Otvori glavni izbornik

Dodatak:Popis strijelaca hrvatske nogometne reprezentacije

StrijelciUredi

Popis strijelaca dosadašnjih 555 pogodaka hrvatske nogometne reprezentacije (zaključno s utakmicom 19. studenoga 2019.: Hrvatska - Gruzija 2:1)

45
33
29
26
22
20
16
15
14
13
12
10

9
8
7
6
5
4
3

2
1

1 (nastavak)

     - reprezentativci 1940. - 1956.

AutogoloviUredi

Autogolovi hrvatskih igračaUredi

igrač gol u korist natjecanje rezultat
 Miroslav Brozović    Njemačka prijateljska utakmica 0:2
Dražen Ladić   Bosna i Hercegovina kvalifikacije za SP 1998. 3:2
Igor Tudor   Francuska EURO 2004. 2:2
Vedran Ćorluka   Norveška kvalifikacije za EP 2016. 0:2
Mario Mandžukić   Francuska Svjetsko prvenstvo 2018. 2:4
Lovre Kalinić   Španjolska 2018./19. Liga nacija 0:6

Autogolovi postignuti u korist HrvatskeUredi

igrač reprezentacija natjecanje rezultat
Pal Dardai   Mađarska prijateljska utakmica (službeno pripisano M. Rapaiću) 2:0
Gábor Gyepes   Mađarska kvalifikacije za SP 2006. 3:0
Gary Neville   Engleska kvalifikacije za EURO 2008. 2:0
Jonas Olsson   Švedska prijateljska utakmica 1:3
Marcelo   Brazil Svjetsko prvenstvo 2014. 1:3
Nikolay Bodurov   Bugarska kvalifikacije za EURO 2016. 1:0
Rashad Sadygov   Azerbajdžan kvalifikacije za EURO 2016. 6:0
Oghenekaro Etebo   Nigerija Svjetsko prvenstvo 2018. 2:0
James Lawrence   Wales kvalifikacije za EURO 2020. 2:1
Guram Kashia   Gruzija prijateljska utakmica 2:1

Hat-TrickoviUredi

Hat-Trickovi hrvatskih nogometašaUredi

Datum Igrač Protivnik Natjecanje Rezultat
6. rujna 1942.  August Lešnik    Slovačka prijateljska utakmica 6:1
9. travnja 1944.  Franjo Wölfl    Slovačka prijateljska utakmica 7:3
3. rujna 1995. Davor Šuker   Estonija kvalifikacije za EURO 1996. 7:1
13. ožujka 1996. Goran Vlaović   Južna Koreja prijateljska utakmica 3:0
6. lipnja 1998. Davor Šuker   Australija prijateljska utakmica 7:0
24. ožujka 2001. Boško Balaban   Latvija kvalifikacije za SP 2002. 4:1
7. listopada 2006. Mladen Petrić4   Andora kvalifikacije za EURO 2008. 7:0
15. studenog 2006. Eduardo da Silva   Izrael kvalifikacije za EURO 2008. 4:3
4. lipnja 2016. Mario Mandžukić   San Marino prijateljska utakmica 10:0
4. lipnja 2016. Nikola Kalinić   San Marino prijateljska utakmica 10:0
6. listopada 2016. Mario Mandžukić   Kosovo kvalifikacije za SP 2018. 6:0

4 - igrač je postigao 4 pogotka na utakmici

Hat-Trickovi postignuti protiv HrvatskeUredi

Datum Igrač Protivnik Natjecanje Rezultat
9. travnja 1944.  Ján Arpáš    Slovačka prijateljska utakmica 7:3
2. travnja 1997. Primož Gliha   Slovenija kvalifikacije za SP 1998. 3:3
22. kolovoza 2007. Zlatan Muslimović   Bosna i Hercegovina prijateljska utakmica 5:3
10. rujna 2008. Theo Walcott   Engleska kvalifikacije za SP 2010. 1:4

Prošireni popisUredi

Prošireni popis strijelaca koji uključuje i golove za reprezentacije bivših Jugoslavija pogledajte na:

PovezniceUredi