kolovoza 1995. poginuo je na prvoj crti bojišnice kraj Osojnika. Poginuo je s kolegama (Sinišom Musulinom, Stipom Štrbićem i Albinom Ostijem). Ivica je pokopan u Pločama na gradskom groblju Laništini.
  • Ante Petrušić (13. lipnja 1965. - 18. rujna 1995.)poginuo kao pripadnik 2.gardijske
  • Draženko Pleše (27. studenog 1963. - 10. rujna 1992.)
  • Boško Previšić
  • Ivica Prusac (17. srpnja 1967. - 30. svibnja 1992.) poginuo kao pripadnik 3.gardijske
  • Pero Puljić

RUredi

  • Nikola Radić Trle (2. prosinca 1946. - poginuo 22. ožujka 1992.)
  • Boško Raič
  • Ante Rebac (15. travnja 1947. - 2. studenog 1991.)

SUredi

  • Luka Simat
  • Marko Stjepanović (3. srpnja 1964. - 27. lipnja 1992.) Rođen je u blizini Teslića. Živio je u Pločama. Po zanimanju je bio limar. Oženjen,sin. Pripadnik 3. bojne 116. brigade HV-a od 24. siječnja 1992. Poginuo je na južnom bojištu 27. lipnja 1992. Pokopan je na gradskom groblju Laništini u Pločama.Poginuo kao pripadnik HOS-a,ubijen u zasjedi sa Blažom Kraljevićem u na putu za Mostar.

ŠUredi

  • Pero Šanje
  • Andin Šetka
  • Šećo Šetka
  • Šefko Šetka
  • Stipe Štrbić (1954. - 12. kolovoza 1995.) Rođen je u Rogotinu – Mostina gdje je živio sa suprugom i dvojicom sinova. Hrvatski vojnik je od 14. rujna 1991. Poginuo je 12. kolovoza 1995. kao pripadnik 3. bojne 116. brigade HV-a. Poginuo je sa kolegama (Siniša Musulin, Ivica Petrović i Albin Osti). Pokopan je u Rogotinu.

TUredi

  • Ante Taslak (22. veljače 1963. - 22. prosinca 1991.)

VUredi

  • Živko Vidović
  • Renato Vladimir
  • Zvonimir Vukša

ZUredi

  • Tomislav Zvono( 30. studenog 1955. - 1. svibnja 1992.) Poginuo u Klepcima kod Čapljine kao Hrvatski vojnik. U mjestu Višići pored Čapljine živio je sa svojom suprugom i dvoje djece.

163. brigada HVUredi

BUredi

  • Božo Ban, (poginuo 12. studenog 1991.)
  • Kruno Barić, (poginuo 21. listopada 1991 u Petrači)
  • Marijan Batina, (poginuo 17. studenoga 1991. na dubrovačkom prigradskom predjelu Dubac)
  • Tonio Bogdan, (poginuo 5. listopada 1991. na visu Lupoglav kod Osojnika)
  • Ranko Bongvardo, (poginuo 18. prosinca 1991.)
  • Branko Bosnić, (poginuo 13. studenog 1993.)
  • Miho Brailo, (poginuo 1. studenog 1991.)
  • Jozo Brajević, (rođen 1950. - poginuo 7. listopada 1991. u Novoj Mokošici)
  • Nikola Brajić, (poginuo 12. studenog 1991.)
  • Miljenko Bratoš, (poginuo 25. listopada 1991. u Dubrovniku
  • Miroslav Buntić Tigar, (poginuo 6. prosinca 1991. u naselju Sustjepan)
  • Ivica Butigan, Dobrovo kraj Neuma, poginuo 25. studenog 1991. u Slanom

CUredi

  • Andrija Crnčević, (rođen 1960. - poginuo 6. listopada 1991.)
  • Nedjeljko Cvjetković, (poginuo 10. svibnja 1992.)

ČUredi

  • Đuro Čagalj, (poginuo 23. prosinca 1991.)
  • Adnan Čampara, (poginuo 14. kolovoza 1992.) u Dubrovniku
  • Stijepo Čikato, (rođen 1949. - poginuo 6. listopada 1991.)
  • Nenad – Josip Čorić, (poginuo 7. prosinca 1991. u Dubrovniku)

ĆUredi

  • Šeren Ćatović, (poginuo 25. rujna 1991. u Dubrovniku)

DUredi

  • Mato Damjanović, (poginuo 10. studenog 1991.)
  • Niko Dubelj, (poginuo 28. rujna 1991.)

ĐUredi

  • Andro Đuraš, (poginuo 4. studenog 1991.)

FUredi

  • Stjepan Franjičević, (poginuo 7. ožujka 1993.)

GUredi

  • Perica Gakić, (poginuo 22. listopada 1992. tijekom Operacije Vlaštica)
  • Nikša Galov, (poginuo 5. listopada 1991. u selu Osojniku na visu Lupoglav)
  • Zdravko Galić, (poginuo 19. studenog 1991.)
  • Đuro Gleđ, (poginuo 22. veljače 1992. u naselju Sustjepan)
  • Marinko Glumac, (poginuo 21. prosinca 1992.)
  • Stijepo Goga, (poginuo 19. siječnja 1992. u dubrovačkom naselju Nuncijati)
  • Mato Golubić, (poginuo 21. listopada 1992. tijekom Operacije Konavle u Konavoskim brdima)
  • Ištvan Görög, (poginuo 27. rujna 1993.)
  • Ivo Guljelmović, (poginuo 3. studenog 1993.)

HUredi

  • Mensur Hadžić, (poginuo 5. listopada 1993. u Dubrovniku)

IUredi

JUredi

  • Ante Jablan, (rođen 1947. - poginuo 6. prosinca 1991. u Dubrovniku)
  • Goran Jozić, (poginuo 5. svibnja 1993.)

KUredi

  • Ljupko Kajić Kaja, (poginuo 26. rujna 1992. u Dubrovniku)
  • Ante Kalinić, (poginuo 4. listopada 1991. u Slanom. Tijelo pronađeno nekoliko mjeseci nakon pogibije.)
  • Niko Katičić, (poginuo 23. studenog 1991.)
  • Miralem Kekić, (poginio 30. studenog 1993. u okolici Dubrovnika)
  • Miho Klaić, (poginuo 17. svibnja 1994. Golubov kamen)
  • Ivo Koprivica, (poginuo 24. siječnja 1992.)
  • Blagoje Kostić, (poginuo 22. listopada 1992. tijekom Operacije Vlaštica)
  • Pero Koštro, (poginuo 11. lipnja 1992. u Dubrovniku od eksplozije ručne bombe)
  • Hamdija Kovač, (poginuo 9. studenog 1991. u selu Bosanci prilikom čišćenja sela)
  • Mladen Kozina, (poginuo 5. listopada 1991. u selu Osojniku na visu Lupoglavu)
  • Stijepo Kralj, (poginuo 26. lipnja 1992.)
  • Mario Krstičević, (poginuo 15. travnja 1992.)
  • Antun Kulišić, (poginuo 20. travnja 1994.)
  • Nikola Krivokapić, (rođen 1959. - poginuo 21. kolovoza 1995. u dubrovačkom zaleđu)

LUredi

  • Goran Lasić, (poginuo 12. veljače 1992.)
  • Žarko Lauc, (poginuo 2. listopada 1991. u selu Osojniku)
  • Miho Liban, (rođen 1972. - poginuo 7. listopada 1991. u Novoj Mokošici)
  • Nikola Liban, (rođen 1973. - poginuo 7. listopada 1991. u Novoj Mokošici)
  • Pero Lučić, (poginuo 10. veljače 1993. u zaleđu Dubrovnika)

LJUredi

  • Cvijeto Ljubić, (poginuo 17. siječnja 1994.)
  • Đurica Ljubić, (poginuo 21. listopada 1991.)

MUredi

  • Đani Majstorović, (poginuo 09. siječnja 1994.)
  • Tino Maračić, (poginuo 5. listopada 1991. u selu Osojniku na visu Lupoglavu)
  • Frano Martinović, (rođen 1965. - poginuo 6. prosinca 1991.)
  • Ivo Maškarić, (rođen 1955. - poginuo 7. listopada 1991. u Novoj Mokošici)
  • Pavo Matana, (poginuo 16. prosinca 1992. u Dubrovniku)
  • Antun Matić, (poginuo 5. listopada 1991.)
  • Ivica Matić, (poginuo 23. listopada 1991. u Župi Dubrovačkoj)
  • Drago Miklaušić, (poginuo 5. listopada 1991.)
  • Ivo Miljević, (poginuo 30. kolovoza 1992.)
  • Niko Musladin, (poginuo 5. srpnja 1992. u zaleđu Dubrovnika u selu Vukovićima)

NUredi

  • Niko Nodilo, (poginuo 5. listopada 1991.)

OUredi

  • Jako Obad, (poginuo 10. srpnja 1992.)
  • Ivica Obuljen (poginuo 3. lipnja 1992. u zaleđu Dubrovnika u blizini sela Vukovića)

PUredi

  • Mirko Papac, (poginuo 31. kolovoza 1993.)
  • Šimun Pavlović, (poginuo 20. prosinca 1992.)
  • Vlaho Pavlović, (rođen 24. siječnja 1969. - poginuo 24. studenog 1992. u mjestu Komolcu)
  • Alen Pecotić, (poginuo 15. siječnja 1994.)
  • Miljenko Perić, (poginuo 26. kolovoza 1992)
  • Mario Pezzi, (poginuo 9. studenog 1991. u selu Bosanci prilikom čišćenja sela)
  • Đuro Perak, (poginuo 11. studenog 1991.)
  • Zoran Perkušić, (poginuo 30. svibnja 1992. u zaleđu Dubrovnika)
  • Miho Prce, (rođen 5. lipnja 1973. - poginuo 10. srpnja 1992. u blizini sela Osojnika)
  • Ivan Prkačin, (poginuo 1. lipnja 1992. u Župi Dubrovačkoj)
  • Ivo Puh, (poginuo 27. studenog 1991.)
  • Željko Putica, (poginuo 23. listopada 1991. u blizini sela Bosanke)

RUredi

  • Ilija Radić, (poginuo 6. prosinca 1991. u Dubrovniku)
  • Rade Radulović, (poginuo 17. svibnja 1994. na stijeni Golubovu kamenu)
  • Zdravko Raguž, (poginuo 26. prosinca 1991. u naselju Nuncijati u Dubrovniku)
  • Dževat Rašić, (poginuo 4. studenog 1991. u Dubrovniku)
  • Tonći Rožić, (rođen 9. travnja 1948. - poginuo 10. studenog 1991. u Dubrovniku)
  • Vicko Runje, (poginuo 3. listopada 1991.)

SUredi

  • Stjepan Salmanić, (rođen 1957. - poginuo 6. prosinca 1991.)
  • Drago Skurić, (poginuo 27. studenog 1993.)
  • Antun Smrdelj, (poginuo 24. travnja 1993.)
  • Pero Sršen, (poginuo 5. listopada 1991.)
  • Nikola Srgota, (poginuo 7. listopada 1991.)

ŠUredi

  • Ivica Šeman (poginuo 3. lipnja 1992. u zaleđu Dubrovnika kod sela Vukovića)
  • Martin Šijaković, (poginuo 7. siječnja 1992.)

TUredi

  • Lukša Tomić, (poginuo 6. lipnja 1992. na otoku Lokrumu)
  • Branko Trklja, (poginuo 3. rujna 1992.)

UUredi

  • Pavo Urban, (poginuo 6. prosinca 1991. u Dubrovniku) Poginuo tijekom fotografiranja agresorskog granatiranja Dubrovnika.

VUredi

  • Alen Vasiljević, (rođen 1971. - poginuo 7. listopada 1991. u Novoj Mokošici)
  • Dražen Vatović, (poginuo 17. studenog 1991.)
  • Božo Vianelli, (poginuo 6. prosinca 1991.)
  • Mihovil Vlahinić, (poginuo 26. veljače 1992. u Dubrovniku)
  • Mijo Volarević, (poginuo 8. lipnja 1992. u zaleđu Dubrovnika kod sela Vukovića)
  • Ivo Vukasović, (poginuo 5. listopada 1991. u selu Osojnik na visu Lupoglavu)
  • Joško Vuković, (rođen 1971. - poginuo 7. listopada 1991. u Novoj Mokošici)
  • Mario Vuković, (poginuo 22. listopada 1991. u mjesu Mlini u Župi Dubrovačkoj od gelera granate)

ZUredi

  • Josip Zvono, (rođen 13. studenog 1975. - poginuo 17. listopada 1991. u selu Pobrežju)

Hrvatska policija DubrovnikUredi

BUredi

  • Sabit Bićo, (rođen 10. rujna 1954. - poginuo 7. rujna 1992.)
  • Ivo Bokun, (rođen 1. ožujka 1951. - poginuo 1. studenog 1991. u Dubrovniku)
  • Ivo Botica (rođen 24. listopada 1964. - poginuo 12. studenog 1991. u mjestu Komolcu)
  • Milo Brajević, (rođen 10. veljače 1960. - poginuo 29. lipnja 1992.)

ĆUredi

  • Denis Ćimić, (rođen 27. siječnja 1973. - poginuo 6. listopada 1991. u Novoj Mokošici)

DUredi

  • Andro Dominković, (rođen 30. travnja 1944. - poginuo 13. travnja 1995.)
  • Vladimirka Dopsai, (rođena 13. travnja 1974. - poginula 6. listopada 1991. u Novoj Mokošici)
  • Miho Drobac, (rođen 9. ožujka 1959. - poginuo 14. siječnja 1992.)

ĐUredi

  • Mario Đerek, (rođen 10. veljače 1975. - poginuo 8. lipnja 1992.)

GUredi

  • Stijepo Guzza, (rođen 7. listopada 1942. - poginuo 4. lipnja 1992.)

KUredi

  • Miho Klečak, (rođen 7. rujna 1968. - poginuo 12. studenog 1991.)
  • Pavo Klešković, (rođen 25. srpnja 1942. - poginuo 17. listopada 1991.)
  • Dragan Komlenac, (rođen 4. prosinca 1954. - poginuo 5. listopada 1991. u Sustjepanu)
  • Miljenko Kulaš, (rođen 11. rujna 1971. - poginuo 7. listopada 1991. u Novoj Mokošici)

MUredi

  • Mario Mandić, (rođen 3. ožujka 1971. - poginuo 12. studenog 1991. u mjestu Komolac)
  • Željko Martinović, (rođen 13. kolovoza 1960. - poginuo 5. listopada 1991. u selu Osojnik na visu Lupoglav)
  • Salih Mekić, (rođen 24. svibnja 1954. - poginuo 8. studenog 1991.)
  • Niko Mihočević, (rođen 26. lipnja 1950. - poginuo 6. prosinca 1991. kod hotela Libertas u Dubrovniku)
  • Niko Mujo, (rođen 16. veljače 1954. - poginuo 4. listopada 1991. u Pridvorju u Konavoskom polju)
  • Jusuf Muslija, (rođen 23. svibnja 1955. - poginuo 7. listopada 1991.)

NUredi

OUredi

  • Drago Obradović, (rođen 10. rujna 1960. - poginuo 6. prosinca 1991.)

PUredi

  • Mario Papac, (rođen 26. listopada 1969. - poginuo 27. srpnja 1992. u Dubrovniku)
  • Teo Paskojević, (rođen 1969. - poginuo 6. prosinca 1991. kod hotela Libertas u Dubrovniku)
  • Zdenko Pejić, (rođen 21. siječnja 1962. - poginuo 22. listopada 1991. u Župi Dubrovačkoj)
  • Mirko Petrekanović, (rođen 9. kolovoza 1969. - poginuo 23. listopada 1991. u Župi Dubrovačkoj)
  • Rasim Pramenković, (rođen 29. siječnja 1954. - 7. listopada 1991.)

RUredi

  • Ivan Radoš, (rođen 13. rujna 1970. - poginuo 24. listopada 1991. u Župi Dubrovačkoj)
  • Željko Raguž, (rođen 13. prosinca 1970. - poginuo 9. studenog 1991. u selu Bosanka prilikom čišćenja sela)
  • Ivica Rilović, (rođen 15. siječnja 1970. - poginuo 2. listopada 1991. na Debelom brijegu)

SUredi

  • Andro Savinović, (10. srpnja 1947. - poginuo 6. prosinca 1991. kod hotela Libertas u Dubrovniku)
  • Miroslav Skopljo, (rođen 15. siječnja 1960. - poginuo 3. listopada 1991. u selu Gruda u Konavlima)

ŠUredi

  • Vlaho Škilj, (rođen 22. svibnja 1950. - poginuo 6. prosinca 1991. u Dubrovniku)

TUredi

  • Ljubomir Todorovski, (rođen 17. siječnja 1958. - poginuo 5. prosinca 1991.)

VUredi

  • Antonio Vatović, (rođen 24. ožujka 1972. - poginuo 9. studenog 1991. u selu Bosanka prilikom čišćenja sela)
  • Marin Violić, (rođen 21. svibnja 1970. - poginuo 2. listopada 1991. u selu Bosanka)
  • Mato Violić, (rođen 26. travnja 1945. - poginuo 2. listopada 1991. u selu Osojnik)
  • Renato Vladimir, (rođen 14. lipnja 1969. - 10. rujna 1991.)
  • Grgur Vuletić, (12. ožujka 1953. - poginuo 23. listopada 1991. u Dubrovniku)

ZUredi

  • Pero Zec, (rođen 2. studenog 1949. - poginuo 7. listopada 1991. u selu Osojnik)
  • Mario Zovko, (rođen 8. travnja 1969. - poginuo 2. listopada 1991. u selu Gruda u Konavlima)

ŽUredi

  • Antonio Žaknić, (rođen 14. prosinca 1966. - poginuo 23. srpnja 1992 u Mokošici)
  • Želimir Žanetić, (rođen 18. prosinca 1955. - poginuo 5. listopada 1991. u Slanom)

Odred naoružanih brodova DubrovnikUredi

GUredi

  • Goran Gojković, (rođen 14. rujna 1964. - poginuo 31. svibnja 1992. u Slanom)

RUredi

  • Đuro Raguž, (rođen - poginuo 24. svibnja 1992. u Dubrovniku)

SUredi

  • Matko Soče, (poginuo 16. listopada 1993.)

Hrvatska ratna mornarica DubrovnikUredi

BUredi

  • Zdenko Baričević, (poginuo 12. studenog 1991. kod utvrde Strinčjera)
  • Tomislav Bender, (poginuo 12. studenog 1991. kod utvrde Strinčjera)

GUredi

  • Bruno Glanz, (rođen 1970. - poginuo 6. prosinca 1991. u Dubrovniku)

LUredi

  • Franci Lazibat, (poginuo 9. studenog 1991. u selu Bosanka prilikom čišćenja sela)

MUredi

  • Mario Matana, (Dubrovnik, 23. listopada 1966. - Srđ, 11. studenoga 1991.), poginuo na brdu Srđ kod utvrde Strinčjera

TUredi

  • Siniša Tkalec, (poginuo 12. studenog 1991. na brdu Srđ kod utvrde Strinčjera)

OstaliUredi

ČUredi

BUredi

  • Darko Babić (4. veljače 1962. - 19. prosinca 1991.)

SUredi

  • Jovan Sredojević (Zadar, 14. ožujka 1948. - Banja kraj Slanoga, 24. ožujka 1992.), bio je zastavnik Jugoslavenske narodne armije i dubrovački branitelj. Radio za Hrvatsku vojsku - ubili ga pripadnici JNA.

IzvoriUredi

Vanjske povezniceUredi

 Wikiknjige imaju materijala na temu: Domovinski rat/Sadržaj/Popis poginulih branitelja/Dubrovačko-neretvanska županija