Otvori glavni izbornik

Dodatak:Popis stanovništva u Hrvatskoj 1991.: Labin

Općina Labin

  • površina: 386 km2
  • br. stanovnika: 25.983
  • br. naseljenih mjesta: 94

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.Uredi

Apsolutna etnička većina:

██ Hrvati (30)

██ Muslimani (1)

██  ostali i nepoznato (50)

Relativna etnička većina:

██ Hrvati (5)

██  ostali i nepoznato (8)

Nacionalni sastav stanovništva općine Labin, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Hrvati Muslimani Srbi Jugoslaveni ostali
Barbići 84 26 14 3 0 41
Bartići 93 33 0 0 0 60
Blaškovići 130 73 1 0 3 53
Boljevići 111 51 0 0 0 60
Breg 41 11 0 0 0 30
Brgod 230 94 1 0 3 132
Brovinje 82 17 0 0 0 65
Cere 32 7 0 3 0 22
Crni 11 5 0 0 0 6
Čambarelići 142 34 14 0 0 94
Diminići 63 52 0 0 0 11
Drenje 57 35 0 0 0 22
Duga Luka 18 5 0 0 0 13
Frančići 52 16 1 0 0 35
Gondolić 69 24 1 6 0 38
Gora Glušići 37 15 0 0 0 22
Grobnik 21 7 0 0 0 14
Jakomići 236 142 0 0 0 94
Jesenovik 80 53 0 0 0 27
Juražini 73 34 0 0 0 39
Kapelica 434 167 7 9 4 247
Koromačno 269 147 12 6 3 101
Kostrčani 54 23 4 0 0 27
Kozljak 196 126 1 0 0 69
Kraj Draga 41 1 0 0 4 36
Kranjci 117 53 0 0 0 64
Krapan 231 29 156 14 1 31
Krbune 58 19 0 0 0 39
Kršan 221 110 9 6 3 93
Kukurini 192 76 0 1 1 114
Kunj 107 55 2 0 2 48
Labin 9,036 4,116 914 317 292 3,397
Lanišće 78 32 4 0 0 42
Lazarići 120 52 0 0 0 68
Letaj 68 24 0 0 0 44
Letajac 56 24 0 0 0 32
Mali Golji 117 33 0 0 1 83
Mali Turini 59 35 0 0 0 24
Marceljani 170 57 1 6 0 106
Marići 93 52 4 3 0 34
Markoči 90 46 0 0 0 44
Martinski 201 45 0 0 0 156
Montovani 172 91 9 2 0 70
Most - Raša 100 10 29 15 12 34
Nedešćina 569 261 14 6 1 287
Nova Vas 94 30 0 0 0 64
Orič 187 108 0 0 0 79
Paradiž 71 28 0 0 0 43
Pićan 316 257 11 9 0 39
Plomin 137 64 1 3 13 56
Plomin Luka 192 94 4 9 17 68
Podpićan 697 298 193 8 10 188
Polje 19 4 0 0 0 15
Polje Čepić 257 153 29 1 5 69
Presika 339 105 13 3 2 216
Purgarija Čepić 185 66 8 0 3 108
Rabac 1,373 690 5 12 28 638
Raša 1,970 701 316 37 79 837
Ravni 48 38 0 0 0 10
Ripenda Kosi 11 1 0 0 0 10
Ripenda Kras 106 33 3 2 0 68
Ripenda Vrbanci 107 23 0 0 0 84
Rogočana 94 63 0 0 0 31
Ružići 126 59 3 0 3 61
Ržišće 71 27 0 0 2 42
Salakovci 51 17 0 0 0 34
Santalezi 153 40 0 0 0 113
Skitača 23 9 0 0 0 14
Skvaranska 4 3 0 0 0 1
Snašići 50 7 0 0 0 43
Stanišovi 55 28 0 0 0 27
Stepčići 44 33 0 0 1 10
Strmac 447 147 72 8 16 204
Sveta Katarina 403 307 10 1 0 85
Sveta Marina 35 13 0 0 0 22
Šumber 524 239 3 3 2 277
Šušnjevica 91 47 0 0 0 44
Topit 119 42 0 0 1 76
Trget 55 30 0 0 0 25
Trgetari 64 37 0 0 1 26
Tupljak 280 176 0 0 0 104
Veli Golji 83 35 0 0 1 47
Veli Turini 61 13 6 0 0 42
Veljaki 133 67 0 0 0 66
Vicani 255 68 2 5 2 178
Vinež 1,048 406 114 21 10 497
Viškovići 187 106 7 0 0 74
Vozilići 243 141 3 1 2 96
Vrećari 101 33 9 0 0 59
Zagorje 81 44 0 3 6 28
Zajci 268 106 0 0 0 162
Zankovci 21 7 0 0 0 14
Zatka Čepić 49 15 0 0 0 34
Županići 144 69 3 0 0 72
ukupno 25,983 11,545 2,013 523 534 11,368

IzvoriUredi

  • Izdanje Državnog zavoda za statistiku RH: Narodnosni sastav stanovništva RH od 1880-2001. godine