Otvori glavni izbornik

Dodatak:Popis gradova u Japanu

Popis gradova u JapanuUredi

Rang Ime Japanski Popis stanovništva u 1995 Popis stanovništva u 2000 Popis stanovništva u 2005 Prefektura
1. Tokio ja. 東京 7.967.614 8.134.688 8.489.653 Tokio
2. Yokohama ja. 横浜 3.307.136 3.426.651 3.579.628 Kanagawa
3. Osaka ja. 大阪 2.602.421 2.598.774 2.628.811 Osaka
4. Nagoya ja. 名古屋 2.152.184 2.171.557 2.215.065 Aichi
5. Sapporo ja. 札幌 1.757.025 1.822.368 1.880.863 Hokkaido
6. Kobe ja. 神戸 1.423.792 1.493.398 1.525.393 Hyogo
7. Kyoto ja. 京都 1.470.902 1.474.471 1.474.811 Kyoto
8. Fukuoka ja. 福岡 1.284.836 1.341.470 1.401.279 Fukuoka
9. Kawasaki ja. 川崎 1.202.820 1.249.905 1.327.011 Kanagawa
10. Saitama ja. さいたま 1.078.545 1.133.300 1.176.314 Saitama
11. Hiroshima ja. 広島 1.117.117 1.134.134 1.154.391 Hiroshima
12. Sendai ja. 仙台 971.297 1.008.130 1.025.098 Miyagi
13. Kitakyushu ja. 北九州 1.019.598 1.011.471 993.525 Fukuoka
14. Chiba ja. 千葉 856.878 887.164 924.319 Chiba
15. Sakai ja. 840.384 829.636 830.966 Osaka
16. Niigata ja. 新潟 796.456 808.969 813.847 Niigata
17. Hamamatsu ja. 浜松 766.832 786.306 804.032 Shizuoka
18. Shizuoka ja. 静岡 728.306 719.967 713.723 Shizuoka
19. Okayama ja. 岡山 641.654 652.679 674.746 Okayama
20. Kumamoto ja. 熊本 650.341 662.012 669.603 Kumamoto
21. Sagamihara ja. 相模原 612.311 646.802 667.740 Kanagawa
22. Kagoshima ja. 鹿児島 594.430 601.693 604.367 Kagoshima
23. Funabashi ja. 船橋 540.817 550.074 569.835 Chiba
24. Hachioji ja. 八王子 503.363 536.046 560.012 Tokio
25. Himeji ja. 姫路 527.854 534.969 536.232 Hyogo
26. Matsuyama ja. 松山 497.203 508.266 514.937 Ehime
27. Higashiosaka ja. 東大阪 517.232 515.094 513.821 Osaka
28. Kawaguchi ja. 川口 448.854 460.027 480.079 Saitama
29. Matsudo ja. 松戸 461.503 464.841 472.579 Chiba
30. Kurashiki ja. 倉敷 453.618 460.869 469.377 Okayama
31. Ichikawa ja. 市川 440.555 448.642 466.608 Chiba
32. Nishinomiya ja. 西宮 390.389 438.105 465.337 Hyogo
33. Amagasaki ja. 尼崎 488.586 466.187 462.647 Hyogo
34. Oita ja. 大分 446.581 454.424 462.317 Oita
35. Fukuyama ja. 福山 453.791 456.908 459.087 Hiroshima
36. Utsunomiya ja. 宇都宮 435.357 443.808 457.673 Tochigi
37. Nagasaki ja. 長崎 487.063 470.135 455.206 Nagasaki
38. Kanazawa ja. 金沢 453.975 456.438 454.607 Ishikawa
39. Yokosuka ja. 横須賀 432.193 428.645 426.178 Kanagawa
40. Toyama ja. 富山 417.595 420.804 421.239 Toyama
41. Takamatsu ja. 高松 412.626 416.680 418.125 Kagawa
42. Gifu ja. 岐阜 418.574 415.085 413.367 Gifu
43. Toyota ja. 豊田 383.800 395.224 412.141 Aichi
44. Machida ja. 町田 360.522 377.494 405.534 Tokio
45. Hirakata ja. 枚方 400.144 402.563 404.044 Osaka
46. Fujisawa ja. 藤沢 368.651 379.185 396.014 Kanagawa
47. Toyonaka ja. 豊中 398.908 391.726 386.623 Osaka
48. Kashiwa ja. 362.880 373.778 380.963 Chiba
49. Nagano ja. 長野 377.678 378.932 378.512 Nagano
50. Wakayama ja. 和歌山 393.885 386.551 375.591 Wakayama
51. Toyohashi ja. 豊橋 352.982 364.856 372.479 Aichi
52. Ichinomiya ja. 一宮 353.999 362.726 371.687 Aichi
53. Nara ja. 奈良 368.039 374.944 370.102 Nara
54. Miyazaki ja. 宮崎 357.264 363.423 366.897 Miyazaki
55. Okazaki ja. 岡崎 332.136 345.997 363.807 Aichi
56. Asahikawa ja. 旭川 360.568 359.536 355.004 Hokkaido
57. Iwaki いわき 360.598 360.138 354.492 Fukushima
58. Suita ja. 吹田 342.760 347.929 353.885 Osaka
59. Takatsuki ja. 高槻 362.270 357.438 351.826 Osaka
60. Takasaki ja. 高崎 329.901 333.620 339.932 Gumma
61. Koriyama ja. 郡山 326.833 334.824 338.834 Fukushima
62. Tokorozawa ja. 所沢 320.406 330.100 336.100 Saitama
63. Kawagoe ja. 川越 323.353 330.766 333.795 Saitama
64. Kochi ja. 高知 325.058 333.621 333.484 Kochi
65. Akita ja. 秋田 331.597 336.646 333.109 Akita
66. Otsu ja. 大津 295.574 309.793 323.719 Shiga
67. Maebashi ja. 前橋 319.483 320.465 318.584 Gumma
68. Koshigaya ja. 越谷 298.253 308.307 315.792 Saitama
69. Naha ja. 那覇 301.890 301.032 312.393 Okinawa
70. Aomori ja. 青森 314.917 318.732 311.508 Aomori
71. Kurume ja. 久留米 302.741 304.884 306.434 Kagawa
72. Yokkaichi ja. 四日市 296.623 302.102 303.845 Mie
73. Morioka ja. 盛岡 300.723 302.857 300.746 Iwate
74. Kasugai ja. 春日井 277.589 287.623 295.802 Aichi
75. Hakodate ja. 函館 318.308 305.311 294.264 Hokkaido
76. Akashi ja. 明石 287.606 293.117 291.027 Hyogo
77. Fukushima ja. 福島 285.754 291.121 290.869 Fukushima
78. Shimonoseki ja. 下関 310.717 301.097 290.693 Yamaguchi
79. Tsu ja. 286.519 286.521 288.538 Mie
80. Nagaoka ja. 長岡 287.139 287.139 283.224 Niigata
81. Ichihara ja. 市原 277.061 278.218 280.255 Chiba
82. Yao ja. 八尾 276.664 274.777 273.487 Osaka
83. Fukui ja. 福井 272.970 269.557 269.144 Fukui
84. Ibaraki ja. 茨木 258.233 260.648 267.961 Osaka
85. Tokushima ja. 徳島 268.706 268.218 267.833 Tokushima
86. Kakogawa ja. 加古川 260.567 266.170 267.100 Hyogo
87. Mito ja. 水戸 261.275 261.562 262.603 Ibaraki
88. Hiratsuka ja. 平塚 253.822 254.633 258.958 Kanagawa
89. Sasebo ja. 佐世保 267.115 262.534 258.262 Nagasaki
90. Yamagata ja. 山形 254.488 255.369 256.012 Yamagata
91. Kure ja. 270.179 259.224 251.003 Hiroshima
92. Fuchu ja. 府中 216.211 226.769 245.623 Tokio
93. Hachinohe ja. 八戸 249.358 248.608 244.678 Aomori
94. Neyagawa ja. 寝屋川 258.443 250.806 241.816 Osaka
95. Kasukabe ja. 春日部 238.598 240.924 238.506 Saitama
96. Fuji ja. 富士 229.187 234.187 236.474 Shizuoka
97. Soka ja. 草加 217.930 225.018 236.316 Saitama
98. Chigasaki ja. ja. 212.874 220.809 228.420 Kanagawa
99. Matsumoto ja. 松本 225.799 229.033 227.627 Nagano
100. Atsugi ja. 厚木 208.627 217.369 222.403 Kanagawa
101. Yamato ja. 大和 203.933 212.761 221.220 Kanagawa
102. Ageo ja. 上尾 206.090 212.947 220.232 Saitama
103. Takarazuka ja. 宝塚 202.544 213.037 219.862 Hyogo
104. Chofu ja. 調布 198.574 204.759 216.119 Tokio
105. Ota ja. 太田 203.599 210.022 213.299 Gumma
106. Joetsu ja. 上越 212.060 211.870 208.082 Niigata
107. Numazu ja. 沼津 216.470 211.559 208.005 Shizuoka
108. Saga ja. 佐賀 212.692 208.783 206.967 Saga
109. Isesaki ja. 伊勢崎 184.420 194.393 202.447 Gumma
110. Tottori ja. 鳥取 197.959 200.744 201.740 Tottori
111. Kishiwada ja. 岸和田 194.818 200.104 201.000 Osaka
112. Tsukuba つくば 182.327 191.814 200.528 Ibaraki
113. Kofu ja. 甲府 206.840 202.120 200.100 Yamanashi
114. Hitachi ja. 日立 212.304 206.589 199.218 Ibaraki
115. Odawara ja. 小田原 200.103 200.173 198.741 Kanagawa
116. Matsue ja. 松江 195.353 199.289 196.603 Shimane
117. Suzuka ja. 鈴鹿 179.800 186.151 193.114 Mie
118. Itami ja. 伊丹 188.431 192.159 192.250 Hyogo
119. Yamaguchi ja. 山口 184.039 188.693 191.677 Yamaguchi
120. Kumagaya ja. 熊谷 192.523 192.527 191.107 Saitama
121. Kushiro ja. 釧路 209.680 201.566 190.478 Hokkaido
122. Nishitokyo ja. 西東京 175.073 180.885 189.735 Tokio
123. Uji ja. 宇治 184.830 189.112 189.591 Kyoto
124. Hirosaki ja. 弘前 194.197 193.217 189.043 Aomori
125. Higashihiroshima ja. 東広島 165.153 175.346 184.430 Hiroshima
126. Kodaira ja. 小平 172.946 178.623 183.796 Tokio
127. Takaoka ja. 高岡 186.827 185.682 181.229 Toyama
128. Yachiyo ja. 八千代 154.509 168.848 180.729 Chiba
129. Ube ja. 宇部 182.771 182.031 178.955 Yamaguchi
131. Mitaka ja. 三鷹 165.721 171.612 177.016 Tokio
132. Hino ja. 日野 166.537 167.942 176.538 Tokio
133. Imabari ja. 今治 185.435 180.627 173.983 Ehime
134. Tomakomai ja. 苫小牧 169.328 172.086 172.758 Hokkaido
135. Tachikawa ja. 立川 157.884 164.709 172.566 Tokio
136. Sakura ja. 佐倉 162.624 170.934 171.246 Chiba
137. Kamakura ja. 鎌倉 170.329 167.583 171.158 Kanagawa
138. Miyakonojo ja. 都城 174.054 171.812 170.955 Miyazaki
139. Iwata ja. 磐田 162.667 166.002 170.899 Shizuoka
140. Obihiro ja. 帯広 171.715 173.030 170.580 Hokkaido
141. Anjo ja. 安城 149.464 158.824 170.250 Aichi
142. Matsusaka ja. 松阪 163.131 164.504 168.973 Mie
143. Hadano ja. 秦野 164.722 168.142 168.317 Kanagawa
144. Ishinomaki ja. 石巻 178.923 174.778 167.324 Miyagi
145. Ueda ja. 上田 164.207 166.568 163.651 Nagano
146. Ogaki ja. 大垣 161.679 161.827 162.070 Gifu
147. Oyama ja. 小山 150.115 155.198 160.150 Tochigi
148. Ashikaga ja. 足利 165.828 163.140 159.756 Tochigi
149. Narashino ja. 習志野 152.887 154.036 158.785 Chiba
150. Sayama ja. 狭山 162.240 161.460 158.074 Saitama
151. Kawanishi ja. 川西 144.539 153.762 157.668 Hyogo
152. Urayasu ja. 浦安 123.654 132.984 155.290 Chiba
153. Hitachinaka ひたちなか 146.750 151.673 153.639 Ibaraki
154. Niiza ja. 新座 144.726 149.511 153.305 Saitama
155. Nagareyama ja. 流山 146.245 150.527 152.641 Chiba
156. Shunan ja. 周南 161.562 157.383 152.387 Yamaguchi
157. Noda ja. 野田 152.245 151.197 151.240 Chiba
158. Onomichi ja. 尾道 159.890 155.200 150.225 Hiroshima
159. Iwakuni ja. 岩国 156.347 153.985 149.702 Yamaguchi
160. Yonago ja. 米子 143.856 147.837 149.584 Tottori
161. Iruma ja. 入間 144.402 147.909 148.576 Saitama
162. Moriguchi ja. 守口 157.306 152.298 147.465 Osaka
163. Komaki ja. 小牧 137.165 143.122 147.182 Aichi
164. Fukaya ja. 深谷 143.116 146.562 146.461 Saitama
165. Izumo ja. 出雲 146.214 146.960 146.307 Shimane
166. Tama ja. 多摩 148.113 145.862 145.877 Tokio
167. Koga ja. 古河 146.010 146.452 145.265 Ibaraki
168. Higashimurayama ja. 東村山 135.112 142.290 144.929 Tokio
169. Kakamigahara ja. 各務原 141.055 141.765 144.174 Gifu
170. Tsuchiura ja. 土浦 141.862 144.106 144.060 Ibaraki
171. Isahaya ja. 諫早 142.517 144.299 144.034 Nagasaki
172. Tsuruoka ja. 鶴岡 149.509 147.546 142.384 Yamagata
173. Ome ja. 青梅 137.234 141.394 142.354 Tokio
174. Otaru ja. 小樽 157.022 150.687 142.161 Hokkaido
175. Kariya ja. 刈谷 125.305 132.054 142.134 Aichi
176. Kuwana ja. 桑名 129.595 134.856 138.963 Mie
177. Osaki ja. 大崎 138.068 139.313 138.491 Miyagi
178. Musashino ja. 武蔵野 135.051 135.746 137.525 Tokio
179. Toyokawa ja. 豊川 129.908 133.582 137.417 Aichi
180. Inazawa ja. 稲沢 135.080 136.938 136.965 Aichi
181. Yatsushiro ja. 八代 143.712 140.655 136.886 Kumamoto
182. Ise ja. 伊勢 138.404 136.173 134.973 Mie
183. Iizuka ja. 飯塚 140.463 136.701 133.357 Fukuoka
184. Seto ja. 瀬戸 129.393 131.650 131.925 Aichi
185. Kadoma ja. 門真 140.506 135.648 131.706 Osaka
186. Aizu-Wakamatsu ja. 会津若松 137.065 135.415 131.389 Fukushima
187. Abiko ja. 我孫子 124.257 127.733 131.205 Chiba
188. Karatsu ja. 唐津 137.436 134.144 131.116 Saga
189. Omuta ja. 大牟田 145.085 138.629 131.090 Fukuoka
190. Nobeoka ja. 延岡 136.732 134.352 130.704 Miyazaki
191. Oshu ja. 奥州 133.228 133.056 130.171 Iwate
192. Kitami ja. 北見 131.544 132.125 129.365 Hokkaido
193. Fujieda ja. 藤枝 124.822 128.494 129.248 Shizuoka
194. Misato ja. 三郷 133.600 131.047 128.278 Saitama
195. Zama ja. 座間 118.159 125.694 128.174 Kanagawa
196. Kiryu ja. 桐生 138.193 134.298 128.037 Gunma
197. Kirishima ja. 霧島 122.279 127.912 127.309 Kagoshima
198. Matsubara ja. 松原 134.457 132.562 127.276 Osaka
199. Mino ja. 箕面 127.542 124.898 127.135 Osaka
200. Beppu ja. 別府 128.255 126.523 126.959 Oita
201. Daito ja. 大東 128.838 128.917 126.504 Osaka
202. Okinawa ja. 沖縄 115.336 119.686 126.400 Okinawa
203. Ichinoseki ja. 一関 133.138 130.373 125.818 Iwate
204. Ebetsu ja. 江別 115.495 123.877 125.601 Hokkaido
205. Kashihara ja. 橿原 121.988 125.005 124.728 Nara
206. Asaka ja. 朝霞 110.789 119.712 124.393 Saitama
207. Niihama ja. 新居浜 128.236 125.814 123.952 Ehime
208. Sano ja. 佐野 128.099 125.671 123.926 Tochigi
209. Tondabayashi ja. 富田林 121.690 126.558 123.837 Osaka
210. Ebina ja. 海老名 113.430 117.519 123.764 Kanagawa
211. Kisarazu ja. 木更津 123.499 122.768 122.234 Chiba
212. Fujinomiya ja. 富士宮 119.536 120.222 121.779 Shizuoka
213. Kusatsu ja. 草津 101.828 115.455 121.159 Shiga
214. Narita ja. 成田 112.662 116.898 121.139 Chiba
215. Yaizu ja. 焼津 115.931 118.248 120.109 Shizuoka
216. Konosu ja. 鴻巣 116.421 120.271 119.594 Saitama
217. Habikino ja. 羽曳野 117.735 119.246 118.695 Osaka
218. Kakegawa ja. 掛川 109.978 114.328 117.857 Shizuoka
219. Kokubunji ja. 国分寺 105.786 111.404 117.604 Tokio
220. Sakata ja. 酒田 122.536 121.614 117.577 Yamagata
221. Kawachinagano ja. 河内長野 117.082 121.008 117.239 Osaka
222. Hofu ja. 防府 118.803 117.724 116.818 Yamaguchi
223. Higashiomi ja. 東近江 111.322 114.395 116.797 Shiga
224. Toda ja. 戸田 97.571 108.039 116.696 Saitama
225. Handa ja. 半田 106.452 110.837 115.845 Aichi
226. Hatsukaichi ja. 廿日市 112.591 114.981 115.530 Hiroshima
227. Higashikurume ja. 東久留米 111.097 113.302 115.330 Tokio
228. Nasushiobara ja. 那須塩原 105.127 110.828 115.032 Tochigi
229. Tajimi ja. 多治見 113.079 115.740 114.876 Gifu
230. Koganei ja. 小金井 109.279 111.825 114.112 Tokio
231. Ikoma ja. 生駒 106.726 112.830 113.686 Nara
232. Sanda ja. 三田 96.279 111.737 113.572 Hyogo
233. Uruma うるま 105.228 109.992 113.535 Okinawa
234. Saijo ja. 西条 114.706 114.548 113.371 Ehime
235. Chikusei ja. 筑西 118.078 116.120 112.581 Ibaraki
236. Mishima ja. 三島 107.890 110.519 112.241 Shizuoka
237. Toride ja. 取手 118.282 115.993 111.327 Ibaraki
238. Tsuyama ja. 津山 113.617 111.499 110.569 Okayama
239. Akishima ja. 昭島 107.292 106.532 110.143 Tokio
240. Marugame ja. 丸亀 106.107 108.356 110.085 Kagawa
241. Hikone ja. 彦根 103.508 107.860 109.779 Shiga
242. Hakusan ja. 白山 103.580 106.977 109.450 Ishikawa
243. Komatsu ja. 小松 107.965 108.622 109.084 Ishikawa
244. Iida ja. 飯田 110.204 110.589 108.624 Nagano
245. Kasuga ja. 春日 99.165 105.219 108.402 Fukuoka
247. Urasoe ja. 浦添 96.002 102.734 106.049 Okinawa
248. Hanamaki ja. 花巻 107.112 107.175 105.028 Iwate
249. Sanjo ja. 三条 109.584 107.662 104.749 Niigata
250. Fujimi ja. 富士見 96.972 103.247 104.748 Saitama
251. Shibata ja. 新発田 106.563 106.016 104.634 Niigata
252. Tokai ja. 東海 99.738 99.921 104.339 Aichi
253. Nishio ja. 西尾 98.766 100.805 104.321 Aichi
254. Mihara ja. 三原 108.617 106.229 104.196 Hiroshima
255. Kanuma ja. 鹿沼 104.019 104.764 104.148 Tochigi
256. Yokote ja. 横手 112.600 109.004 103.652 Akita
257. Kamagaya ja. ja. 99.694 102.573 102.812 Chiba
258. Satsumasendai ja. 薩摩川内 106.737 105.464 102.370 Kagoshima
259. Fujimino ja. ふじみ野 96.390 100.118 101.960 Saitama
260. Ikeda ja. 池田 104.293 101.516 101.616 Osaka
261. Iga ja. 伊賀 101.435 101.527 100.623 Mie
262. Isehara ja. 伊勢原 98.123 99.544 100.579 Kanagawa
263. Saku ja. 佐久 97.813 100.016 100.462 Nagano