Wikipedija:Zahtjev za komentare/Važna pravila koja nam izostaju! (WP:BLOK, WP:SUKINT, WP:POB, WP:PZS i još mnoga...): razlika između inačica

Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Redak 45:
::Što se tiče komentara o položaju suradnika u nekoj organizaciji, ako bi mogli formulirati na zadovoljavajuć način tako nešto, ne bi imao ništa protiv. Kriteriji "plaćen je za pisanje" ili "dobiva plaću za pisanje" su jasni. Ali postoje nedoumice ako se ne radi o direktno plaćeno poslu. Možemo napisati "dužnosnici" i "rukovoditelji". Ali prilično je nejasno što to točno znači. Treba razmisliti i čuti više mišljenja pa vidjeti.
::Još nisam siguran kako postupiti oko COI, ali nekako mi se čini da bi tu trebalo stvari postaviti relativno labavo. Dok bi neprijavljene plaćene doprinose strogo kažnjavao, za neprijavljivanje COI, ako nije bilo povrede pravila o sadržaju i veće namjerne štete, ne bi propisao nikakve sankcije osim obaveze da se COI objavi te da se uređivanja članka ubuduće objavljuju na COI noticeboardu. No, ako je suradnik priupitan da li je povezan s nekom organizacijom ili osobom jer uređuje članak o toj organizaciji ili osobi, a odgovori niječno, pa se poslje ispostavi da je govorio neistinu, to bi također možda bilo dobro strogo sankcionirati. Uglavnom, princip bi bio da ako suradnik želi anonimno uređivati, onda ne smije uređivati članke u kojima ima COI. [[User:Imbehind|<span style="display:inline;white-space:nowrap;box-shadow:#aaa 4px 4px 4px"><b style="color:#fc0;background:#000"> Imbe </b><b style="color:#000;background:#fc0"> hind </b></span>]][[User talk:Imbehind|<b>💊</b>]] 00:42, 15. prosinca 2021. (CET)
:Iskreno ne vjerujem da neko može biti plaćen i pisati objektivno jer je najčešće cilj toga da se ono o čemu se piše prikaže u čim boljem svijetlu. Slažem se sa "Uglavnom, princip bi bio da ako suradnik želi anonimno uređivati, onda ne smije uređivati članke u kojima ima COI." ovime što je rekao [[Suradnik:Imbehind|''' Imbe  hind ''']][[Razgovor sa suradnikom:Imbehind|'''💊''']] o COI. [[Suradnik:The Yennefer|The Yennefer]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:The Yennefer|razgovor]])</small> 23:12, 18. prosinca 2021. (CET)
 
==== Pripadnost udrugama, političkim strankama, vjerskim zajednicama i sl. 🌶🌶🌶 ====