Dodatak:Popis strijelaca hrvatske nogometne reprezentacije

U dosada odigranih 352 utakmica Hrvatska nogometna reprezentacija je postigla ukupno 611 pogotka (prosječno 1,74 pogodaka po utakmici). Od toga su njih 599 (98,04 %) postigli hrvatski reprezentativci dok je njih 12 (1,96 %) rezultat autogolova protivničkih reprezentativaca. Hrvati su 8 puta pogađali vlastitu mrežu.

StrijelciUredi

Popis strijelaca dosadašnja 599 pogotka hrvatske nogometne reprezentacije (zaključno s utakmicom 13. lipnja 2022.: FrancuskaHrvatska 0:1)

45
33
32
29
22
20
19
16
15
14
13
12
10

9
8
7
6
4
3

2
1

1 (nastavak)

     – reprezentativci 1940. – 1956.

AutogoloviUredi

Autogolovi hrvatskih igračaUredi

Br. Datum Igrač Gol u korist Natjecanje Rezultat
1. 18. siječnja 1942.  Miroslav Brozović    Njemačka prijateljska utakmica 0:2
2. 6. rujna 1997. Dražen Ladić   Bosna i Hercegovina kvalifikacije za SP 1998. 3:2
3. 17. lipnja 2004. Igor Tudor   Francuska EURO 2004. 2:2
4. 6. rujna 2015. Vedran Ćorluka   Norveška kvalifikacije za EP 2016. 0:2
5. 15. srpnja 2018. Mario Mandžukić   Francuska Svjetsko prvenstvo 2018. 2:4
6. 11. rujna 2018. Lovre Kalinić   Španjolska 2018./19. Liga nacija 0:6
7. 8. rujna 2020. Dominik Livaković   Francuska 2020./21. Liga nacija 2:4
8. 11. studenoga 2021. Marcelo Brozović   Malta kvalifikacije za SP 2022. 7:1

Autogolovi postignuti u korist HrvatskeUredi

Br. Datum Igrač Reprezentacija Natjecanje Rezultat
/ 8. svibnja 2002. Pal Dardai   Mađarska prijateljska utakmica (službeno pripisano M. Rapaiću) 2:0
1. 4. rujna 2004. Gábor Gyepes   Mađarska kvalifikacije za SP 2006. 3:0
2. 11. listopada 2006. Gary Neville   Engleska kvalifikacije za EURO 2008. 2:0
3. 29. veljače 2012. Jonas Olsson   Švedska prijateljska utakmica 1:3
4. 12. lipnja 2014. Marcelo   Brazil Svjetsko prvenstvo 2014. 1:3
5. 10. listopada 2014. Nikolaj Bodurov   Bugarska kvalifikacije za EURO 2016. 1:0
6. 13. listopada 2014. Rašad Sadigov   Azerbajdžan kvalifikacije za EURO 2016. 6:0
7. 16. lipnja 2018. Oghenekaro Etebo   Nigerija Svjetsko prvenstvo 2018. 2:0
8. 8. lipnja 2019. James Lawrence   Wales kvalifikacije za EURO 2020. 2:1
9. 19. studenog 2019. Guram Kašija   Gruzija prijateljska utakmica 2:1
10. 14. studenog 2020. Marcus Danielson   Švedska Liga nacija 2020./21. 1:2
11. 28. lipnja 2021. Pedri   Španjolska EURO 2020. 3:5
12. 14. studenoga 2021. Fjodor Kudrjašov   Rusija kvalifikacije za SP 2022. 1:0

Hat-trickoviUredi

Hat-trickovi hrvatskih nogometašaUredi

Datum Igrač Protivnik Natjecanje Rezultat
6. rujna 1942.  August Lešnik    Slovačka prijateljska utakmica 6:1
9. travnja 1944.  Franjo Wölfl    Slovačka prijateljska utakmica 7:3
3. rujna 1995. Davor Šuker   Estonija kvalifikacije za EURO 1996. 7:1
13. ožujka 1996. Goran Vlaović   Južna Koreja prijateljska utakmica 3:0
6. lipnja 1998. Davor Šuker   Australija prijateljska utakmica 7:0
24. ožujka 2001. Boško Balaban   Latvija kvalifikacije za SP 2002. 4:1
7. listopada 2006. Mladen Petrić4   Andora kvalifikacije za EURO 2008. 7:0
15. studenog 2006. Eduardo da Silva   Izrael kvalifikacije za EURO 2008. 4:3
4. lipnja 2016. Mario Mandžukić   San Marino prijateljska utakmica 10:0
4. lipnja 2016. Nikola Kalinić   San Marino prijateljska utakmica 10:0
6. listopada 2016. Mario Mandžukić   Kosovo kvalifikacije za SP 2018. 6:0

4 – igrač je postigao 4 pogotka na utakmici

Hat-trickovi postignuti protiv HrvatskeUredi

Datum Igrač Protivnik Natjecanje Rezultat
9. travnja 1944.  Ján Arpáš    Slovačka prijateljska utakmica 7:3
2. travnja 1997. Primož Gliha   Slovenija kvalifikacije za SP 1998. 3:3
22. kolovoza 2007. Zlatan Muslimović   Bosna i Hercegovina prijateljska utakmica 5:3
10. rujna 2008. Theo Walcott   Engleska kvalifikacije za SP 2010. 1:4

Prošireni popisUredi

Prošireni popis strijelaca koji uključuje i golove za reprezentacije bivših Jugoslavija pogledajte na:

PovezniceUredi