Otvori glavni izbornik

Ovo je popis likova koji su se dosada pojavili u knjigama:

Sadržaj

UčeniciUredi

GryffindoriUredi

RavenclawiUredi

HufflepuffiUredi

SlytheriniUredi

Učenici Hogwartsa iz nepoznatih domovaUredi

  • Različita godina od Harryjeve
  • nepoznata godina
    • Eloise Midgen

Drugi učenici spomenuti u bilješkama autoriceUredi

Bilo je nekoliko učenika koji se još nisu ili neće pojaviti. Neki su svrstani po domovima, a neki su nepoznati. Evo popisa:

Bivši učeniciUredi

Druge školeUredi

Profesori i zaposlenici HogwartsaUredi

Ravnatelji i ravnateljice HogwartsaUredi

Predstojnici domovaUredi

Profesori Obrane od mračnih silaUredi

(za vrijeme Harryjeva boravka u školi, svaki je bio jednu godinu)

Ostali profesoriUredi

Ostali zaposleniciUredi

Ispitivači za ČAS-ove (Čarobnjačke stupnjeve)Uredi

Ostale školeUredi

Ostali profesoriUredi

Duhovi i sablastiUredi

PortretiUredi

Red feniksaUredi

Preživjeli članoviUredi

Umrli u Prvom ratuUredi

Ozbiljno stradali tijekom Prvog rataUredi

Umrli u Drugom ratuUredi

Dvostruki agentiUredi

  • Peter Pettigrew (do 1981., sada samo smrtonoša)
  • Severus Snape (postao je dvostruki agent za Dumbledorea kad je Voldemort planirao ubiti Lily Potter)

Ostale smrti u Drugom ratuUredi

Zli čarobnjaci i vješticeUredi

SmrtonošeUredi

Lord Voldemort (vođa)

OstaliUredi

Ministarstvo magijeUredi

Ministri magijeUredi

ZaposleniciUredi

  • Bob (Odjel za regulaciju i kontrolu magičnih stvorenja)
  • Dirk Cresswell (šef Ureda za veze s goblinima)
  • Croaker (Neizrecivac)
  • Amos Diggory (Odjel za regulaciju i kontrolu magičnih stvorenja)
  • Madam Edgecombe (Odjel za magični promet, Ured za letimrežu)
  • Mafalda Hopkirk (Ured za nezakonitu uporabu magije)
  • Walden Macnair (Odbor za uklanjanje opasnih stvorenja; smrtonoša)
  • Cuthbert Mockridge (Ured za veze s goblinima)
  • Arnold Peasegood (Oblivijator)
  • Perkins (Ured za zloupotrebu bezjačkih artefakata)
  • Dolores Umbridge (bivša posebna pomoćnica Ministra magije)
  • Wilkie Twycross (instruktor aparacije)
  • Arthur Weasley (bivši djelatnik ureda za zloupotrebu bezjačkih artefakata, sada šef Ureda za pronalaženje i zapljenu lažnih obrambenih čarolija i hamajlija)
  • Percy Weasley
  • Gilbert Wimple (Odbor za eksperimentalne čarolije)
  • Tiberius McLaggen (?; ujak Cormaca Mclaggena)
  • Hermiona Granger (odvjetnica u Odjelu magičnog pravosuđa, potvrdila J.K. Rowling u intervjuu)

AuroriUredi

Članovi Vijeća čarobnjakaUredi

Bivši zaposleniciUredi

  • Ludo Bagman (bivši šef Odjela za čarobne igre i sportove)
  • Bob Ogden (djelatnik Odjela magičnog pravosuđa prije 50 godina)
  • Broderick Bode (bivši Neizrecivac)
  • Amelia Bones (bivša šefica Odjela magičnog pravosuđa)
  • Bartemius Crouch, Sr. (bivši šef Odjela međunarodne suradnje)
  • Bertha Jorkins (bivša djelatnica Odjela za čarobne igre i sportove i Odjela za međunarodnu suradnju)
  • Newt Scamander (bivši djelatnik Odjela za magična stvorenja, Odjel za zvijeri) (umirovljen)

OstaliUredi

  • Basil (Promet)
  • Eric Munch (zaštitar)

Igrači metlobojaUredi

Igrači metloboja u HogwartsuUredi

Glavni članak:Hogwartsove ekipe u metloboju

Internacionalni igrači metlobojaUredi

  • Irci
    • Connolly
    • Aidan Lynch
    • Mullet
    • Moran
    • Quigley
    • Ryan
    • Troy
  • Bugari
    • Dimitrov
    • Ivanova
    • Viktor Krum
    • Levski
    • Volkov
    • Vulchanov
    • Zograf
  • Ostali
    • Gwenog Jones
    • Ludo Bagman
    • Oliver Wood (rezerva u Puddlemere Unitedu)
    • Catriona MacCormack
    • Meaghen MacCormack, kći Catrione MacCormack
    • Rudolf Brand, tragač u Heidelsburg Harriersima
    • Gwendolyn Morgan, vratar u Harpijama iz Holyheada
    • Glynnis Griffiths, tragačica u Harpijama iz Holyheada
    • Roderick Plumpton
    • Karl Broadmoore, gonič u Falmouth Falconsima
    • Kevin Broadmoore, gonič u Falmouth Falconsima
    • Darren O'Hare
    • "Opasni" Dai Llewellyn, igrač u Caerphilly Catapultsima

Povijesni čarobnjaci i vješticeUredi

Likovi s čokoladnih žabaUredi

Osnivači HogwartsaUredi

Ostali povijesni čarobnjaci i vješticeUredi

Manje važna rodbina glavnih likovaUredi

Ostali čarobnjaci i vješticeUredi

Zakutna ulica, Ulica Nokturno i HogsmeadeUredi

LiječniciUredi

PisciUredi

GlazbeniciUredi

OstaliUredi

Ne magični likoviUredi

HrkaniUredi

BezjaciUredi

  • Dudleyeva banda
    • Dennis
    • Gordon
    • Malcolm
    • Piers Polkiss
  • Ostali
    • premijer Ujedinjenog Kraljevstva
    • Hetty Bayliss
    • Amy Benson
    • Dennis Bishop
    • Frank Bryce
    • Cecilia
    • Herbert Chorley
    • Gospođa Cole
    • Mary Dorkins
    • Mark Evans
    • Angus Fleet
    • Colonel Fubster
    • Jim McGuffin
    • Gospodin i gospođa Granger
    • Gospodin i gospođa Mason
    • Gospodin Payne
    • Gospodin Prentice
    • Riddleovi
    • Gospodin i gospođa Roberts
    • Billy Stubbs
    • Ted, radiovoditelj

Ostali likoviUredi

VilenjaciUredi

GobliniUredi

DivoviUredi

KentauriUredi

VukodlaciUredi

  • Bill Weasley, ne puni, no možda će imati neke karakteristike vuka

Ljubimci i ostale magične zvijeriUredi

Glavni članak:magične zvijeri.

SoveUredi

MačkeUredi

PsiUredi

Ostali ljubimci i zvijeriUredi