Otvori glavni izbornik

Dodatak:Popis hrvatskih operacija u Domovinskom ratu

Naziv operacije Nadnevak Poprište
Bitka za Pakrac 1.-3. ožujka 1991. Pakrac i okolica
Napad na Pakrac 19. kolovoza 1991. 19.-20. kolovoza 1991. Pakrac i okolica
Bitka za Vukovar kolovoz-studeni 1991. Vukovar i okolica
Bitka za vojarne rujan-prosinac 1991. diljem Hrvatske
Operacija Medvjed[1] 26. rujna 1991. Otočac i Gacka dolina
Bitka za Batinjane 6. listopada 1991. Batinjani kod Pakraca
napadno-oslobađajuća akcija[2] 19.-20. listopada 1991. područje Lasinje
napadno-oslobađajuća akcija[2] 28. listopada 1991. Bučica - Stankovci na Banovini
napadno-oslobađajuća akcija[2] 22.-23. listopada 1991. prometnica Petrinja-Glina
Operacija Đavolja greda ("Kopački rit")[3] 18. prosinca 1991. Baranja
Operacija Orkan '91. listopad 1991. - siječanj 1992. šire područje Okučana
Operacija Otkos 10 listopad - studeni 1991. Bilogora, bjelovarsko područje
Opsada Dubrovnika listopad 1991. - svibanj 1992. Dubrovnik i okolica
napadno-oslobađajuća akcija[1]
(operacija Drenjula[4])
4.-13. studenoga 1991. Gacka dolina, Drenov Klanac
Operacija Uran 14. studenoga 1991. Pokupsko i Viduševac kod Gline
Bitka na Rosinjači 5. prosinca 1991. šuma Rosinjača kod Osijeka
Operacija Strijela studeni-prosinac 1991. Voćin, Ivančica, Papuk, Moslavačka gora, Psunj
Operacija Vihor[2] 12.-16. prosinac 1991. Pokuplje (kod Šišinca)
Operacija Kupa ... ...
Operacija Baranja travanj 1992. valpovačko područje
Bitka za Kupres 3.-10. travnja 1992. Kupreška visoravan
Obrana Livna 13.-23. travnja 1992. Livanjski kraj
Operacija Jaguar 17.-23. svibnja 1992. zadarsko zaleđe
Operacija Lipanjske zore 7.-26. lipnja 1992. dolina Neretve
Operacija Spaljena zemlja 18. svibnja - 30. lipnja 1992. dubrovačko zaleđe
Operacija Miljevci 21.-22. lipnja 1992. šibensko zaleđe
Operacija Tigar 1.-13. srpnja 1992. deblokada Dubrovnika
Operacija Oslobođena zemlja 23. srpnja - 13. kolovoza 1992. područje Bobana, Zavala-Osojnik
Operacija Konavle listopad 1992. konavalsko područje
Operacija Vlaštica 22.-27. listopada 1992. dubrovačko zaleđe
Operacija Maslenica siječanj 1993. Ravni Kotari
Operacija Peruća 28. siječnja 1993. okolica brane Peruča
Operacija Gusar 22.-27. siječnja 1993. Ravni Kotari
Operacija Medački džep rujan 1993. Medački džep kod Gospića
Operacija Cincar studeni 1994. Kupres, Kupreško polje, Cincar
Operacija Zima '94. studeni-prosinac 1994. Livanjsko polje, Dinara, Golija, Staretina
Operacija Skok-1 travanj 1995. sjeverozapadna Dinara
Operacija Bljesak travanj 1995. zapadna Slavonija, istočna Moslavina, zapadna Posavina
Operacija Skok-2 lipanj 1995. Grahovska i glamočka okolica
Operacija Ljeto '95. srpanj 1995. Grahovo, Glamoč
Operacija Oluja kolovoz 1995. sjeverna Dalmacija, istočna Lika, Banovina, Kordun
Operacija Maestral rujan 1995. južna Hrvatska/Bosanska Krajina
Operacija Una ... ...
Operacija Južni potez listopad 1995. Varcarevo, Podrašničko polje, HE Bočac, Manjača
Operacija Burin listopad-studeni-prosinac 1995. (izvođenje prekinuto) istočna Hercegovina
operacija Grom studeni 1995. istočna Slavonija, Baranja
Operacija Manjinjorgo listopad-studeni-prosinac 1995. istočna Slavonija, Baranja

IzvoriUredi

  1. 1,0 1,1 Vjesnik Scenarij za Dalmaciju najavljen u Kninu, 19. kolovoza 2005.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 Vjesnik Neprijatelj u Strugu ušao sa živim zidom, 17. kolovoza 2005.
  3. Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat Borna Marinić: Operacija Đavolja greda - 18. prosinca, 18. prosinca 2014. Pristupljeno 7. rujna 2016.
  4. Novi list Prva bitka za Drenov Klanac, 17. lipnja 2006.


  Nedovršeni članak Popis hrvatskih operacija u Domovinskom ratu koji govori o bitkama i ratovima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.