Dodatak:Popis povijesti današnjih nacija i država

Ovo je popis članaka o povijesti zemalja i nacija koji postoje i danas.

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


AUredi

Afganistan - Albanija - Alžir - Andora - Angola - Antigva i Barbuda - Argentina - Armenija - Australija - Austrija - Azerbejdžan

BUredi

Bahami - Bahrein - Bangladeš - Barbados - Belgija - Belize - Benin - Bjelokosna Obala - Bjelorusija - Bocvana - Bolivija - Bosna i Hercegovina - Brazil - Brunej - Bugarska - Burkina Faso - Burma (danas Mianmar) - Burundi - Butan

CUredi

Cipar - Crna Gora

ČUredi

Čad - Češka - Čile

DUredi

Danska - Dominika - Dominikanska Republika

Uredi

Džibuti

EUredi

Egipat - Ekvador - Ekvatorska Gvineja - Eritreja - Estonija - Etiopija

FUredi

Fidži - Filipini - Finska - Francuska

GUredi

Gabon - Gambija - Gana - Grčka - Grenada - Gruzija - Gvajana - Gvatemala - Gvineja - Gvineja Bisau

HUredi

Haiti - Honduras - Hrvatska

IUredi

Indija - Indonezija - Irak - Iran - Irska - Island - Istočni Timor - Italija - Izrael

JUredi

Jamajka - Japan - Jemen - Jordan - Jugoslavija, vidi Srbija i Crna Gora - Južnoafrička Republika - Južna Koreja

KUredi

Kambodža - Kamerun - Kanada - Katar - Kazahstan - Kenija - Kina - Kirgistan - Kiribati - Kolumbija - Komori - Kongo, vidi Demokratska Republika Kongo (bivši Zair) i Republika Kongo - Koreja, vidi Sjeverna Koreja i Južna Koreja - Kosovo - Kostarika - Kuba - Kukovi otoci - Kuvajt

LUredi

Laos - Lesoto - Latvija - Libanon - Liberija - Libija - Lihtenštajn - Litva - Luksemburg

MUredi

Madagaskar - Mađarska - Makedonija - Malavi - Maldivi - Malezija - Mali - Malta - Maroko - Maršalovi otoci - Mauritanija - Mauricius - Meksiko - Mianmar - Mikronezija - Moldavija - Monako - Mongolija - Mozambik

NUredi

Namibija - Nauru - Nepal - Niger - Nigerija - Nikaragva - Niue - Nizozemska - Norveška - Novi Zeland

NJUredi

Njemačka

OUredi

Obala Bjelokosti, vidi Bjelokosna Obala - Oman

PUredi

Pakistan - Palau - Palestina - Panama - Papua Nova Gvineja - Paragvaj - Peru - Poljska - Portoriko - Portugal

RUredi

Ruanda - Rumunjska - Rusija

SUredi

Salvador - Samoa - San Marino - Saudijska Arabija - Sejšeli - Senegal - Sijera Leone - Singapur - Sirija - Sjedinjene Američke Države - Sjeverna Koreja - Slovačka - Slovenija - Solomonski Otoci - Somalija - Srbija - Srednjoafrička Republika - Sudan - Surinam - Svazi - Sveta Lucija - Sveti Kristofor i Nevis - Sveti Toma i Princip - Sveti Vincent i Grenadini

ŠUredi

Španjolska - Šri Lanka - Švedska - Švicarska

TUredi

Tadžikistan - Tajland - Tajvan - Tanzanija - Togo - Tonga - Trinidad i Tobago - Tunis - Turkmenistan - Turska - Tuvalu

UUredi

Uganda - Ujedinjeni Arapski Emirati - Ukrajina - Urugvaj - Uzbekistan

VUredi

Vanuatu - Vatikan - Velika Britanija - Venecuela - Vijetnam

ZUredi

Zair, vidi Demokratska Republika Kongo) - Zambija - Zapadna Sahara - Zapadna Samoa, vidi Samoa - Zelenortska Republika - Zimbabve