Dodatak:Popis vozača u Formuli 1

F1.svg

FIA Svjetsko prvenstvo Formule 1:

Formula 1
pravila Formule 1
utrka

Popisi:
vozači | konstruktori | motori
velike nagrade | staze | svjetski prvaci | pobjednici | otkazane utrke

Popis vozača u Formuli 1 je abecedni popis vozača koji su u Formuli 1 odvozili najmanje jednu utrku (Veliku nagradu) od početka Svjetskog prvenstva Formule 1 1950. Ukupno je 770 vozača iz 40 država vozilo barem jednu prvenstvenu utrku Formule 1, a spisak obuhvaća i vozače koji su bili prijavljeni za Grand Prix vikend, ali nikad nisu vozili prvenstvenu utrku Formule 1, zbog toga što se nisu pojavili na utrci, nisu se kvalificirali za utrku, bili su zamjenski ili test vozač, ili zbog nekog drugog razloga. Kimi Räikkönen drži rekord kao vozač koji je odvezao najviše utrka, njih 345, a slijede ga Fernando Alonso s 329 utrka i Rubens Barrichello s 323 utrke.[1] Popis ne obuhvaća vozače koji su nastupali samo na neprvenstvenim utrkama Formule 1.

Vozači u 2022. (poredak po broju odveženih utrka)Uredi

Boja Značenje
Svjetski prvak
Pobjednik Velike nagrade
Debitant
Vozač Natječe se od
  Fernando Alonso (2) 2001., 2003.2018., 2021.danas
  Lewis Hamilton (7) 2007.danas
  Sebastian Vettel (4) 2007.danas
  Sergio Pérez 2011.danas
  Daniel Ricciardo 2011.danas
  Valtteri Bottas 2013.danas
  Max Verstappen (1) 2015.danas
  Carlos Sainz 2015.danas
  Kevin Magnussen 2014., 2016. - 2020., 2022.danas
  Lance Stroll 2017.danas
  Esteban Ocon 2016.2018., 2020.danas
  Pierre Gasly 2017.danas
  Charles Leclerc 2018.danas
  George Russell 2019.danas
  Lando Norris 2019.danas
  Nicholas Latifi 2020.danas
  Alexander Albon 2019.2020., 2022.danas
  Mick Schumacher 2021.danas
  Yuki Tsunoda 2021.danas
  Guanyu Zhou 2022.danas

Svi vozačiUredi

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


Boja Značenje
Sezone u kojima su vozači nastupali na utrkama s bolidima Formule 2.
Iznimka su sezone 1952. i 1953. gdje se cijelo prvenstvo vozilo u bolidima Formule 2.
Sezone u kojima su vozači bili prijavljeni za pojedine utrke, ali nisu nastupali na utrkama.

AUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Carlo Abate 1962.1963. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  George Abecassis 1951.1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jay Abney 1956. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jean Achard 1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Kenny Acheson 1983., 1985. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Andrea de Adamich 1967., 1968.
1970.1973.
30 - - - 0 0 15. mjesto (1973.)
  Philippe Adams 1994. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Walt Ader 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Kurt Adolff 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Fred Agabashian 1950.1957., 1958. 9 - - - 0 0 18. mjesto (1953.)
  Kurt Ahrens Jr. 1966.1967.
1968., 1969.
1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jack Aitken 2020. 1 - - - 0 0 22. mjesto (2020.)
  Christijan Albers 2005.2007. 46 - - - 0 0 19. mjesto (2005.)
  Alexander Albon 2019.2020., 2022. 39 - - 2 0 0 7. mjesto (2020.)
  Michele Alboreto 1981.1994. 217 5 9 9 2 0 2. mjesto (1985.)
  Jean Alesi 1989.2001. 201 1 16 15 2 0 4. mjesto (1996., 1997.)
  Jaime Alguersuari 2009.2011. 46 - - - 0 0 14. mjesto (2011.)
  Ray Allen 1972. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Philippe Alliot 1984.1990.
1993.1994.
109 - - - 0 0 17. mjesto (1987., 1993.)
  Cliff Allison 1958.1961. 16 - 1 - 0 0 12. mjesto (1960.)
  Fernando Alonso 2001., 2003.2018.
2021.2022.
335 32 37 29 22 2 2005., 2006.
  Giovanna Amati 1992. 0 - - - 0 0 nikad klasificirana
  Jérôme d'Ambrosio 2010., 2011.2012. 20 - - - 0 0 23. mjesto (2012.)
  George Amick 1957., 1958. 1 - 1 - 0 0 15. mjesto (1958.)
  Red Amick 1959.1960. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Michael Ammermüller 2006. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Chris Amon 1963.1976. 96 - 3 8 5 0 5. mjesto (1967.)
  Bob Anderson 1963.1967. 25 - - 1 0 0 11. mjesto (1964.)
  Conny Andersson 1976., 1977. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Emil Andres 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mario Andretti 1968.1972.
1974.1982.
128 12 2 5 18 1 1978.
  Michael Andretti 1993. 13 - - 1 0 0 11. mjesto (1993.)
  Keith Andrews 1955.1956., 1957. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Elio de Angelis 1979.1986. 108 2 2 5 3 0 3. mjesto (1984.)
  Marco Apicella 1990., 1993. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mário de Araújo Cabral 1959.1960.
1963.1964.
4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Frank Armi 1951., 1953., 1954. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Chuck Arnold 1959., 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  René Arnoux 1978.1989. 149 7 9 6 18 0 3. mjesto (1983.)
  Peter Arundell 1962.1963.
1964., 1966.
11 - - 2 0 0 9. mjesto (1964.)
  Alberto Ascari 1950.1955. 32 13 4 - 14 2 1952., 1953.
  Peter Ashdown 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ian Ashley 1974., 1975.
1976.1977.
4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gerry Ashmore 1961., 1962. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bill Aston 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Richard Attwood 1964. 1965., 1966.
1967.1969.
16 - 1 - 0 0 13. mjesto (1968., 1969.)
  Manny Ayulo 1950., 1955.
1951.1954.
4 - - 1 0 0 15. mjesto (1951.)

BUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Luca Badoer 1993., 1995.1996.
1999., 2009.
51 - - - 0 0 25. mjesto (2009.)
  Giancarlo Baghetti 1961.1967. 21 1 - - 0 0 9. mjesto (1961.)
  Julian Bailey 1988., 1991., 1992. 7 - - - 0 0 23. mjesto (1991.)
  Bobby Baird 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mauro Baldi 1982.1985.
1981., 1986.1987.
36 - - - 0 0 16. mjesto (1983.)
  Johnny Baldwin 1956. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bobby Ball 1951.1952. 2 - - - 0 0 19. mjesto (1951.)
  Marcel Balsa 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Lorenzo Bandini 1961.1967. 42 1 2 5 1 0 4. mjesto (1964.)
  Henry Banks 1950.1952.
1953.1954.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Fabrizio Barbazza 1991., 1993. 8 - - - 0 0 19. mjesto (1993.)
  John Barber 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Skip Barber 1971.1972. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Paolo Barilla 1989.1990. 9 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Rubens Barrichello 1993.2011. 323 11 29 28 14 0 2. mjesto (2002., 2004.)
  Michael Bartels 1991. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Edgar Barth 1953., 1957.1958.
1960., 1961., 1964.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Buzz Barton 1952.1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Joe Barzda 1951.1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Giorgio Bassi 1965. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Erwin Bauer 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Zsolt Baumgartner 2003.2004. 20 - - - 0 0 20. mjesto (2004.)
  Azdrùbal Bayardo 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Élie Bayol 1952.1956. 7 - - - 0 0 20. mjesto (1954.)
  Don Beauman 1954. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Karl-Günther Bechem 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jean Behra 1951.1959. 53 - 2 7 0 0 4. mjesto (1956.)
  José Behra 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Derek Bell 1968.1972.
1974., 1977.
9 - - - 0 0 25. mjesto (1970.)
  Stefan Bellof 1983., 1984.1985. 20 - - - 0 0 16. mjesto (1985.)
  Paul Belmondo 1992., 1994. 7 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tom Belsø 1973., 1974., 1976. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jean-Pierre Beltoise 1967.1974. 85 1 3 4 0 0 5. mjesto (1969.)
  Olivier Beretta 1994. 9 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Allen Berg 1985., 1986. 9 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Georges Berger 1953.1954. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gerhard Berger 1984.1997. 85 10 17 21 12 0 3. mjesto (1988., 1994.)
  Éric Bernard 1989.1991.
1994., 1995.
45 - - 1 0 0 13. mjesto (1990.)
  Antonio Bernardo 1976. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Enrique Bernoldi 2001.2002., 2003. 28 - - - 0 0 21. mjesto (2001.)
  Enrico Bertaggia 1989., 1992. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Guerino Bertocchi 1954. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tony Bettenhausen 1950.1960. 11 - 1 - 0 0 13. mjesto (1955.)
  Mike Beuttler 1971.1973. 28 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jules Bianchi 2012., 2013.2014. 34 - - - 0 0 17. mjesto (2014.)
  Lucien Bianchi 1959., 1960.1963.
1965., 1968.
17 - - 1 0 0 17. mjesto (1968.)
  Gino Bianco 1952. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Werner Bickel 1970. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hans Binder 1976.1977., 1978. 13 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Clemente Biondetti 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Prince Bira 1950.1954., 1955. 19 - - - 0 0 8. mjesto (1950.)
  Pablo Birger 1953., 1955. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Art Bisch 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Harry Blanchard 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Michael Bleekemolen 1977., 1978. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hans Blees 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Alex Blignaut 1965. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Trevor Blokdyk 1963., 1965. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mark Blundell 1991., 1993.1995. 61 - - 3 0 0 10. mjesto (1993., 1995.)
  Matteo Bobbi 2003. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Raul Boesel 1982.1983. 23 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Menato Boffa 1961. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ewald Boisitz 1975. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tony Bonadies 1955.1957. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bob Bondurant 1965.1966., 1967. 9 - - - 0 0 14. mjesto (1966.)
  Felice Bonetto 1950.1953. 15 - - 2 0 0 8. mjesto (1951.)
  Jo Bonnier 1956.1971. 104 1 - - 0 0 8. mjesto (1959.)
  Roberto Bonomi 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Juan Manuel Bordeu 1961. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Franco Bordoni 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Slim Borgudd 1981.1982. 10 - - - 0 0 20. mjesto (1981.)
  Luki Botha 1967. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Valtteri Bottas 2012., 2013.2022. 179 10 29 28 20 0 2. mjesto (2019., 2020.)
  Christophe Bouchut 1995. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jean-Christophe Boullion 1995. 11 - - - 0 0 16. mjesto (1995.)
  Sébastien Bourdais 2008.2009. 27 - - - 0 0 17. mjesto (2008.)
  Thierry Boutsen 1983.1993. 163 3 2 10 1 0 4. mjesto (1988.)
  Bill Boyd 1951., 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Johnny Boyd 1955.1960. 6 - - 1 0 0 16. mjesto (1958.)
  David Brabham 1990., 1994. 24 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gary Brabham 1990. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jack Brabham 1955.1970. 123 14 10 7 13 3 1959., 1960., 1966.
  Giovanni Bracco 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bill Brack 1968.1969., 1972. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Giovanni Bracco 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tino Brambilla 1963., 1969. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Vittorio Brambilla 1974.1980. 74 1 - - 1 0 11. mjesto (1975.)
  Toni Branca 1950.1951. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gianfranco Brancatelli 1979. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Eric Brandon 1952., 1954. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Don Branson 1959.1960. 2 - - - 0 0 21. mjesto (1960.)
  Ryan Briscoe 2004. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tom Bridger 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tony Brise 1975. 10 - - - 0 0 19. mjesto (1975.)
  Chris Bristow 1959.1960. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Peter Broeker 1963. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tony Brooks 1956.1961. 38 6 2 2 3 0 2. mjesto (1959.)
  Alan Brown 1952.1953., 1954. 8 - - - 0 0 16. mjesto (1952.)
  Walt Brown 1950.1951. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Warwick Brown 1976. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Adolf Brudes 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Martin Brundle 1984.1989.
1991.1996.
158 - 2 7 0 0 6. mjesto (1992.)
  Gianmaria Bruni 2003., 2004. 18 - - - 0 0 25. mjesto (2004.)
  Jimmy Bryan 1951., 1952.1960. 9 1 1 1 0 0 9. mjesto (1954.)
  Clemar Bucci 1954.1955. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ronnie Bucknum 1964.1966. 11 - - - 0 0 15. mjesto (1965.)
  Ivor Bueb 1957.1959. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Sébastien Buemi 2009.2011. 55 - - - 0 0 15. mjesto (2011.)
  Luiz Bueno 1973. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mike Burch 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ian Burgess 1958.1963. 15 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Marvin Burke 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Luciano Burti 2000.2001. 15 - - - 0 0 20. mjesto (2001.)
  Roberto Bussinello 1961., 1962., 1965. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jenson Button 2000.2017. 306 15 15 20 8 1 2009.
  Tommy Byrne 1982. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran

CUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Oscar Cabalen 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Giulio Cabianca 1958.1960. 3 - - - 0 0 22. mjesto (1960.)
  Phil Cade 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Alex Caffi 1986.1991., 1992. 56 - - - 0 0 16. mjesto (1990.)
  James Calado 2013. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Keith Campbell 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  John Campbell-Jones 1961. 1962.1963. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Adrián Campos 1987.1988. 17 - - - 0 0 nikad klasificiran
  John Cannon 1971. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Eitel Cantoni 1952. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bill Cantrell 1950., 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Willard Cantrell 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ivan Capelli 1985.1993. 93 - 2 1 0 0 7. mjesto (1988.)
  Piero Carini 1952.1953. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Duane Carter 1950.1955.
1959.1960.
8 - - 1 0 0 13. mjesto (1953.)
  Neal Carter 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Eugenio Castellotti 1955.1957. 14 - 2 1 1 0 3. mjesto (1955.)
  Johnny Cecotto 1982., 1983.1984. 18 - - - 0 0 20. mjesto (1983.)
  Alfonso Celis Jr. 2016.2017. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Andrea de Cesaris 1980.1994. 208 - 2 3 1 0 8. mjesto (1983.)
  François Cevert 1970.1973. 46 1 10 2 0 0 3. mjesto (1971.)
  Eugène Chaboud 1950.1951. 3 - - - 0 0 22. mjesto (1950.)
  Jay Chamberlain 1962. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Karun Chandhok 2010.2011. 11 - - - 0 0 22. mjesto (2010.)
  Alain de Changy 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Colin Chapman 1956. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Dave Charlton 1965., 1967.1968.
1970.1975.
11 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jan Charouz 2011. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Pedro Chaves 1991. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bill Cheesbourg 1956., 1957.1959. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Eddie Cheever 1978., 1980.1989. 132 - 2 7 0 0 7. mjesto (1983.)
  Andrea Chiesa 1992. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Max Chilton 2012., 2013.2014. 35 - - - 0 0 21. mjesto (2014.)
  Ettore Chimeri 1959., 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Louis Chiron 1950.1955.
1956., 1958.
15 - - 1 0 0 10. mjesto (1950.)
  Joie Chitwood 1950. 1 - - - 0 0 20. mjesto (1950.)
  Bob Christie 1954.1955.
1956.1960.
5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Johnny Claes 1950.1953., 1955. 23 - - - 0 0 nikad klasificiran
  David Clapham 1965. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jim Clark 1960.1968. 72 25 1 6 33 2 1963., 1965.
  David Clarke 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bob Cleberg 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bud Clemons 1957. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Dani Clos 2012. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Kevin Cogan 1980.1981. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hal Cole 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Peter Collins 1952.1958. 32 3 3 3 0 0 3. mjesto (1956.)
  Bernard Collomb 1961.1963., 1964. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Alberto Colombo 1978. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Érik Comas 1991.1994. 59 - - - 0 0 11. mjesto (1992.)
  Franco Comotti 1950., 1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Russ Congdon 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  George Connor 1950.1952., 1953. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  George Constantine 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  John Cordts 1969. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bob Cortner 1958.1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  David Coulthard 1994.2008. 246 13 26 23 12 0 2. mjesto (2001.)
  Piers Courage 1967.1970. 27 - 2 - 0 0 8. mjesto (1969.)
  Chris Craft 1971. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jim Crawford 1975. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ray Crawford 1955.1956.
1957.1958., 1959.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Alberto Crespo 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Antonio Creus 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Larry Crockett 1954. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tony Crook 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Art Cross 1952.1955. 4 - 1 - 0 0 10. mjesto (1953.)
  Geoffrey Crossley 1950. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran

DUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Chuck Daigh 1959., 1960. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Yannick Dalmas 1987.1988., 1989.
1990., 1994.
23 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Derek Daly 1978.1982. 49 - - - 0 0 12. mjesto (1980.)
  Christian Danner 1985.1987., 1989. 36 - - - 0 0 18. mjesto (1986.)
  Jorge Daponte 1953., 1954. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Alfred Dattner 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Anthony Davidson 2002., 2004., 2005.
2006., 2007.2008.
24 - - - 0 0 22. mjesto (2008.)
  Jimmy Davies 1950.1955.
1956.1957., 1959.
5 - - 1 0 0 12. mjesto (1955.)
  Colin Davis 1958., 1959., 1962. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jimmy Daywalt 1951.1952.
1953.1957.
1958., 1959., 1960.
6 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jean-Denis Délétraz 1994.1995. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Patrick Depailler 1972., 1974.1980. 95 2 10 7 1 0 4. mjesto (1976.)
  Billy Devore 1950., 1954. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Pedro Diniz 1995.2000. 98 - - - 0 0 14. mjesto (1998., 1999.)
  Duke Dinsmore 1950.1951., 1952.
1953., 1954., 1956.
4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Frank Dochnal 1963. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  José Dolhem 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Martin Donnelly 1989.1990. 13 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mark Donohue 1971., 1974.1975. 14 - - 1 0 0 15. mjesto (1975.)
  Robert Doornbos 2004., 2005.2006. 11 - - - 0 0 24. mjesto (2006.)
  Ken Downing 1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bob Drake 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Paddy Driver 1963., 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Piero Drogo 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Lee Drollinger 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bernard de Dryver 1977.1978. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Geoff Duke 1961. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Johnny Dumfries 1986. 15 - - - 0 0 13. mjesto (1986.)
  Lee Duncan 1953., 1954.
1955.1956.
1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ted Duncan 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Carlo Dusio 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Piero Dusio 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran

EUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Rex Easton 1958.1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  George Eaton 1969.1971. 11 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Kenny Eaton 1950.1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bernie Ecclestone 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Don Edmunds 1957., 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Guy Edwards 1974., 1976., 1977. 11 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Vic Elford 1968.1969., 1971. 13 - - - 0 0 14. mjesto (1969.)
  Ed Elisian 1954.1958. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Paul Emery 1956., 1958.1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tomáš Enge 2001. 3 - - - 0 0 24. mjesto (2001.)
  Jack Ensley 1958.1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Paul England 1957. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Marcus Ericsson 2014.2018. 97 - - - 0 0 17. mjesto (2018.)
  Harald Ertl 1975.1978., 1980. 19 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Nasif Estéfano 1960., 1962.1963. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Philippe Étancelin 1950.1952. 12 - - - 0 0 18. mjesto (1950.)
  Bob Evans 1975.1976. 10 - - - 0 0 nikad klasificiran

FUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Corrado Fabi 1983.1984. 12 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Teo Fabi 1982., 1984.1987. 64 - - 2 3 0 9. mjesto (1987.)
  Pascal Fabre 1984., 1987. 12 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Carlo Facetti 1974. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Luigi Fagioli 1950.1951. 7 1 4 1 0 0 3. mjesto (1950.)
  Jack Fairman 1953., 1955.
1956.1961.
12 - - - 0 0 10. mjesto (1956.)
  Juan Manuel Fangio 1950.1951., 1952.
1953.1958.
51 24 10 1 29 5 1951., 1954., 1955., 1956., 1957.
  Milt Fankhauser 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Nino Farina 1950.1955., 1956. 33 5 9 6 5 1 1950.
  Walt Faulkner 1950.1951., 1952.
1953.1955.
5 - - - 1 0 22. mjesto (1955.)
  Fairuz Fauzy 2010. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Johnny Fedricks 1950., 1952.
1953., 1957.
0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  William Ferguson 1972. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Maria Teresa de Filippis 1958., 1959. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ralph Firman 2003. 14 - - - 0 0 19. mjesto (2003.)
  Ludwig Fischer 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Rudi Fischer 1950., 1951.1952. 7 - 1 1 0 0 4. mjesto (1952.)
  Mike Fisher 1967. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Giancarlo Fisichella 1996.2009. 229 3 7 9 4 0 4. mjesto (2006.)
  John Fitch 1953., 1955. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Christian Fittipaldi 1992.1994. 40 - - - 0 0 14. mjesto (1993.)
  Emerson Fittipaldi 1970.1980. 144 14 13 8 6 2 1972., 1974.
  Pietro Fittipaldi 2020. 2 - - - 0 0 23. mjesto (2020.)
  Wilson Fittipaldi 1972.1973., 1975. 35 - - - 0 0 16. mjesto (1973.)
  Theo Fitzau 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Pat Flaherty 1950., 1953.1956.
1959.
6 1 - - 1 0 5. mjesto (1956.)
  Jan Flinterman 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ron Flockhart 1954., 1956.1960. 13 - - 1 0 0 14. mjesto (1956.)
  Myron Fohr 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gregor Foitek 1989., 1990. 7 - - - 0 0 nikad klasificiran
  George Follmer 1973. 12 - - 1 0 0 13. mjesto (1973.)
  George Fonder 1950.1951., 1952.
1953., 1954.
2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Adderly Fong 2014. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Norberto Fontana 1997. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Asdrúbal Fontes Bayardo 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Carl Forberg 1950., 1951., 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gene Force 1951., 1952., 1957.
1959., 1960.
2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Franco Forini 1987. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Philip Fotheringham-Parker 1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  A. J. Foyt 1958.1960.
1964., 1967.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Dick Fraizer 1950., 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Giorgio Francia 1977., 1981. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Don Freeland 1953.1960. 8 - - 1 0 0 13. mjesto (1956.)
  Heinz-Harald Frentzen 1994.2003. 156 3 3 12 2 0 2. mjesto (1997.)
  Paul Frère 1952.1956. 11 - 1 - 0 0 8. mjesto (1956.)
  Patrick Friesacher 2005. 11 - - - 0 0 21. mjesto (2005.)
  Robin Frijns 2014. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Joe Fry 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Andy Furci 1957. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hiroshi Fushida 1975. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran

GUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Beppe Gabbiani 1978., 1981. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bertrand Gachot 1989., 1990.
1991.1992.
1994.1995.
47 - - - 0 0 13. mjesto (1991.)
  Giancarlo Gagliardi 1972. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Patrick Gaillard 1979. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Divina Galica 1976., 1978. 0 - - - 0 0 nikad klasificirana
  Nanni Galli 1970., 1971.1973. 17 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Oscar Alfredo Gálvez 1953. 1 - - - 0 0 15. mjesto (1953.)
  Fred Gamble 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Howden Ganley 1971.1974. 35 - - - 0 0 13. mjesto (1972.)
  Néstor García Veiga 1975. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Giedo van der Garde 2012., 2013., 2014. 19 - - - 0 0 22. mjesto (2013.)
  Frank Gardner 1964.1965.
1966., 1968.
8 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Billy Garrett 1956., 1957., 1958. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jo Gartner 1983., 1984. 8 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Pierre Gasly 2017.2022. 87 1 1 1 0 0 7. mjesto (2019.)
  Olivier Gavin 1995. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tony Gaze 1952. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Geki 1964., 1965.1966. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Sean Gelael 2017.2018. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Olivier Gendebien 1956., 1958.1961. 14 - 1 1 0 0 6. mjesto (1960.)
  Marc Gené 1999.2000.
2003.2004.
36 - - - 0 0 17. mjesto (1999., 2003.)
  Elmer George 1955., 1957., 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bob Gerard 1950.1951.
1953.1954.
1956.1957.
8 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gerino Gerini 1956., 1957., 1958. 2 - - - 0 0 25. mjesto (1956.)
  Peter Gethin 1970.1974. 30 1 - - 0 0 9. mjesto (1971.)
  Piercarlo Ghinzani 1981., 1982.
1983.1989.
76 - - - 0 0 19. mjesto (1984.)
  Bruno Giacomelli 1977.1983., 1990. 69 - - 1 1 0 15. mjesto (1981.)
  Joe Giba 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Dick Gibson 1957.1958. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gimax 1978. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Richie Ginther 1960.1966., 1967. 52 1 6 5 0 0 3. mjesto (1963.)
  Antonio Giovinazzi 2017., 2018.
2019.2021.
62 - - - 0 0 17. mjesto (2019., 2020.)
  Yves Giraud-Cabantous 1950.1953. 13 - - - 0 0 14. mjesto (1950.)
  Ignazio Giunti 1970. 4 - - - 0 0 17. mjesto (1970.)
  Timo Glock 2004., 2008.2012. 91 - 2 1 0 0 10. mjesto (2008., 2009.)
  Helm Glöckler 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Potsy Goacher 1953.1954. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Paco Godia 1951., 1954.
1956.1958.
13 - - - 0 0 9. mjesto (1956.)
  Carel Godin de Beaufort 1958.1964. 26 - - - 0 0 14. mjesto (1963.)
  Christian Goethals 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Paul Goldsmith 1958.1960. 3 - - 1 0 0 16. mjesto (1960.)
  José Froilán González 1950.1957.
1958., 1960.
26 2 7 6 3 0 2. mjesto (1954.)
  Óscar González 1956. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Rodolfo González 2013. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Julio González 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Aldo Gordini 1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Horace Gould 1954.1958., 1960. 14 - - - 0 0 22. mjesto (1956.)
  Jean-Marc Gounon 1993.1994. 9 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Toulo de Graffenried 1950.1954., 1956. 22 - - - 0 0 8. mjesto (1953.)
  Lucas di Grassi 2010. 18 - - - 0 0 24. mjesto (2010.)
  Cecil Green 1950.1951. 2 - - - 0 0 16. mjesto (1950.)
  Keith Greene 1959., 1960.1962. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bob Gregg 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Masten Gregory 1957.1963., 1965. 38 - 1 2 0 0 6. mjesto (1957.)
  Cliff Griffith 1950., 1951.1952.
1953.1954.
1956., 1957.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Georges Grignard 1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bobby Grim 1959.1960. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Romain Grosjean 2009., 2011.
2012.2020.
179 - 2 8 0 0 7. mjesto (2013.)
  Olivier Grouillard 1989.1992. 41 - - - 0 0 26. mjesto (1989.)
  Brian Gubby 1964.1965. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  André Guelfi 1954., 1957. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Miguel Ángel Guerra 1981. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Roberto Guerrero 1982.1983. 21 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Maurício Gugelmin 1988.1992. 74 - - 1 0 0 13. mjesto (1988.)
  Gianbattista Guidotti 1950.1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Dan Gurney 1959.1968.
1969., 1970.
86 4 8 7 3 0 4. mjesto (1961., 1965.)
  Esteban Gutiérrez 2012., 2013.2014.
2016.
59 - - - 0 0 16. mjesto (2013.)

HUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Peter Hahn 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hubert Hahne 1966., 1967.1968.
1969., 1970.
5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mike Hailwood 1963.1965.
1971.1974.
50 - 1 1 0 0 8. mjesto (1972.)
  Mika Häkkinen 1991.2001. 161 20 14 17 26 2 1998., 1999.
  Bruce Halford 1956.1957.
1959.1960.
8 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jim Hall 1960.1961.
1962.1963.
11 - - - 0 0 13. mjesto (1963.)
  Norm Hall 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Duncan Hamilton 1951.1953. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Lewis Hamilton 2007.2022. 289 103 48 32 103 7 2008., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019., 2020.
  Red Hamilton 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  David Hampshire 1950. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Sam Hanks 1950.1957. 8 1 1 2 0 0 7. mjesto (1956.)
  Walt Hansgen 1960., 1961.
1963., 1964.
2 - - - 0 0 18. mjesto (1964.)
  Mike Harris 1962. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Cuth Harrison 1950. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Brian Hart 1967. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Brendon Hartley 2017.2018. 25 - - - 0 0 19. mjesto (2018.)
  Gene Hartley 1950., 1952.1954.
1955., 1956.1957.
1958., 1959.1960.
8 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Rio Haryanto 2016. 12 - - - 0 0 24. mjesto (2016.)
  Masahiro Hasemi 1976. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Naoki Hattori 1991. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Paul Hawkins 1965., 1966. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mike Hawthorn 1952.1958. 45 3 9 6 4 1 1958.
  Boy Hayje 1976.1977. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Allen Heath 1952.1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Willi Heeks 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Nick Heidfeld 2000.2011. 183 - 8 5 1 0 5. mjesto (2007.)
  Theo Helfrich 1952.1954. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Mack Hellings 1950.1951. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Brian Henton 1975., 1977.
1981.1982.
19 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Johnny Herbert 1989.2000. 161 3 1 3 0 0 4. mjesto (1995.)
  Al Herman 1953.1954.
1955.1957.
1958., 1959.1960.
5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hans Herrmann 1953.1955.
1957.1961.
17 - - 1 0 0 7. mjesto (1954.)
  François Hesnault 1984.1985. 19 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hans Heyer 1977. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Damon Hill 1992.1999. 115 22 15 5 20 1 1996.
  Graham Hill 1958.1975. 175 14 15 7 13 2 1962., 1968.
  Phil Hill 1958.1964., 1966. 47 3 5 8 6 1 1961.
  Noel Hills 1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Peter Hirt 1951.1953. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  David Hobbs 1967.1968.
1971., 1974.
6 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gary Hocking 1962. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ingo Hoffmann 1976.1977. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bill Holland 1950., 1953., 1954. 2 - 1 - 0 0 7. mjesto (1950.)
  Jackie Holmes 1950., 1951.1952.
1953.
2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bill Homeier 1953., 1954.1955.
1958.1959., 1960.
3 - - - 0 0 22. mjesto (1955.)
  Kazuyoshi Hoshino 1976.1977. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Norm Houser 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jerry Hoyt 1950., 1951.
1953.1955.
4 - - - 1 0 nikad klasificiran
  Nico Hülkenberg 2010., 2011.
2012.2020., 2022.
180 - - - 1 0 7. mjesto (2018.)
  Denny Hulme 1965.1974. 112 8 9 16 1 1 1967.
  Chuck Hulse 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  James Hunt 1973.1979. 92 10 6 7 14 1 1976.
  Jim Hurtubise 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gus Hutchison 1970. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran

IUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Jacky Ickx 1966., 1967.1979. 114 8 7 10 13 0 2. mjesto (1969., 1970.)
  Yuji Ide 2006. 4 - - - 0 0 25. mjesto (2006.)
  Jesús Iglesias 1955. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Callum Illot 2020.2021. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Taki Inoue 1994.1995. 18 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Innes Ireland 1959.1966. 50 1 2 1 0 0 4. mjesto (1960.)
  Eddie Irvine 1993.2002. 146 4 6 16 0 0 2. mjesto (1999.)
  Chris Irwin 1966.1967., 1968. 10 - - - 0 0 16. mjesto (1967.)

JUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Jean-Pierre Jabouille 1974., 1975.
1977.1981.
49 2 - - 6 0 8. mjesto (1980.)
  Jimmy Jackson 1950., 1952., 1954. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Joe James 1950., 1951.1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  John James 1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Neel Jani 2006. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jean-Pierre Jarier 1971., 1973.1983. 134 - - 3 3 0 11. mjesto (1979.)
  Max Jean 1971. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Tony Jefferies 1968. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Stefan Johansson 1980.1981.
1983.1989.
1990. 1991.
79 - 4 8 0 0 5. mjesto (1986.)
  Eddie Johnson 1952.1960. 9 - - - 0 0 24. mjesto (1960.)
  Leslie Johnson 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Van Johnson 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bruce Johnstone 1962. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Alan Jones 1975.1981.
1983., 1985.1986.
116 12 7 5 6 1 1980.
  Tom Jones 1967.1968. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Juan Jover 1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Daniel Juncadella 2014. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran

KUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Oswald Karch 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Narain Karthikeyan 2005., 2011.2012. 46 - - - 0 0 18. mjesto (2005.)
  Ukyo Katayama 1992.1997. 95 - - - 0 0 17. mjesto (1994.)
  Ken Kavanagh 1958.1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Johnny Kay 1953., 1955.
1956., 1959.
0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Rupert Keegan 1977.1978.
1980., 1982.
25 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Eddie Keizan 1973.1975. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Al Keller 1955.1959., 1960. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Joe Kelly 1950.1951. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  David Kennedy 1980. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Loris Kessel 1976., 1977. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bruce Kessler 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Nicolas Kiesa 2003., 2005. 5 - - - 0 0 23. mjesto (2003.)
  Jordan King 2016. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Leo Kinnunen 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Danny Kladis 1950., 1952.
1954., 1955., 1957.
1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Russ Klar 1955. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hans Klenk 1952., 1953., 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Peter de Klerk 1963., 1965.
1969.1970.
4 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Christian Klien 2004.2006.
2007., 2010.
49 - - - 0 0 15. mjesto (2005.)
  Karl Kling 1954.1955. 11 - 1 1 0 0 5. mjesto (1954.)
  Ernst Klodwig 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Ray Knepper 1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Kamui Kobayashi 2009.2012., 2014. 75 - - 1 0 0 12. mjesto (2010., 2011., 2012.)
  Helmuth Koinigg 1974. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Heikki Kovalainen 2007.2013. 111 1 2 1 1 0 7. mjesto (2007., 2008.)
  Mikko Kozarowitzky 1977. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Willi Krakau 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Rudolf Krause 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Robert Kubica 2006.2010., 2018.
2019., 2020., 2021.
99 1 5 6 1 0 4. mjesto (2008.)
  Kurt Kuhnke 1962.1963. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Masami Kuwashima 1976. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Daniil Kvjat 2013., 2014.2017.
2019.2020.
110 - 1 2 0 0 7. mjesto (2015.)

LUredi

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Robert La Caze 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jacques Laffite 1974.1986. 176 6 10 16 7 0 4. mjesto (1979., 1980., 1981.)
  Jean-Louis Lafosse 1974. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Franck Lagorce 1994. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jan Lammers 1979.1982.
1992., 1993.
23 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Pedro Lamy 1993.1996. 32 - - - 0 0 18. mjesto (1995.)
  Chico Landi 1951.1953., 1956. 6 - - - 0 0 26. mjesto (1956.)
  Tony Lanfranchi 1968.1969. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Adolf Lang 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Hermann Lang 1953.1954. 2 - - - 0 0 15. mjesto (1953.)
  Claudio Langes 1990. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Nicola Larini 1987.1992.
1994., 1997.
49 - 1 - 0 0 14. mjesto (1994.)
  Oscar Larrauri 1988., 1989. 7 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gérard Larrousse 1971., 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jud Larson 1952.1953., 1957.
1958.1959.
2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Nicholas Latifi 2018.2019.
2020.2021.
40 - - - 0 0 17. mjesto (2021.)
  Niki Lauda 1971.1979.
1982.1985.
171 25 20 9 24 3 1975., 1977., 1984.
  Roger Laurent 1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Giovanni Lavaggi 1995.1996. 7 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Chris Lawrence 1966. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Charles Leclerc 2016.2017.
2018.2022.
81 3 4 7 10 0 4. mjesto (2019.)
  Michel Leclère 1975.1976. 7 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Neville Lederle 1962., 1965. 1 - - - 0 0 19. mjesto (1962.)
  Geoff Lees 1978., 1979.1980.
1981., 1982.
5 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Gijs van Lennep 1971., 1973.1975. 8 - - - 0 0 20. mjesto (1973., 1975.)
  Arthur Legat 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  JJ Lehto 1989.1994. 62 - - 1 0 0 12. mjesto (1991.)
  Chuck Leighton 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Fabio Leimer 2015. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bas Leinders 2004. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Lamberto Leoni 1977., 1978. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Les Leston 1956.1957. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Pierre Levegh 1950.1951. 6 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Bayliss Levrett 1950., 1951.1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  Jackie Lewis 1961.1962. 9 - - - 0 0 13. mjesto (1961.)
  Stuart Lewis-Evans 1957.1958. 14 - - 2 2 0 9. mjesto (1958.)

MUredi

NUredi

OUredi

PUredi

QUredi

RUredi

SUredi

TUredi

UUredi

VUredi

WUredi

YUredi

ZUredi

Vozači po državamaUredi

Sjeverna Amerika
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Kanada 18 354 17 10 12 16 1 1997.
  Sjedinjene Američke Države 232 459 33 41 55 39 2 1961., 1978.
  Meksiko 7 310 4 6 11 0 0 4. mjesto (2020.)
Južna Amerika
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Kolumbija 3 115 7 15 8 13 0 3. mjesto (2002., 2003.)
  Venezuela 5 114 1 - - 1 0 14. mjesto (2015.)
  Brazil 32 793 101 126 8 1972., 1974., 1981., 1983., 1987., 1988., 1990., 1991.
  Čile 1 24 - - - 0 0 21. mjesto (1981.)
  Urugvaj 4 5 - - - 0 0 nikad klasificirani
  Argentina 28 248 38 30 30 38 5 1951., 1954., 1955., 1956., 1957.
Europa
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
  Švedska 12 410 12 14 18 15 0 2. mjesto (1971., 1978.)
  Finska 9 671 57 68 4 1982., 1998., 1999., 2007.
  Danska 5 151 - 1 - 0 0 9. mjesto (2018.)
  Irska 6 65 - - - 0 0 12. mjesto (1980.)
  Velika Britanija 175 1 036 304 288 20 1958., 1962., 1963., 1964., 1965., 1968., 1969., 1971., 1973., 1976.
1992., 1996., 2008., 2009., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019., 2020.
  Engleska 150 15 1958., 1962., 1964., 1968., 1976., 1992., 1996.
2008., 2009., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019., 2020.
  Škotska 15 65 5 1963., 1965., 1969., 1971., 1973.
  Velška 4 - - 2 1 0 10. mjesto (1975.)
  Sjeverna Irska 6 9 12 25 2 0 2. mjesto (1999.)
  Belgija 24 415 11 11 23 14 0 2. mjesto (1969., 1970.)
  Nizozemska 17 398 18 23 16 12 0 3. mjesto (2019., 2020.)
  Zapadna Njemačka
  Istočna Njemačka
  Njemačka
63 833 179 166 12 1994., 1995., 2000., 2001., 2002., 2003., 2004.
2010., 2011., 2012., 2013., 2016.
  Švicarska 31 387 7 16 13 7 0 2. mjesto (1974.)
  Austrija 17 554 41 46 4 1970., 1975., 1977., 1984.
  Lihtenštajn 1 10 - - - 0 0 nikad klasificirani
  Francuska 78 916 81 79 4 1985., 1986., 1989., 1993.
  Monako 4 99 2 4 8 9 0 4. mjesto (2019.)
  Portugal 5 73 - - 1 0 0 16. mjesto (2005.)
    Španjolska 20 484 32 22 2 2005., 2006.
  Italija 116 840 43 48 3 1950., 1952., 1953.
  Mađarska 1 20 - - - 0 0 20. mjesto (2004.)
  Češka 2 3 - - - 0 0 24. mjesto (2001.)
  Poljska 1 99 1 5 6 1 0 4. mjesto (2008.)
  Rusija 5 205 - 1 3 0 0 7. mjesto (2015.)
Afrika
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto