Vera Đenge: razlika između inačica

Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Oznake: VisualEditor mobilni uređaj m.wiki
Redak 1:
'''Vera Đenge''' ([[Kikinda]], [[1966.]]) je [[likovna umjetnost|likovna]] umjetnica iz zajednice [[Hrvati u Vojvodini|Hrvata]] iz Vojvodine<ref name="udrugaprotjeranihHrvata">[http://www.udruga-hrvata-iz-srijema.hr/zov-srijema/zov-srijema-arhiva/61-paralelni-procesi Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata] Zlatko Žužić: U U Zagrebu održana izložba mladih Hrvata iz Vojvodine, (bez datuma; proljeće 2011.)</ref>.
Ilustrirala je zbirku pjesama za djecu njezine sugrađanke [[Nada Adamović|Nade Adamović]] ''Kad porastem biću dete: zbirka pesama za decu i one koji rastu do deteta''.<ref>[http://books.google.hr/books?id=I4Y-AQAACAAJ&dq=inauthor:%22Vera+%C4%90enge&hl=hr&sa=X&ei=-BLtTt-jOoug-waWk7WKAg&sqi=2&ved=0CCsQ6AEwAA Google Knjige] Nada Adamović, Vera Đenge: Kad porastem biću dete: zbirka pesama za decu i one koji rastu do deteta, 2002.</ref><ref>[http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/106067_Kad+porastem+bi%C4%87u+dete_ISBN:86-7561-018-1 Knjižara]</ref>
 
 
ФОЛГАДО ОТВАРА ОВАЈ УЗОРАК УМЈЕСТО У 19.30.
 
= Цаса де л´Оли домаћин је јединствене изложбе тројице српских уметника =
 
== Кипар Марцело Диаз одговоран је за овај посебан пројекат. ==
 
 
АА
01.09.2008 03:45
Цаса де л´Оли у Вили-реалу биће од сутра призор посебне изложбе у којој се жели одражавати део уметничког дела који се тренутно ради у Србији. Познати вајар Марцело Диаз особа је задужена за координацију ове иницијативе у којој ће се излагати Зоран Костић, Смиљана Којић-Грандиц и Вера Ђенге. Изложба је насловљена Три уметника из Србије и биће отворена од 19.30.
 
Диаз је нагласио да се ради о одражавању три различита стила ове земље, „иако не смијемо заборавити да у географији нема дефинисаних трендова“. У том смислу, вајар је додао да оно што постоји је одређена хомогеност унутар множине. "Познајем уметност која се прави у Србији и могу да потврдим да је то производ у најчишћем облику, деконтаминиран мимикром и комерцијалним преференцијама, са одређеним степеном природне смелости и без икаквог снобизма."
 
Са своје стране, саветник за музеје, Хецтор Фолгадо, нагласио је важност ове изложбе „пошто је култура један од механизама за интеграцију народа“.
 
== Životopis ==