Razgovor:Visoko (BiH): razlika između inačica

Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
 
Redak 63:
:: To je već jako neiskreno, i u tome neću učestvovati. Samo nepismena budala može tvrditi da '''nema veze''' s Hrvatskom i hrvatskim narodom. A ti ostalo sam zaključi. Svako dobro. [[Suradnik:Mhare|Mhare]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Mhare|razgovor]])</small> 14:22, 12. listopada 2020. (CEST)
::: Upravo to što pišeš [[Suradnik:Tulkas Astaldo|Tulkase]] - konsekventno poništavanje izvora koji su povezani sa HR. Vidi povijest tog članka - Ukoliko sveukupno 5 suradnika mjesecima vrača takve njegove vandalizme i provokacije (admini ophoditelji ...) tada smatram da moje interakcije nisu bile pogrešne. Dobra namjera - svakako. Da suradnik dođe na SZR i jednostavno kaže u stilu "gle, i BiH ima svoju povijest tog grada - da nekako ukomponiramo jedno i drugo?" - ja prvi koji bi uskočio. Da druge strane pogledaj malo i povijest doprinosa tog suradnika - matrica je i više nego vidljiva. Zato i dobiva upozorenja za vandalizme kao i osobne napade. Pozdrav --[[Suradnik:Mark7747|Mark7747]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Mark7747|razgovor]])</small> 14:25, 12. listopada 2020. (CEST)
: Svejedno nije jasno zašto se uklanjaju izvori. Ako su različiti treba i da ostanu, tako da čitalac ima uvid u raznolikost istorijskih dešavanja?--[[User:AnToni|'''<font face="Bradley Hand ITC" size="2px"><fontspan colorstyle="color:red;">A</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">n</fontspan><fontspan colorstyle="color:red;">T</fontspan><fontspan colorstyle="color:green;">o</fontspan><fontspan colorstyle="color:Gold;">n</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">i</fontspan></font>''']]<sub>([[Razgovor sa suradnikom:AnToni|''<font face="Bradley Hand ITC"><fontspan colorstyle="color:red;">ra</fontspan><fontspan colorstyle="color:green;">zg</fontspan><fontspan colorstyle="color:gold;">ov</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">or</fontspan></font>'']])</sub> 14:55, 12. listopada 2020. (CEST)
:: Kristalno je jasno [[Suradnik:AnToni|AnToni]] - kompozicija oba izvora da, no ne uklanjanje "nepoželjnih". Temeljni <s>kućni</s> hr.wiki odgoj podrazumijeva i zalaže slijedeće: ako dođeš na članak u kojemu su tvrdnje već referencirane, tada nastojiš tvoje ukomponirati u postojeće a ne iste brisati i zamjenjivati sa svojima. No možda je to pravilo ponašanja samo na našoj hr.wiki. --[[Suradnik:Mark7747|Mark7747]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Mark7747|razgovor]])</small> 15:04, 12. listopada 2020. (CEST)
:::Ukoliko su reference kontradiktorne, ne mogu se ukomponirati, nego nevezano navesti. I zato ne treba brisati ukoliko nisu istoga pravca. O kućnom odgoju ne bi, jer wiki ima svoja pravila, a kućni odgoj je stvar obitelji, domaćinstva i nije per se nešto pozitivno.--[[User:AnToni|'''<font face="Bradley Hand ITC" size="2px"><fontspan colorstyle="color:red;">A</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">n</fontspan><fontspan colorstyle="color:red;">T</fontspan><fontspan colorstyle="color:green;">o</fontspan><fontspan colorstyle="color:Gold;">n</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">i</fontspan></font>''']]<sub>([[Razgovor sa suradnikom:AnToni|''<font face="Bradley Hand ITC"><fontspan colorstyle="color:red;">ra</fontspan><fontspan colorstyle="color:green;">zg</fontspan><fontspan colorstyle="color:gold;">ov</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">or</fontspan></font>'']])</sub> 15:12, 12. listopada 2020. (CEST)
:::: Ukoliko su '''izvori proturječni''' - iste se može vrlo lako uklopiti u članak [[Suradnik:AnToni|AnToni]]. Potrebno je samo malo dobre volje. I upravo kao što si naveo: ''I zato ne treba brisati ukoliko nisu istoga pravca''. Kučnim odgojem je aludirano na naš hr-wiki kodeks ponašanja. --[[Suradnik:Mark7747|Mark7747]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Mark7747|razgovor]])</small> 15:19, 12. listopada 2020. (CEST)
:::::Moja se poruka odnosila na obje reakcije. Zato sam htio svoju reakciju objaviti upravo ovdje! A kodeks bi nam svima trebao biti isti? Uostalom ima i na bs.wiki potrebe za raznolikim izvorima. Osjećaj se pozvanim!--[[User:AnToni|'''<font face="Bradley Hand ITC" size="2px"><fontspan colorstyle="color:red;">A</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">n</fontspan><fontspan colorstyle="color:red;">T</fontspan><fontspan colorstyle="color:green;">o</fontspan><fontspan colorstyle="color:Gold;">n</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">i</fontspan></font>''']]<sub>([[Razgovor sa suradnikom:AnToni|''<font face="Bradley Hand ITC"><fontspan colorstyle="color:red;">ra</fontspan><fontspan colorstyle="color:green;">zg</fontspan><fontspan colorstyle="color:gold;">ov</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">or</fontspan></font>'']])</sub> 15:32, 12. listopada 2020. (CEST)
:::::: Već ste me neki dan pozvali [[Suradnik:AnToni|AnToni]]. Vidih. I profilaktički hvala na tome (profilaktički stoga pošto još uvijek nisam siguran koliko je ista i dobronamjerna). No ukoliko vas - u ovoj situaciji - i dođem barem pozdraviti nekako smatram da ću kod vas postat "topovsko meso". Nek se sve još malo slegne. Bit če mi jednog dana sasvim sigurno iskreno drago svratiti do vas. --[[Suradnik:Mark7747|Mark7747]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Mark7747|razgovor]])</small> 15:39, 12. listopada 2020. (CEST)
:Svako je dobrodošao. Oni koji me poznaju,mogu potvrditi da ne granatiram nikoga. Osim sa Granatapfel :)--[[User:AnToni|'''<font face="Bradley Hand ITC" size="2px"><fontspan colorstyle="color:red;">A</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">n</fontspan><fontspan colorstyle="color:red;">T</fontspan><fontspan colorstyle="color:green;">o</fontspan><fontspan colorstyle="color:Gold;">n</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">i</fontspan></font>''']]<sub>([[Razgovor sa suradnikom:AnToni|''<font face="Bradley Hand ITC"><fontspan colorstyle="color:red;">ra</fontspan><fontspan colorstyle="color:green;">zg</fontspan><fontspan colorstyle="color:gold;">ov</fontspan><fontspan colorstyle="color:black;">or</fontspan></font>'']])</sub> 15:56, 12. listopada 2020. (CEST)
:: Ovdje je problem da je neko tekst koji je lijepo potkrijepljen izvorima došao mijenjati umećući referencu kojom je je autor tog umetanja sintezom zaključio da je etnik čitave srednjovjekovne Bosne izjednačen s Hrvatima. Dakle, ja prvi nisam počeo s ratom izmjena, čak mi je i bilo svejedno brisanje "bosanski" iz svega, OK mi je i da piše "kralj u Bosni" bez obzira što imam preko 30 izvora da je to glupost. Ali ne, {{s|Tulkas Astaldo}} vrlo neiskreno to "ne vidi". Sramotno, ovo je veća uvreda nego onaj blok za "vandalizam". Strašno! [[Suradnik:Mhare|Mhare]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Mhare|razgovor]])</small> 11:52, 13. listopada 2020. (CEST)
::: {{s|Tulkas Astaldo}}, {{s|Ceha}} i ostali, ovdje je problem da ''netko'' već mjesecima konsekventno i agresivno uklanja valjane izmjene iz članka [https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Visoko_(BiH)&action=history]. Uz napadačke i populističke komentare u stilu: (baš me interesuje hoće li neko normalan naletiti ... iživljavanje i iskrivljavanje povijesti!!! / Ovo je remećenje rada Wikipedije, izazivanje rata izmjenama / prestanite s revizionizmom / malo ozbiljnosti, nauke,). No bez konstruktivnog razgovora/diskusije. Kad ga ''netko drugi'' dobronamjerno i na kulturan način na SZR članka na to i upozori, tada slijede reakcije u stilu: (Okani se referenciranog teksta / U tvojim očima možda jesi prošao. / Al, džaba pričat. / mada sumnjam da ćeš shvatiti / Doooooobro razmisli o onome što sam gore rekao) - da navedem samo neke. (blaže)
Vrati se natrag na stranicu »Visoko (BiH)«.