Otvori glavni izbornik

Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca

Popis hrvatskih reprezentativaca koji su nastupali u nogometnim "A" reprezentacijama različitih država koje su u određenim razdobljima obuhvaćale područje današnje Republike Hrvatske, koje su u donjoj tablici označene zastavicama, redom: (1) Kraljevina SHS/Kraljevina Jugoslavija, (2) Banovina Hrvatska, (3) Nezavisna Država Hrvatska, (4) Socijalistička Republika Hrvatska, (5) Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija i (6) današnja reprezentacija u Republici Hrvatskoj. Popis uključuje i igrače koji nisu iz Hrvatske, ali su igrali u hrvatskim klubovima u vrijeme nastupa za reprezentaciju.

Podaci su ažurirani zaključno s utakmicom protiv Walesa, 13. listopada 2019.

Reprezentativac (1)Kraljevina SHS/Kraljevina Jugoslavija (2)Banovina Hrvatska (3)NDH (4)SRH (5)SFRJ (6)RH Ukupno nastupi (1)Kraljevina SHS/Kraljevina Jugoslavija (2)Banovina Hrvatska (3)NDH (4)SRH (5)SFRJ (6)RH Ukupno golovi
Srna, Darijo 134 134 22 22
Modrić, Luka 126 126 16 16
Pletikosa, Stipe 114 114
Rakitić, Ivan 106 106 15 15
Šimunić, Josip 105 105 3 3
Olić, Ivica 104 104 20 20
Ćorluka, Vedran 103 103 4 4
Šimić, Dario 100 100 3 3
Mandžukić, Mario 89 89 33 33
Jarni, Robert 7 81 88 1 1 2
Perišić, Ivan 86 86 24 24
Kovač, Robert 84 84
Kovač, Niko 83 83 14 14
Kranjčar, Niko 81 81 16 16
Vida, Domagoj 79 79 4 4
Šuker, Davor 2 69 71 1 45 46
Vujović, Zlatko 70 70 25 25
Asanović, Aljoša 3 62 65 3 3
Zebec, Branko 65 65 17 17
Eduardo da Silva 64 64 29 29
Prosinečki, Robert 15 49 64 4 10 14
Bobek, Stjepan 63 63 38 38
Ladić, Dražen 2 59 61
Soldo, Zvonimir 61 61 3 3
Horvat, Ivica 60 60
Beara, Vladimir 59 59
Leko, Jerko 59 59 2 2
Vukas, Bernard 59 59 22 22
Boban, Zvonimir 7 51 58 1 12 13
Pranjić, Danijel 58 58 1 1
Čajkovski, Zlatko 2 55 57 7 7
Lovren, Dejan 57 57 3 3
Lechner, Gustav 44 11 55
Tudor, Igor 55 55 3 3
Vukojević, Ognjen 55 55 4 4
Kovačić, Mateo 54 54 1 1
Šurjak, Ivica 54 54 10 10
Štimac, Igor 53 53 2 2
Holcer, Dragan 52 52
Crnković, Tomislav 51 51
Stanić, Mario 2 49 51 7 7
Vlaović, Goran 51 51 15 15
Brozović, Marcelo 50 50 6 6
Babić, Marko 49 49 3 3
Badelj, Milan 49 49 2 2
Rapaić, Milan 49 49 6 6
Strinić, Ivan 49 49
Tomas, Stjepan 49 49 1 1
Glaser, Franjo 35 4 7 46
Kramarić, Andrej 46 46 13 13
Oblak, Brane 46 46 6 6
Petrić, Mladen 45 45 13 13
Vrsaljko, Šime 45 45
Bilić, Slaven 44 44 3 3
Subašić, Danijel 44 44
Jerković, Jurica 43 43 6 6
Kalinić, Nikola 42 42 15 15
Klasnić, Ivan 41 41 12 12
Bokšić, Alen 40 40 10 10
Živković, Boris 39 39 2 2
Ivković, Tomislav 38 38
Kokotović, Mirko 23 3 12 38 4 2 6
Buljan, Ivan 36 36 2 2
Jelavić, Nikica 36 36 6 6
Zajec, Velimir 36 36 1 1
Balaban, Boško 35 35 10 10
Brozović, Miroslav 3 2 15 14 34
Vujović, Zoran 34 34 2 2
Gudelj, Ivan 33 33 3 3
Mužinić, Dražen 32 32 1 1
Pršo, Dado 32 32 9 9
Rebić, Ante 32 32 3 3
Skoblar, Josip 32 32 11 11
Jerkan, Nikola 31 31 1 1
Zambata, Slaven 31 31 21 21
Šarić, Daniel 30 30
Wölfl, Franjo 4 4 14 8 30 3 1 12 3 19
Belin, Rudolf 29 29 6 6
Dubac, Ernest 14 15 29
Premerl, Danijel 29 29 1 1
Schildenfeld, Gordon 29 29 1 1
Butina, Tomislav 28 28
Gajer, Ivan 28 28
Tokić, Mario 28 28
Vugrinec, Davor 28 28 7 7
Vulić, Zoran 25 3 28 1 1
Cvitanović, Igor 27 27 4 4
Perušić, Željko 27 27
Cimermančić, Zvonimir 4 4 13 5 26 2 2 6 1 11
Pivarić, Josip 26 26
Slišković, Blaž 26 26 3 3
Vranješ, Jurica 26 26
Belin, Bruno 25 25
Jazbinšek, Ivan 7 4 14 25
Hügl, Bernard 24 24
Matošić, Jozo 24 24
Pjaca, Marko 24 24 1 1
Jedvaj, Tin 22 22 2 2
Jerković, Dražan 1 21 22 11 11
Mornar, Ivica 22 22 1 1
Pavličić, Dubravko 22 22
Runje, Vedran 22 22
Jurčić, Krunoslav 21 21
Jurić, Goran 4 16 20
Pleše, Branko 6 13 1 20 3 3 6
Čajkovski, Željko 19 19 12 12
Dujmović, Tomislav 19 19
Jurčević, Nikola 19 19 2 2
Lešnik, August 10 3 6 19 4 1 5 10
Marić, Silvio 19 19 1 1
Mladenović, Mladen 19 19 3 3
Radaković, Petar 19 19 3 3
Roso, Đovani 19 19 1 1
Antolković, Milan 8 1 9 18 1 3 4
Kalinić, Lovre 18 18
Mihelčič, Maksimilijan 18 18
Mlinarić, Marko 17 1 18 1 1
Šoštarić, Franjo 18 18
Peruzović, Luka 17 17
Marković, Vlatko 16 16
Marušić, Anđelko 16 16
Matošić, Frane 7 9 16 2 4 6
Rog, Marko 16 16
Šerić, Anthony 16 16
Žanetić, Ante 1 15 16 2 2
Živković, Aleksandar 15 1 16 15 15
Bišćan, Igor 15 15 1 1
Pokrivač, Nikola 15 15
Škoro, Haris 15 15 4 4
Agić, Jasmin 14 14
Belošević, Ivica 11 3 14
Bošnjak, Ivan 14 14 1 1
Cukrov, Nikica 14 14
Čop, Duje 14 14 2 2
Hitrec, Ivan 14 14 10 10
Knez, Tomislav 14 14 8 8
Matuš, Željko 1 13 14 1 5 6
Miljuš, Branko 14 14
Mrmić, Marjan 14 14
Perška, Emil 14 14 2 2
Primorac, Boro 14 14
Stojić, Ranko 14 14
Žungul, Slaviša 14 14
Bogdan, Srećko 11 2 13 1 1
Giler, Franjo 13 13 3 3
Jazbec, Zvonko 10 3 13 1 1
Katalinić, Ivan 13 13
Knežević, Dario 13 13 1 1
Kranjčar, Zlatko 11 2 13 3 1 4
Leko, Ivan 13 13
Lipošinović, Luka 13 13 3 3
Monsider, Zvonimir 6 7 13
Ramljak, Mladen 13 13
Šipoš, Vilim 13 13 1 1
Halilović, Sulejman 12 12 1 1
Mitrović, Matej 12 12 2 2
Valjarević, Svetislav 12 12
Vrbančić, Stjepan 12 12
Barišić, Borna 11 11 1 1
Cvetković, Borislav 11 11 1 1
Kacian, Ratko 1 9 1 11 1 1
Križanac, Ivica 11 11
Mrkušić, Srđan 1 10 11
Pašalić, Mario 11 11
Pralija, Nenad 11 11 1 1
Babić, Dragutin 10 10 2 2
Brnčić, Marijan 10 10
Čulić, Bartul 10 10
Dasović, Eugen 10 10
Gračan, Nenad 10 10 2 2
Gračanin, Branko 10 10 1 1
Halilović, Alen 10 10
Hrstić, Miloš 10 10
Mušović, Džemaludin 10 10 2 2
Neretljak, Mato 10 10 1 1
Rožić, Vedran 10 10
Simović, Zoran 10 10
Bjelica, Nenad 9 9
Cvetković, Zvjezdan 9 9 1 1
Cvitanović, Mario 9 9
Dubravčić, Artur 9 9 1 1
Friedrich, Dragutin 9 9
Gabrić, Tonči 9 9
Kozlina, Aleksandar 9 9
Marić, Tomislav 9 9 2 2
Rupec, Rudolf 9 9
Vlašić, Nikola 9 9 2 2
Vukčević, Radomir 9 9
Anković, Andrija 8 8 1 1
Bonačić, Antun 8 8 2 2
Brajković, Elvis 8 8 2 2
Cuzzi, Vinko 8 8
Iličević, Ivo 8 8 1 1
Jelikić, Zoran 8 8
Livaković, Dominik 8 8
Marić, Marijo 8 8 1 1
Mumlek, Miljenko 8 8 1 1
Pašić, Ilijas 8 8 1 1
Perlić, Nikola 8 8 3 3
Škorić, Zlatko 8 8
Šokota, Tomo 8 8 2 2
Špehar, Robert 8 8
Bilić, Mate 7 7 3 3
Kozniku, Ardian 7 7 2 2
Krstičević, Mišo 7 7 1 1
Kunst, Branko 7 7
Lamza, Stjepan 7 7
Miše, Ante 7 7
Pavlović, Željko 7 7
Petković, Bruno 7 7 4 4
Sammir 7 7
Šimić, Josip 7 7 1 1
Vabec, Drago 7 7 1 1
Vragović, Dragutin 7 7
Vrđuka, Dragutin 7 7
Antolić, Domagoj 6 6
Bego, Zvonko 6 6 2 2
Bonačić, Mirko 6 6 3 3
Bošković, Miroslav 6 6
Bradarić, Filip 6 6
Budan, Igor 6 6
Cvek, Rudolf 6 6
Deverić, Stjepan 6 6
Dvornić, Dionizije 6 6 1 1
Jerolimov, Ive 6 6
Kodrnja, Slavko 4 2 6 4 4
Kragić, Vladimir 6 6 4 4
Lukarić, Vladimir 6 6 1 1
Mamić, Zoran 6 6
Marjanović, Mare 6 6
Mihajlović, Radmilo 6 6 1 1
Milić, Hrvoje 6 6
Papec, Zlatko 6 6 4 4
Petrak, Ivan 6 6 1 1
Pirić, Denial 6 6 1 1
Pukšec, Krešo 6 6
Ralić, Boško 6 6
Ravnić, Mauro 6 6
Rupnik, Franjo 6 6 1 1
Šantek, Ivan 6 6
Šifer, Jaroslav 6 6 1 1
Turković, Dževad 6 6
Vinek, Vladimir 6 6 3 3
Zinaja, Branko 6 6 4 4
Andrijašević, Stipe 5 5
Benčić, Ljubo 5 5 2 2
Biškup, Dražen 5 5
Boljat, Mario 5 5
Cindrić, Slavin 5 5 3 3
Čale, Hrvoje 5 5
Đorđević, Borislav 5 5
Gabrić, Drago 5 5 1 1
Hadžić, Ismet 5 5
Jurić, Ivan 5 5
Kovačić, Frane 5 5
Leinert, Vladimir 5 5 2 2
Lemešić, Leo 5 5 3 3
Leovac, Marin 5 5
Matekalo, Florijan 1 4 5 1 1
Pamić, Igor 5 5 1 1
Pavelić, Ivan 5 5 1 1
Rora, Krasnodar 5 5
Rukavina, Tomislav 5 5
Sablić, Goran 5 5
Santini, Ivan 5 5
Vejić, Hrvoje 5 5
Didulica, Joseph Anthony 4 4
Bartolec, Karlo 4 4
Benko, Leon 4 4
Ćorić, Ante 4 4
Demić, Sergije 4 4
Džoni, Vilson 4 4
Đanić, Svetozar 3 1 4
Erceg, Tomislav 4 4 1 1
Hrman, Danijel 4 4
Katić, Ilija 4 4
Košćak, Mladen 4 4
Lešković, Marko 4 4
Livaja, Marko 4 4
Milevoj, Anđelko 4 4
Milinović, Damir 4 4
Novoselac, Martin 4 4
Paškvan, Daniel 4 4
Pavletić, Slavko 4 4 2 2
Pešić, Dušan 4 4
Rodin, Janko 4 4
Stojanović, Mirko 4 4
Vidošević, Joško 1 3 4
Vučko, Jurica 4 4
Ademi, Arijan 3 3
Andrijašević, Franko 3 3 1 1
Babić, Nikola 3 3
Balajić, Andrija 3 3
Bratulić, Dragutin 3 3
Braun, Mirko 3 3
Broketa, Božo 3 3
Bule, Nino 3 3
Butorović, Darko 3 3
Cvjetković, Ivan 3 3 1 1
Čelić, Drago 3 3
Ćaleta-Car, Duje 3 3
Đolonga, Vlatko 3 3
Filipović, Jakov 3 3
Firm, Vladimir 3 3
Hlevnjak, Ivan 3 3
Ištvanić, Slavko 3 3
Karić, Veldin 3 3
Kasalo, Vlado 1 2 3
Kralj, Branko 3 3
Krpan, Petar 3 3
Kustudić, Miodrag 3 3
Lojen, Dragutin 3 3
Löw, Pavao 3 3
Luštica, Slavko 3 3
Medarić, Ivica 3 3
Mikačić, Marko 3 3
Milić, Antonio 3 3
Naumović, Velimir 3 3
Panadić, Andrej 3 3
Percl, Adolf 3 3 2 2
Peršon, Saša 3 3
Poduje, Šime 3 3
Poduje, Veljko 3 3
Pogačnik, Antun 2 1 3
Radić, Vinko 3 3
Radović, Nikola 3 3 1 1
Romić, Mladen 3 3
Senčar, Božidar 3 3 1 1
Sharbini, Anas 3 3 2 2
Šafarić, Nikola 3 3
Šojat, Ivan 3 3
Šuprina, Ivan 3 3
Tapalović, Filip 3 3
Tudor, Fran 3 3 1 1
Vargić, Ivan 3 3
Vučević, Goran 3 3
Weber, Josip 3 3 1 1
Ábrahám, Géza 2 2 2 2
Andrić, Srđan 2 2 1 1
Banović, Ivica 2 2
Bartulović, Mladen 2 2
Benko, Aleksandar 1 1 2 1 1
Bičanić, Miroslav 2 2 1 1
Brajković, Goran 2 2
Bubalo, Stanko 2 2
Bubnjić, Igor 2 2
Buljat, Jurica 2 2
Buljat, Marijan 2 2
Čeko, Niko 2 2
Čop, Josip 2 2
Dautbegović, Fahrija 2 2
Dražić, Darko 2 2
Džeko, Jasmin 2 2 1 1
Galinović, Mario 2 2
Ivanušec, Luka 2 2 1 1
Jajalo, Mato 2 2
Janković, Janko 2 2
Jantoljak, Marijan 2 2
Janjanin, Rajko 2 2
Ješe, Vedran 2 2
Jurić, Predrag 2 2
Kinert, Hugo 2 2
Klaić, Vladimir 1 1 2
Kobeščak, Zdenko 2 2
Koceić, Zvonimir 2 2
Kokeza, Ljubomir 2 2
Kovačević, Abid 2 2
Križ, Mirko 2 2
Kujundžić, Andrija 2 2
Kurir, Mirko 2 2
Marić, Mirko 2 2
Matas, Nikola 2 2
Mišić, Josip 2 2
Nižić, Zoran 2 2
Ozobić, Filip 2 2
Ožegović, Ivan 2 2
Pažur, Hugo 2 2
Perošević, Antonio 2 2
Peternac, Alen 2 2
Petrović, Željko 2 2
Računica, Dean 2 2 1 1
Rajković, Marko 2 2
Ružić, Milan 2 2
Sabolčki, Silvestar 2 2
Scholz, Josip 2 2
Šitum, Mario 2 2
Škorić, Mile 2 2
Štefulj, Danijel 2 2
Toplak, Samir 2 2
Urch, Emil 2 2
Vardić, Miroslav 2 2
Vasilj, Vladimir 2 2
Vukman, Neven 2 2
Vulić, Kazimir 2 2
Adžić, Željko 1 1 1 1
Agić, Đuka 1 1
Ajbek, Viktor 1 1
Antonijević, Mustafa 1 1
Avramović, Radojko 1 1
Bakota, Božo 1 1
Balatinac, Josip 1 1
Barać, Mateo 1 1
Barbarić, Ivica 1 1
Baturina, Mate 1 1
Bazina, Mario 1 1
Beda, Slavko 1 1 1 1
Benković, Filip 1 1
Benković, Ivan 1 1
Bivec, August 1 1
Bjelanović, Saša 1 1
Blašković, Filip 1 1
Borovčić - Kurir, Mihovil 1 1
Bulat, Josip 1 1
Caktaš, Mijo 1 1
Carević, Mario 1 1
Colnago, Antun Ferante 1 1
Čerček, Marijan 1 1
Čonč, Vladimir 1 1
Datković, Toni 1 1
Delić, Svemir 1 1
Desnica, Damir 1 1
Dešković, Miroslav 1 1
Dračić, Zlatko 1 1
Drpić, Dino 1 1
Dujmović, Petar 1 1
Ergović, Ivo 1 1
Ferderber, Fric 1 1
Gašpar, Josip 1 1
Golob, Vinko 1 1
Granec, Ivan 1 1
Grdenić, Mirko 1 1
Halilović, Sejad 1 1
Hitrec, Rudolf 1 1
Horvat, Drago 1 1
Horvat, Josip 1 1
Jeličić, Joško 1 1
Ježina, Antonijo 1 1
Juranović, Josip 1 1
Jurić, Ante 1 1
Kalapač, Damir 1 1
Katić, Nikola 1 1
Kesić, Ante 1 1
Knežević, Bruno 1 1
Kolaković, Božidar 1 1
Kolinger, Denis 1 1
Komljenović, Fabijan 1 1 1 1
Krešić, Dario 1 1
Krnić, Jozo 1 1
Krstulović, Stane 1 1 1 1
Krznar, Damir 1 1
Leovac, Ivan 1 1
Linić, Siniša 1 1
Lokošek, Antun 1 1 1 1
Majer, Lovro 1 1
Maleš, Mate 1 1
Maloča, Mario 1 1
Mantula, Lav 1 1
Marcikić, Benjamin 1 1
Martinović, Eugidio 1 1
Medle, Ivan 1 1
Melnjak, Dario 1 1
Mešković, Rizah 1 1
Miladin, Darko 1 1
Miloš, Mato 1 1
Milović, Goran 1 1
Milutin, Šime 1 1
Miljković, Ivica 1 1
Močinić, Ivan 1 1
Mustedanagić, Džemal 1 1
Nadoveza, Petar 1 1
Novak, Marijan 1 1
Oršić, Mislav 1 1
Pavlica, Ivan 1 1
Pavličević, Mirko 1 1
Pažur, Alfons 1 1
Pilipović, Renato 1 1
Plazeriano, Eugen 1 1
Popović, Joško 1 1 1 1
Posavec, Srebrenko 1 1
Praunsperger, Boris 1 1
Prskalo, Andrej 1 1
Pudar, Ivan 1 1
Radošević Josip 1 1
Raffanelli, Gajo 1 1
Rebac, Sulejman 1 1 2 2
Režić, Ivan 1 1
Rubčić, Robert 1 1
Shala, Kujtim 1 1
Slavica, Zoran 1 1
Slivak, Ivan 1 1
Sluga, Simon 1 1
Smoje, Dario 1 1
Stinčić, Branko 1 1
Stinčić, Željko 1 1
Šalov, Nenad 1 1
Šefer, Bela 1 1
Šeparović, Ivo 1 1
Šimunić, Vlado 1 1
Šterk, Stjepan 1 1
Šunjić, Ivan 1 1
Šurdonja, Slavko 1 1
Tomasov, Marin 1 1
Tomečak, Ivan 1 1
Turina, Ivan 1 1
Urbanke, Josip 1 1
Vidošević, Ante 1 1
Vučko, Luka 1 1
Vukić, Darko 1 1
Vukoje, Nedeljko 1 1
Vuković, Željko 1 1
Vukušić, Ante 1 1
Vulić, Ante 1 1
Zinaja, Dušan 1 1
Židan, Gregor 1 1
Žitnjak, Miroslav 1 1
Živković, Zoran 1 1
Župančić, Vjeloslav 1 1
Župetić, Željko 1 1

PovezniceUredi