Dodatak:Popis likova serije Smogovci

glavni likoviUredi

  • Braća Vragec:

Dragec - najstariji brat iz obitelji Vragec koji iznenadno u obitelj dovodi svoju ženu Sonju. Trudnica u kući spašava dom Vragecovih od rušenja. Dobiva dvoje djece, Bonga i Lanu. Nakon prometne nesreće mlada Lana umire.

Pero - nogometna zvijezda obitelji. Poznat i kao Fantom, otimao je ženske torbice noću na biciklu. Bio je oženjen s Ninom, koja je, zaljubivši se u Crnog Džeka zatražila razvod. Jednom ga je opsjednuo zli svemirac Kron. Pero se nakon toga zaljubio u Sonju, Dragecovu ženu, a to se Sonji nije svidjelo.

Mazalo - ima slikarske sposobnosti, vječna ljubav mu je Dunja.

Cobra - genijalac u obitelji , izluđuje sve sa svojim domišljatim izumima, koji često krenu krivo, izumivši stroj za teleportaciju mogao je biti gdje je god želio.
Otvorio je i dućan zdrave hrane. Napravio robota - kopiju sebe da umjesto njega ide na spojeve. Kasnije ga ljubav ipak udara u glavu. Dobio je profesionalnu Nobelovu nagradu.

Štefek - učenik koji nikad ne uči, a uvijek sve zna. Jednom prilikom potukao sa Dadom u školi jer je bio ljubomoran na Dadino druženje sa Marinom. Bavi se rezbarenjem drveta. Želi počiniti samoubojstvo.

Buco - proždrljivac, ujedno i najmlađi brat obitelji Vragec. Poznat po višku kilograma, ljubavi prema kobasicama i djevojčici Maci. Najbolji prijatelji su mu svinja i pas. Dobiva priznanje za svoju kobasicu sa okusom banane.

  • Nosonjina obitelj:

Nosonja - animator crtanih filmova. Običan čovjek koji živi sa ženom i sinom, kojeg često mora spašavati iz nevolja.
Povremeno gubi živce, pa je tako neko vrijeme proveo i u ludnici, a uspio ga je i pregaziti bager.
Uspijeva postati direktor Zavoda za zaštitu spomenika i pobijediti u "Kviskoteci".

Dado - Nosonjin sin, zaljubljen u Marinu. Kao dječak upada u nevolje zahvaljujući druženju sa svojom školskom ljubavi, djevojčicom Marinom. Bongo mu u četvrtoj sezoni mijenja lice kako više ne bi ličio na tatu, odnosno Nosonju.

  • Negativci:

Crni Džek - vođa bande, po zanimanju je lopov, a najviše voli nositi crne kožnjake. Njegov san je mafijaška karijera. Život mu se pomalo mijenja kad upoznaje Ninu i njenu mamu, međutim i one imaju slične interese.

Kumpić - Kumpić je praznoglavi pomoćnik Crnog Džeka koji pati od pomankanja vlastitog mišljenja i nedostatka inteligencije, ali je prilično koristan kao konobar u službi Džeka i Nine.

Ostali likoviUredi

  • Mira - Nosonjina žena, domaćica, a kasnije radi i kao turistički vodič.
  • Djed Jozo - zločesti djed koji se iznenada ubacuje u Nosonjininu obitelj, a Nosonji zagorčava život. U rodu je sa Mirom, Nosonjinom ženom. Sprijateljuje sa sa malenim Bimbom s kojim najčešće radi nepodovštine po Naselku.
  • Bimbo - Marinin brat, najhrabriji i najnestašniji dječak u Naselku.
  • Bongo - nadprosječno inteligentno dijete Drageca i Sonje, ima parapsihološke i telekinetičke sposobnosti.
  • Dunja - Dunja je Žandarova kćer. Zaljubljena u Mazala, često se s njim svađa, ali i miri.
  • Flek - ujak braće Vragec, glavna mu je okupacija iskoristiti Bongove sposobnosti i oženiti se za Nininu majku.
  • Lora - Bongova cura.
  • Mama Vragec - majka braće Vragec, radi u Njemačkoj, a u Zagreb se vraća kada je nova kuća izgrađena.
  • Marina - Dadina ljubav i kći ambicioznih roditelja čijim željama mora udovoljavati, pa tako pohađa razne tečajeve.
  • Nina - bivša Perina žena, a kasnije i Džekova žena.
  • Papirus - stariji čovjek kojemu pravo ime nije poznato niti policiji. Bavi se skupljanjem staroga papira.
  • Sonja - Dragecova žena i Bongova majka.
  • Vlasta - Cobrina djevojka, a postaje i žrtvom njegovih eksperimenata.
  • Žandar - Policajac i Dunjin otac. Ozbiljan čovjek u godinama koji brine za pravdu i čast sebe i svoje obitelji.
  • Katica-žena pijanca Flaše.
  • Flaša -pijanac koji je čudniji od svih,fantom,njegova žena,Katica ga je napala dok je vozio bicikl ,u 1. epizodi.
  • Mali Džek - mali brat Crnog Džeka.