Otvori glavni izbornik

Dodatak:Popis klubova sudionika LEN Lige prvaka

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Euroliga (vaterpolo)

Popis klubova sudionika glavnog dijela vaterpolske Lige prvaka, nakon kvalifikacijskog dijela. Liga prvaka je u sezoni 1996./97. zamijenila dotadašnji Kup prvaka, a u glavnom dijelu se natjecalo osam momčadi. U sezoni 2003./04. natjecanje se u glavnom dijelu širi na 16 momčadi i mijenja naziv u Euroliga. Od sezone 2011./12. se vraća naziv Liga prvaka. Završnica natjecanja se dop sezone 2012./13. igrala kao Final Four turnir, a od sezone 2013./14. kao Final Six turnir,

Objašnjenje za kratice u pregleduUredi

1. pobjednik Lige prvaka / Eurolige, osvajač završnog turnira
2. finalist natjecanja, drugoplasirana momčad završnog turnira
3. trećeplasirana momčad na završnom turniru
4. četvrtoplasirana momčad na završnom turniru
5. petoplasirana momčad na završnom turniru
6. šestoplasirana momčad na završnom turniru
4F momčad eliminirana u četvrtzavršnici
8F momčad eliminirana u osmini završnice
GF momčad eliminirana u grupnoj fazi
2GF momčad eliminirana u drugoj grupnoj fazi
1GF momčad eliminirana u prvoj grupnoj fazi

Pregled plasmana klubovaUredi

klub (sjedište) sezona 1996/97 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
  Posillipo (Napulj) 9 1. 1. 4. 3. 3. 1. 3. 4F 4F
  Mladost (Zagreb) 13 2. 3. 2. 3. 4F GF GF GF 4. 4. GF 3. 3.
  CN Barcelona (Barcelona) 3 3. GF GF GF 1GF
   Bečej (Bečej) 6 4. GF 2. 1. 4. GF
  Olympiakos (Pirej) 18 GF GF 2. 1. GF GF GF GF 4. 4F 4F GF 1GF GF 8F GF GF 2.
  Budapesti Vasutas SC (Budimpešta) 5 GF GF GF 3. GF
  Spandau 04 (Berlin) 13 GF GF GF GF 4. GF GF GF GF GF GF GF GF
  NCHZ (Nováky) 1 GF
  Water Polis (Pescara) 1 2.
  Spartak (Volgograd) 9 4. GF GF 4F GF GF 1GF GF 4F
  Olympic (Nica) 8 GF GF GF GF GF GF GF GF
  Vouliagmeni (Vouliagmeni) 4 GF GF GF 4F
  POŠK (Split) 2 1. 4.
  Dinamo (Moskva) 3 3. GF GF
  Catalunya (Barcelona) 1 GF
  Jug (Dubrovnik) 15 1. 4. GF 4. 1. 2. 2. 3. 4. 2GF 4F 2. GF 4. 1.
  Ferencvárosi TC (Budimpešta) 1 GF
  Honvéd (Budimpešta) 8 2. 2. 1. 2. 4F 4F GF GF
  Pro Recco (Recco) 12 1. 3. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 6. 1. 4.
   Partizan (Beograd) 13 GF GF 4F 3. 4F 4F 3. 1. GF 4. 4. GF GF
1996/97 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
   Jadran (Herceg Novi) 9 2. 4F 4F GF 4F 4F 2GF 4F GF
  Primorje (Rijeka) 7 3. GF 2GF 2. 3. 2. GF
  Sturm (Čehov) 6 4. GF GF GF GF GF
   Primorac (Kotor) 5 4F 4F 1. 2. 1GF
  Vasas (Budimpešta) 9 4F 4F 4F 4F 3. 4F GF 2GF 4.
  Atlétic Barceloneta (Barcelona) 12 4F GF GF GF GF GF 4F 1GF 3. 1. 3. 6.
  CN Sabadell (Sabadell) 1 GF
  Associazione Nuotatori (Brescia) 7 4F 4F 4F GF 8F 5. GF
   Niš (Niš) 1 GF
  Rari Nantes (Savona) 1 4.
  Cercle de naguers (Marseille) 6 GF GF GF GF GF 6F
  Ethnikos (Pirej) 3 GF GF GF
  Panionios (Atena) 2 GF GF
  Egri VK (Eger) 9 GF GF 4F 1GF GF 8F GF 5. 5.
  Sintez (Kazanj) 3 GF GF 8F
  Budva (Budva) 4 GF 4F 4. 4F
  Šibenik (Šibenik) 1 GF
  Vojvodina (Novi Sad) 4 GF 1GF GF GF
  Szeged VE (Segedin) 3 1GF 4F 4F
1996/97 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
  Crvena zvezda (Beograd) 1 1.
  Galatasaray (Istanbul) 4 4F GF GF GF
  Montpellier WPC (Montpellier) 1 8F
  Schuurman BZC (Berkelland) 1 EF
  CSM (Oradea) 2 8F GF
  Ligamus (Tbilisi) 1 GF
  Wasserfreunde 98 (Hannover) 1 GF
  SC Kreuzlingen (Kreuzlingen) 1 GF
  Radnički (Kragujevac) 2 2. GF
  Szolnoki VSC (Szolnok) 2 6. 3.
  Orvosegyetem SC (Budimpešta) 1 GF

Imena klubova su napisana uglavnom prema tradicionalnim i uobičajenim nazivima.

Poveznice i izvoriUredi


  Nedovršeni članak Popis klubova sudionika LEN Lige prvaka koji govori o vaterpolu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.