Dodatak:Popis vozača u Formuli 1

F1.svg

FIA Svjetsko prvenstvo Formule 1:

Formula 1
pravila Formule 1
utrka

Popisi:
vozači | konstruktori | motori
velike nagrade | staze | svjetski prvaci | pobjednici | otkazane utrke

Abecedni popis vozača koji su u Formuli 1 odvozili najmanje jednu utrku (Veliku nagradu) od početka Svjetskog prvenstva Formule 1 1950.

Vozači u 2021. (poredak po broju odveženih utrka)Uredi

Boja Značenje
Svjetski prvak
Pobjednik Velike nagrade
Debitant
Vozač Natječe se od
  Kimi Räikkönen (1) 2001.2009., 2012. – danas
  Fernando Alonso (2) 2001., 2003.2018., 2021. – danas
  Lewis Hamilton (7) 2007. – danas
  Sebastian Vettel (4) 2007. – danas
  Sergio Pérez 2011. – danas
  Daniel Ricciardo 2011. – danas
  Valtteri Bottas 2013. – danas
  Max Verstappen 2015. – danas
  Carlos Sainz 2015. – danas
  Lance Stroll 2017. – danas
  Esteban Ocon 2016.2018., 2020. - danas
  Pierre Gasly 2017. – danas
  Charles Leclerc 2018. – danas
  Antonio Giovinazzi 2017., 2019. – danas
  George Russell 2019. – danas
  Lando Norris 2019. – danas
  Nicholas Latifi 2020. – danas
  Mick Schumacher 2021. – danas
  Yuki Tsunoda 2021. – danas
  Nikita Mazepin 2021. – danas

Bivši vozačiUredi

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


Boja Značenje
Svjetski prvak. U zagradi su sezone naslova.
Pobjednici utrka. U zagradi su brojevi pobjeda.
Osvajači postolja.
Osvajači bodova.

AUredi

Vozač Sezone
  Carlo Abate 1962.1963.
  George Abecassis 1951.1952.
  Kenny Acheson 1983., 1985.
  Andrea de Adamich 1968., 1970.1973.
  Philippe Adams 1994.
  Walt Ader 1950.
  Kurt Adolff 1953.
  Fred Agabashian 1950.1957.
  Kurt Ahrens Jr. 1966.1969.
  Jack Aitken 2020.
  Christijan Albers 2005.2007.
  Alexander Albon 2019.2020.
  Michele Alboreto (5) 1981.1994.
  Jean Alesi (1) 1989.2001.
  Jaime Alguersuari 2009.2011.
  Philippe Alliot 1984.1990., 1993.1994.
  Cliff Allison 1958.1961.
  Giovanna Amati 1992.
  George Amick 1958.
  Red Amick 1959.1960.
  Chris Amon 1963.1976.
  Bob Anderson 1963.1967.
  Conny Andersson 1976.1977.
  Emil Andres 1950.
  Mario Andretti (1978.) 1968.1972., 1974.1982.
  Michael Andretti 1993.
  Keith Andrews 1955.1956.
  Elio de Angelis (2) 1979.1986.
  Marco Apicella 1993.
  Mário de Araújo Cabral 1959.1960., 1963.1964.
  Frank Armi 1954.
  Chuck Arnold 1959.
  René Arnoux (7) 1978.1989.
  Peter Arundell 1963.1964., 1966.
  Alberto Ascari (1952., 1953.) 1950.1955.
  Peter Ashdown 1959.
  Ian Ashley 1974.1977.
  Gerry Ashmore 1961.1962.
  Bill Aston 1952.
  Richard Attwood 1964.1965., 1967.1969.
  Manny Ayulo 1951.1954.

BUredi

Vozač Sezone
  Luca Badoer 1993., 1995.1996., 1999., 2009.
  Giancarlo Baghetti (1) 1961.1967.
  Julian Bailey 1988., 1991.
  Mauro Baldi 1982.1985.
  Bobby Ball 1951.1952.
  Marcel Balsa 1952.
  Lorenzo Bandini (1) 1961.1967.
  Henry Banks 1950.1952.
  Fabrizio Barbazza 1991., 1993.
  John Barber 1953.
  Skip Barber 1971.1972.
  Paolo Barilla 1989.1990.
  Rubens Barrichello (11) 1993.2011.
  Michael Bartels 1991.
  Edgar Barth 1953., 1957.1958., 1960.1961., 1964.
  Giorgio Bassi 1965.
  Erwin Bauer 1953.
  Zsolt Baumgartner 2003.2004.
  Élie Bayol 1952.1956.
  Don Beauman 1954.
  Karl-Günther Bechem 1952.1953.

CUredi

DUredi

EUredi

FUredi

GUredi

HUredi

IUredi

JUredi

KUredi

LUredi

MUredi

NUredi

OUredi

PUredi

QUredi

RUredi

SUredi

TUredi

UUredi

VUredi

WUredi

YUredi

ZUredi