Dodatak:Popis splitskih biskupa i nadbiskupa

Popis splitskih biskupa i nadbiskupa:

Popis biskupa i nadbiskupaUredi

Popis salonitanskih biskupaUredi

  1. sv. Venancije (250.257.)
  2. sv. Domnius (Dujam) Antiohijski (284.304.)
  3. Primus (305.325.)
  4. Maksim I. (326.346.)
  5. Leontije (365.381.)
  6. Galan (381.391.)
  7. Simferij (391.405.)
  8. Hezihij (405.426.)
  9. Pashazije (426.443.)
  10. Cezarije (443.460.)
  11. Justin (460.473.)
  12. Glicerije (474.480.)
  13. Honorije I. (481.505.)
  14. Januarije (505.510.)
  15. Stjepan (510.527.)
  16. Honorije II. (528.547.)
  17. Fortinian (547.554.)
  18. Petar (554.562.)
  19. Probin (562.566.)
  20. Natal (582.592.)
  21. Maksim II. (596.610.)
  22. Teodor (610.614.)

Popis splitskih biskupa i nadbiskupaUredi

  • splitski nadbiskupi
  1. Ivan I. Ravenjanin (7. stoljeće)
  2. Petar I. (????)
  3. Marijan (????)
  4. Martin I. (????)
  5. Leon (????)
  6. Petar II. Splićanin (840.860.)
  7. Justin (860.876.)
  8. Marin (881.886.)
  9. Teodozije Ninski (887.890.)
  10. Petar III. Splićanin (893.912.)
  11. Ivan II. (914.925.)
  • splitski nadbiskupi i metropoliti
  1. Ivan II. (925.928.)
  2. Januarije II. (????)
  3. Frontinijan (????)
  4. Martin II. (970.1000.)
  5. Pavao (1015.1030.)
  6. Martin III. (1030.)
  7. Dobralj (1030.1050.)
  8. Ivan IV. (1050.1059.)
  9. Lovro Dalmatinac (1059.1099.)
  10. Krescencije Rimljanin (1100.1114.)
  11. Manasses (1112.)
  12. Grgur (1135.)
  13. Gandino Splićanin (1136.1158.)
  14. Absalom (1159.1161.)
  15. Petar VI. (1161.1165.)
  16. Albert kardinal de Mora (1166.)
  17. Gerardo Veronski (1167.1175.)
  18. sv. Rajnerije Mučenik (1175.1180.)
  19. Petar VII. Ugrin (1185.1187.)
  20. Petar VIII. (1188.1196.)
  21. Bernard I. iz Perugie (1198.1217.)
  22. Slavič (1217..1219.)
  23. Guncel (1221.1242.)
  24. Stjepan (II.) Babonić, bl. (1242.1243.)
  25. Toma Arhiđakon Splićanin (1243.1244.)
  26. Hugrin (1245.1248.)
  27. Ivan V., bp (1248.)
  28. Rogerije iz Apulije (1249.1266.)
  29. Ivan VI. (1266.1294.)
  30. Jakob Arhiđakon (1294.1297.)
  31. Petar IX. (1297.1324.)
  32. Belijan (1324.1328.)
  33. Dominik Luccari Splićanin (1328.1348.)
  34. bl. Peregrin Saksonac (1348.)
  35. Hugolin Branca (1349.1388.)
  36. Andrija I. Gualdo (1388.1402.)
  37. Marin a Cutheis (1402.)
  38. Peregrin od Aragonije (1403.)
  39. Dujam II. de Judicibus Splićanin (1407.1420.)
  40. Petar X. Dišković (1413.1426.)
  41. Franjo Malipiero (1427.1428.)
  42. Bartol I. kardinal Zabarella (1428.1439.)
  43. Jakobin Badoer (1439.1451.)
  44. Lovre II. Zanne (1452.1473.)
  45. Ivan VII. Zanetin (1473.1476.)
  46. Petar XI. kardinal Foscari (1476.1479.)
  47. Bartol II. Averoldo (1479.1503.)
  48. Bernard II. Zanne (1503.1514.)
  49. Andrija II. Corner (1527.1536.)
  50. Marko Cornello (1536.)
  51. Alojzije Michieli (1566.1575.)
  52. Ivan Dominik Marcot (1575.1602.)
  53. Markantun de Dominis (1602.1616.)
  54. Sforza Ponzoni (1616.1640.)
  55. Leonard Bondumier (1641.1667/8.)
  56. Bonifacije Albani (1668.1678.)
  57. Stjepan I. Cosmi (1678.1708.)
  58. Stjepan II. Cupilli (1708.1720.)
  59. Ivan Krstitelj Laghi (1720.1730.)
  60. Antun Kadčić (1730.1746.)
  61. Pacifik Bizza (1746.1756.)
  62. Nikola Dinarić (1756.1765.)
  63. Ivan Luka de Garagnin (1765.1784.)
  64. Lelije de Cippiko (1784.1807.)

Popis splitsko-makarskih biskupaUredi

  1. Pavao Klement Miošić (1829.1837.)
  2. Fr. Benigno Albartini, bp (1839.)
  3. Josip Godeassi (1840.1843.)
  4. Alojzije Marija Pini (1840.1865.)
  5. Marko Kalođera (1866.1888.)
  6. Filip Frano Nakić (1889.1910.)
  7. dr. Antun Đivoje (1911.1917.)
  8. dr. Juraj Carić (1918.1921.)
  9. dr. Kvirin Klement Bonefačić (1923.1954.)
  10. Frane Franić (biskup, 1954.1969.)

Popis splitsko-makarskih nadbiskupaUredi

  1. Frane Franić (nadbiskup, 1969.1988.)
  2. mons. Ante Jurić (1988.2000.)
  3. mons. Marin Barišić (2000.danas)