Otvori glavni izbornik
Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
*Ovo je nepotpuni popis katoličkih svetaca

AUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Abdon 3. stoljeće oko 250. prije kongregacije 30. srpnja
Abercije Hieropolski ? oko 167. prije kongregacije 22. listopada
Abo oko 756. 6. siječnja 786. prije kongregacije 8. siječnja
Abraham Pustinjak 4. stoljeće 372. prije kongregacije 27. listopada
Adalbert Praški 956. 23. travnja 997. 999. 23. travnja
Adeodat I. ? 8. studenog 618. prije kongregacije 8. studenog
Adon iz Viennea 799. 16. prosinca 874. ili 875. prije kongregacije 16. prosinca
Adolf od Osnabrücka oko 1185. 30. lipnja 1222. ili 1224. 1625. 11. veljače
Agapet I. ? 22. travnja 536. prije kongregacije 20. rujna
Agapit 3. stoljeće oko 267. ili 274. prije kongregacije 20. rujna
Agata oko 231. oko 251. prije kongregacije 5. veljače
Agaton ? 10. siječnja 681. prije kongregacije 10. siječnja
Agneza Rimska oko 291. oko 304. prije kongregacije 21. siječnja
Agneza iz Montepulciana 28. siječnja 1268. 20. travnja 1317. 1726. 20. travnja
Akacije Armenski ? oko 140. prije kongregacije 22. lipnja
Alban ? oko 305. prije kongregacije 22. lipnja
Albert Chmielowski 20. kolovoza 1845. 25. prosinca 1916. 12. studenog 1989. 25. prosinca
Albert Veliki oko 1200. 15. studenog 1280. 1931. 15. studenog
Aleksandar I. ? oko 115. prije kongregacije 3. svibnja
Alfonz Liguori 27. rujna 1696. 1. kolovoza 1787. 26. svibnja 1839. 1. kolovoza
Alimpije Stolpnik 522. 640. prije kongregacije 26. studenog
Alkuin oko 735. 19. svibnja 804. prije kongregacije 20. svibnja
Alojzije Gonzaga 9. ožujka 1568. 21. lipnja 1591. 31. prosinca 1762. 21. lipnja
Amato Ronconi 1226. 8. svibnja 1292. 23. studenog 2014. 8. svibnja
Ambrozije oko 340. 4. travnja 397. prije kongregacije 7. prosinca
Ana 1. stoljeće pr. Kr. ? prije kongregacije 26. srpnja
Anaklet ? oko 92. prije kongregacije 13. srpnja
Anastazije 3. stoljeće 26. kolovoza 304. ili 308. prije kongregacije 7. rujna
Anastazije I. 4. stoljeće 19. prosinca 401. prije kongregacije 19. prosinca
Andrija 1. stoljeće 1. stoljeće prije kongregacije 30. studenog
Andrija Bobola 1591. 20. svibnja 1657. 17. travnja 1938. 16. svibnja
Andrija Hubert Fournet 6. prosinca 1752. 13. svibnja 1834. 4. lipnja 1933. 13. svibnja
Andrija Svorad oko 980. 1009., 1010., 1030. ili 1034. 1083./85. 17. srpnja
Anđela iz Foligna 1248. 4. siječnja 1309. 9. listopada 2013. 4. siječnja
Anđela Merici 21. ožujka 1474. 27. siječnja 1540. 24. svibnja 1807. 27. siječnja
Anicet 1. stoljeće 20. travnja 168. prije kongregacije 20. travnja
Anno II. od Kölna oko 1010. 4. prosinca 1075. 1183.ari 4. prosinca
Anter ? 3. siječnja 236. prije kongregacije 3. siječnja
Antun Marija Claret 23. prosinca 1807. 24. listopada 1870. 7. svibnja 1950. 24. listopada
Antun Marija Zaharija 1502. 20. svibnja 1657. 27. svibnja 1879. 5. srpnja
Antun od svete Ane Galvão 1739. 23. prosinca 1822. 2007. 11. svibnja
Antun Padovanski 15. kolovoza 1195. 13. lipnja 1231. 20. svibnja 1232. 13. lipnja
Antun Pustinjak oko 251. 17. siječnja 356. prije kongregacije 17. siječnja
Anzelmo Canterburyjski 1033. 21. travnja 1109. 1494. 21. travnja
Aristid iz Atene ? oko 134. prije kongregacije 31. kolovoza
Atanazije Aleksandrijski oko 298. 2. svibnja 373. prije kongregacije 2. svibnja
Atenagora oko 133. oko 190. prije kongregacije 6. kolovoza
Augustin 13. studenog 354. 28. kolovoza 430. prije kongregacije 28. kolovoza
Augustina Pietrantoni 27. ožujka 1864. 13. studenog 1894. 18. travnja 1999. 13. studenog
Ava ? ? prije kongregacije 29. travnja

BUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Barbara sredina 3. stoljeća kasno 3. stoljeće prije kongregacije 4. prosinca
Bah ? 4. stoljeće prije kongregacije 7. listopada
Bartol 1. stoljeće 1. stoljeće prije kongregacije 24. kolovoza
Bavo 622. 659. prije kongregacije 1. listopada
Bazilije Veliki 329./30. 1. ili 2. siječnja 379. prije kongregacije 2. siječnja
Beda Časni oko 673. 26. svibnja 735. 1899. 25. svibnja
Benedikt oko 480. 22. ožujka 543. 1220. 11. srpnja
Benedikt II. 635. 8. svibnja 685. prije kongregacije 8. svibnja
Benedikt Biscop oko 628. 12. siječnja 690. prije kongregacije 12. siječnja
Benedikt Moro 1526. 4. travnja 1589. 24. svibnja 1807. 4. travnja
Benezet oko 1163. 1184. prije kongregacije 14. travnja
Benon od Meissena 1010. 16. lipnja 1106. 31. svibnja 1523. 16. lipnja
Bernard degli Uberti ? 4. prosinca 1133. 21. studenog 1665. 4. prosinca
Bernard iz Clairvauxa 1090. 20. kolovoza 1153. 18. siječnja 1174. 20. kolovoza
Bernardica Soubirous 7. siječnja 1844. 16. travnja 1879. 8. prosinca 1933. 16. travnja
Bernardin Sijenski 8. rujna 1380. 20. svibnja 1444. 24. svibnja 1450. 20. svibnja
Berta Kentska oko 565. oko 601. prije kongregacije 1. svibnja
Bistrik ? 27. rujna 1046. 1083. 24. rujna
Blaž ? oko 316. prije kongregacije 3. veljače
Bonaventura oko 1221. 15. srpnja 1274. 14. travnja 1482. 15. srpnja
Bono Vukovarski ? 1. kolovoza 260. prije kongregacije 1. kolovoza
Brcko oko 397. 444. prije kongregacije 13. studenog
Brigita 1303. 23. srpnja 1373. 7. listopada 1391. 23. srpnja
Brigita Irska oko 453. oko 524. prije kongregacije 1. veljače
Bruno oko 1030. 6. listopada 1101. 17. veljače 1623. 6. listopada
Boecije 480. 524. 1883. 23. listopada
Bonifacije I. ? 4. rujna 422. prije kongregacije 25. listopada
Bonifacije IV. oko 550. 25. svibnja 615. prije kongregacije 25. svibnja

CUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Cecilija 2. stoljeće 230. prije kongregacije 22. studenog
Celestin I. ? 6. travnja 432. prije kongregacije 6. travnja
Celestin V. 1215. 19. svibnja 1296. 5. svibnja 1313. 19. svibnja
Ciprijan Kartaški oko 210. 14. rujna 258. prije kongregacije 16. rujna
Ciprijan Antiohijski 3. stoljeće 26. rujna 304. prije kongregacije 26. rujna
Cirijak 3. stoljeće oko 303. prije kongregacije 8. kolovoza

ĆUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Ćiril Aleksandrijski oko 376. oko 444. prije kongregacije 27. lipnja
Ćiril i Metod 826./7. i 815. 14. veljače 869. i 6. travnja 885. prije kongregacije 14. veljače
Ćiril Jeruzalemski oko 313. 386. prije kongregacije 18. ožujka

DUredi

EUredi

FUredi

GUredi

HUredi

IUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Ignacije Antiohijski oko 35. oko 107. prije kongregacije 2. siječnja
Ignacije Loyola 23. listopada 1491. 31. srpnja 1556. 12. ožujka 1622. 31. srpnja
Ilija prorok ? ? prije kongregacije 20. srpnja
Inocent I. ? 12. ožujka 417. prije kongregacije 12. ožujka
Irenej Lionski 130. 202. prije kongregacije 28. lipnja
Ivana Orleanska 6. siječnja 1412. 30. svibnja 1431. 16. svibnja 1920. 30. svibnja
Ivanka Beretta Molla 4. listopada 1922. 28. travnja 1962. 16. svibnja 2004. 28. travnja
Ivan I. 470. 18. svibnja 526. prije kongregacije 18. svibnja
Ivan XXIII. 25. studenog 1881. 3. lipnja 1963. 27. travnja 2014. 11. listopada
Ivan Avilski 6. siječnja 1500. 10. svibnja 1569. 31. svibnja 1970. 10. svibnja
Ivan Berchmans 13. ožujka 1599. 13. kolovoza 1621. 15. siječnja 1888. 13. kolovoza
Ivan Bosco 16. kolovoza 1815. 31. siječnja 1888. 1. travnja 1934. 31. siječnja
Ivan Damaščanski oko 675./6. 4. prosinca 749. prije kongregacije 4. prosinca
Ivan Diego 1474. 30. svibnja 1548. 31. srpnja 2002. 9. prosinca
Ivan Eudes 14. studenog 1601. 19. kolovoza 1680. 31. svibnja 1925. 19. kolovoza
Ivan Evanđelist oko 15. oko 100. prije kongregacije 27. prosinca
Ivan Fisher 19. listopada 1469. 22. lipnja 1535. 19. svibnja 1935. 22. lipnja
Ivan Iberski oko 1002. ? prije kongregacije 12. srpnja
Ivan Kapistran 24. lipnja 1386. 23. listopada 1456. 4. lipnja 1724. 23. listopada
Ivan Kentijski 23. lipnja 1390. 24. prosinca 1473. 16. srpnja 1767. 23. prosinca
Ivan Klimak oko 579. ožujak 649. prije kongregacije 30. ožujka
Ivan Krstitelj 1. stoljeće pr. Kr. 31.-36. prije kongregacije 24. lipnja i 29. kolovoza
Ivan Krstitelj de La Salle 30. travnja 1651. 7. travnja 1719. 24. svibnja 1900. 7. travnja
Ivan Nepomuk oko 1345. 20. ožujka 1393. 19. ožujka 1729. 20. ožujka
Ivan od Dukle 1414. 29. rujna 1484. 10. lipnja 1997. 8. srpnja
Ivan od Križa 24. lipnja 1542. 14. prosinca 1591. 27. prosinca 1726. 14. prosinca
Ivan Pavao II. 18. svibnja 1920. 2. travnja 2005. 27. travnja 2014. 22. listopada
Ivan Sarkander 20. prosinca 1576. 17. ožujka 1620. 21. svibnja 1995. 17. ožujka
Ivan Trogirski ? prije 1111. ? 14. studenog
Ivan Vianney 8. svibnja 1786. 4. kolovoza 1859. 31. svibnja 1925. 4. kolovoza
Ivan Zlatousti oko 349. 14. rujna 407. prije kongregacije 13. rujna
Ivana Emilija de Villeneuve 9. ožujka 1811. 2. listopada 1854. 17. svibnja 2015. 3. listopada
Izidor Ratar oko 1070. 15. svibnja 1130. 12. ožujka 1622. 15. svibnja
Izidor Seviljski oko 560. 4. travnja 636. 1598. 4. travnja

JUredi

KUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Kajo ? 22. travnja 296. prije kongregacije 22. travnja
Kalist I. ? 223. prije kongregacije 14. listopada
Kamilo de Lellis 25. svibnja 1550. 14. srpnja 1614. 19. lipnja 1746. 14. srpnja
Kancij, Kancijan i Kancijanila ? 31. svibnja 304. prije kongregacije 31. svibnja
Karlo Garnier 25. svibnja 1606. 7. prosinca 1649. 29. lipnja 1930. 19. listopada
Kasijan Imolski ? 13. kolovoza 363. prije kongregacije 13. kolovoza
Katarina Aleksandrijska oko 282. oko 305. prije kongregacije 25. studenog
Katarina Bolonjska 8. rujna 1413. 9. ožujka 1463. 22. svibnja 1712. 9. ožujka
Katarina Đenovska 1447. 15. rujna 1510. 16. lipnja 1737. 15. rujna
Katarina de Ricci 23. travnja 1522. 2. veljače 1590. 29. lipnja 1746. 13. veljače
Katarina Laboure 2. svibnja 1806. 31. prosinca 1876. 27. srpnja 1947. 31. prosinca
Katarina Sijenska 25. ožujka 1347. 29. travnja 1380. 1461. 29. travnja
Katarina Tekakwitha 1657. 17. travnja 1680. 21. listopada 2012. 17. travnja
Kazimir 3. listopada 1458. 4. ožujka 1484. 7. studenog 1602. 4. ožujka
Kilijan 640. 8. srpnja 689. prije kongregacije 8. srpnja
Klara Asiška 16. srpnja 1194. 11. kolovoza 1253. 26. rujna 1255. 11. kolovoza
Klara iz Montefalca oko 1268. 17. kolovoza 1308. 8. prosinca 1881. 17. kolovoza
Klaudije de la Colombière 2. veljače 1641. 15. veljače 1682. 21. svibnja 1992. 15. veljače
Klement I. 1. stoljeće 99. ili 101. prije kongregacije 23. studenog
Klotilda 475. 545. prije kongregacije 3. lipnja
Kolumba 7. prosinca 521. 9. lipnja 597. prije kongregacije 9. lipnja
Kornelije ? lipanj 253. prije kongregacije 16. rujna
Krescentin ? 1. lipnja 303. prije kongregacije 1. lipnja
Kristijana Gruzijska oko 280. oko 332. prije kongregacije 15. prosinca
Kristofor ? oko 251. prije kongregacije 25. srpnja
Krševan ? ? prije kongregacije 24. studenog
Kuriakos Elias Chavara 10. veljače 1805. 3. siječnja 1871. 23. studenog 2014. 3. siječnja
Kuzma oko 3. stoljeća oko 287. prije kongregacije 26. rujna
Kvirin od Neussa 30. ožujka 116. ? prije kongregacije 30. travnja ili 30. ožujka
Kvirin Sisački ? 309. prije kongregacije 4. lipnja

LUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Ladislav I. Sveti oko 1040. 29. srpnja 1095. 29. lipnja 1192. 27. lipnja
Laura iz Cordobe ? 864. prije kongregacije 19. listopada
Laura Montoya Upegui 26. svibnja 1874. 21. listopada 1949. 12. svibnja 2013. 21. listopada
Lav I. oko 400. 10. studenog 461. prije kongregacije 10. studenog
Lav II. 611. 3. srpnja 683. prije kongregacije 3. srpnja
Lav III. 750. 12. lipnja 816. 1673. 12. lipnja
Lav IV. 790. 17. srpnja 855. prije kongregacije 17. srpnja
Lav IX. 21. lipnja 1002. 19. travnja 1054. 1082. 19. travnja
Leonida Aleksandrijski ? 202. prije kongregacije 22. travnja
Leopold III., markgorf Austrije 1073. 15. studenog 1136. 6. siječnja 1458. 15. studenog
Leopold Mandić 12. svibnja 1866. 30. srpnja 1942. 16. listopada 1983. 12. svibnja
Leonardo Portomauricijski 20. prosinca 1676. 26. studenog 1751. 29. lipnja 1867. 27. studenog
Lidija iz Tijatire ? ? prije kongregacije 3. kolovoza
Lidvina 18. ožujka 1380. 14. travnja 1433. 14. ožujka 1890. 14. travnja
Lino ? oko 79. prije kongregacije 23. rujna
Lorenzo Ruiz oko 1600. 29. rujna 1637. 18. listopada 1987. 28. rujna
Lovro Brindisijski 22. srpnja 1559. 22. srpnja 1619. 8. prosinca 1881. 21. srpnja
Lucija oko 283. oko 304. prije kongregacije 13. prosinca
Lucije I. oko 200. 5. ožujka 254. prije kongregacije 4. ožujka
Luigi Orione 23. lipnja, 1872. 12. ožujka 1940. 16. svibnja 2004. 22. ožujka
Luj IX. 25. travnja 1214. 25. kolovoza 1270. 1297. 25. kolovoza
Luka ? oko 84. prije kongregacije 18. listopada

LjUredi

MUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Magdalena iz Nagasakija 1611. 16. listopada 1634. 18. listopada 1987. 20. listopada
Majka Tereza 26. kolovoza 1910. 5. rujna 1997. 4. rujna 2016. 5. rujna
Maksimilijan Kolbe 8. siječnja 1894. 14. kolovoza 1941. 10. listopada 1982. 14. kolovoza
Mala Terezija 2. siječnja 1873. 30. rujna 1897. 17. svibnja 1925. 1. listopada
Malahija 1094. 2. studenog 1148. 1199. 3. studenog
Marcel I. 255. 16. siječnja 309. prije kongregacije 16. siječnja
Marcel iz Tangera ? 298. prije kongregacije 30. listopada
Marcelin ? 1. travnja 304. prije kongregacije 26. travnja
Marcijan Mučenik ? 304. prije kongregacije 16. rujna
Marcijan Ravenski ? oko 127. prije kongregacije 22. svibnja
Marcijan Tortonski ? oko 120. prije kongregacije 6. ožujka
Margareta Bourgeoys 17. travnja 1620. 12. siječnja 1700. 31. listopada 1982. 12. siječnja
Margareta Marija Alacoque 22. srpnja 1647. 17. listopada 1690. 13. svibnja 1920. 16. listopada
Margareta Škotska oko 1045. 16. studenog 1093. 1250. 16. studenog
Marija Alfonsina Danil Ghattas 4. listopada 1843. 25. ožujka 1927. 17. svibnja 2015. 25. ožujka
Marija De Mattias 4. veljače 1805. 20. kolovoza 1866. 18. svibnja 2003. 4. veljače
Marija Guadalupe Garcia Zavala 27. travnja 1878. 24. lipnja 1963. 12. svibnja 2013. 24. lipnja
Marija Goretti 16. listopada 1890. 6. srpnja 1902. 24. lipnja 1950. 6. srpnja
Marija Magdalena ? ? prije kongregacije 22. srpnja
Marija Maravillas od Isusa 4. studenog 1891. 11. prosinca 1974. 4. svibnja 2003. 11. prosinca
Marin 366. prije kongregacije prije kongregacije 3. rujna
Marko 1. stoljeće 68. prije kongregacije 25. travnja
Marko, papa ? 7. listopada 336. prije kongregacije 7. listopada
Marko Križevčanin 1585. 7. rujna 1619. 2. srpnja 1995. 7. rujna
Martin 316. 8. studenog 397. prije kongregacije 11. studenog
Martin I. oko 600. 16. rujna 655. prije kongregacije 13. travnja
Matej ? oko 70. prije kongregacije 21. rujna
Matija 1. stoljeće oko 80. prije kongregacije 14. svibnja
Mauro 3. stoljeće 3. stoljeće prije kongregacije 21. studenog
Melkior Grodziecki oko 1582. 7. rujna 1619. 2. srpnja 1995. 7. rujna
Mesrop Maštoc oko 362. 17. veljače 440. prije kongregacije 17. veljače
Mihael - - - 29. rujna
Miltijad ? 10. siječnja 314. prije kongregacije 10. prosinca
Monika 331. 387. prije kongregacije 27. kolovoza

NUredi

OUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Odilon iz Clunyja oko 962. 1. siječnja 1049. prije kongregacije 1. siječnja
Olga Kijevska oko 890. 11. srpnja 969. prije kongregacije 11. srpnja
Olof Skötkonung 980. 1022. prije kongregacije 29. srpnja
Onezim ? oko 90. prije kongregacije 16. veljače
Oton Bamberški 1060. 30. lipnja 1139. 1189. 2. srpnja

PUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Pankracije oko 289. oko 304. prije kongregacije 12. svibnja
Paskal I. ? 11. veljače 824. prije kongregacije 11. veljače
Patrik 385. 461. prije kongregacije 17. ožujka
Paula 347. 26. siječnja 404. prije kongregacije 26. siječnja
Paulin II. oko 726. 802./4. prije kongregacije 11. siječnja
Pavao oko 5. oko 67. prije kongregacije 29. lipnja
Pavao I., papa 700. 28. lipnja 767. prije kongregacije 28. lipnja
Pavao iz Tebe oko 227. oko 342. prije kongregacije 15. siječnja
Pavao Miki oko 1562. 5. veljače 1597. 8. lipnja 1862. 6. veljače
Pedro Calungsod 21. srpnja 1654. 2. travnja 1672. 21. listopada 2012. 29. travnja
Perpetuo iz Toursa ? 30. prosinca 490. prije kongregacije 18. travnja
Petar ? oko 64. prije kongregacije 29. lipnja
Petar Chanel 12. srpnja 1803. 28. travnja 1841. 12. lipnja 1954. 28. travnja
Petar Claver 26. lipnja 1580. 8. rujna 1654. 15. siječnja 1888. 9. rujna
Petar Damjan oko 1007. 22. veljače 1072./3. 1828. 21. veljače
Petar Faber 13. travnja 1506. 2. kolovoza 1546. 17. prosinca 2013. 2. kolovoza
Petar Fourier 30. studenog 1565. 9. prosinca 1640. 27. svibnja 1897. 9. prosinca
Petar iz Sebaste oko 340. 391. prije kongregacije 9. siječnja
Petar Julijan Eymard 4. veljače 1811. 1. kolovoza 1868. 9. prosinca 1962. 2. kolovoza
Petar Kanizije 8. svibnja 1521. 21. prosinca 1597. 21. svibnja 1925. 21. prosinca
Petar Krizolog oko 380. 31. srpnja 450. prije kongregacije 30. srpnja
Petar Pappacarbone 1038. 4. ožujka 1123. 1893. 4. ožujka
Pio I. 1. stoljeće oko 155. prije kongregacije 11. srpnja
Pio V. 17. siječnja 1504. 1. svibnja 1572. 22. svibnja 1712. 30. travnja
Pio X. 2. lipnja 1835. 20. kolovoza 1914. 29. svibnja 1954. 21. kolovoza
Pio iz Pietrelcine 25. svibnja 1887. 23. rujna 1968. 16. lipnja 2002. 23. rujna
Poncijan oko 200. listopad 235. prije kongregacije 13. kolovoza
Polikarp 69. 156. prije kongregacije 23. veljače
Polion ? 27. travnja 258. prije kongregacije 29. svibnja
Prošper Akvitanski oko 390. oko 455. prije kongregacije 25. lipnja
Publije 33. oko 112. ili oko 161.-180. 1634. 13. ožujka

RUredi

SUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Saba Posvećeni 439. 532. prije kongregacije 5. prosinca
Sebastijan oko 256. 20. siječnja 287. prije kongregacije 20. siječnja
Sekund iz Astija ? oko 119. prije kongregacije 29. ožujka
Senen 3. stoljeće oko 250. prije kongregacije 30. srpnja
Sergije I. 650. 8. rujna 701. prije kongregacije 8. rujna
Severin iz Kölna ? 403. prije kongregacije 23. listopada
Sigibert III. 630. 1. veljače 656. prije kongregacije 1. veljače
Siksto I. 42. 125. prije kongregacije 3. travnja
Siksto II. ? 6. kolovoza 258. prije kongregacije 7. kolovoza
Siksto III. ? 18. kolovoza 440. prije kongregacije 28. ožujka
Simah ? 19. srpnja 514. prije kongregacije 19. srpnja
Simplicije ? 10. ožujka 483. prije kongregacije 10. ožujka
Silvano ? oko 350. prije kongregacije 30. srpnja
Silvestar I. ? 31. prosinca 335. prije kongregacije 31. prosinca
Siricije 334. 26. studenog 339. prije kongregacije 26. studenog
Soter ? oko 174. prije kongregacije 22. travnja
Sperandia 1216. 11. rujna 1276. 1635. 11. kolovoza
Srđ ? 4. stoljeće prije kongregacije 7. listopada
Stanislav Kazimierczyk 27. rujna 1433. 3. svibnja 1489. 17. listopada 2010. 5. listopada
Stanislav Kostka 28. listopada 1550. 15. kolovoza 1568. 31. prosinca 1726. 15. kolovoza ili 13. studenog
Stjepan I. Sveti oko 975. 15. kolovoza 1038. 20. kolovoza 1083. 16. kolovoza
Stjepan I. ? 2. kolovoza 257. prije kongregacije 24. srpnja
Stjepan Pongrácz oko 1583. 7. rujna 1619. 15. siječnja 1905. 2. srpnja 1995.
Stjepan Prvomučenik oko 34. ? prije kongregacije 9. siječnja
Stošija 3. stoljeće 11. listopada (3. st.) prije kongregacije 25. prosinca

ŠUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Šarbel Makhluf 8. svibnja 1828. 24. prosinca 1898. 9. listopada 1977. 24. srpnja
Šimun Jeruzalemski ? 107./117. prije kongregacije 18. veljače
Šimun Kanaanac ? oko 65. ili 107. prije kongregacije 28. listopada
Šimun Stilit oko 390. 2. rujna 459. prije kongregacije 5. siječnja
Šimun Stock oko 1165. 16. svibnja 1265. prije kongregacije 16. svibnja

TUredi

UUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Ubald oko 1084. 1160. 4. ožujka 1192. 16. svibnja
Ulrik Augsburški 890. 4. srpnja 973. prije kongregacije 25. svibnja
Ulrik od Clunyja oko 1029. 10. srpnja 1093. prije kongregacije 25. svibnja
Ultan ? 657. prije kongregacije 1. svibnja
Urban I. ? 23. svibnja 230. prije kongregacije 14. srpnja
Uriel - - - 28. srpnja
Ursin (biskup Ravene) ? oko 536. prije kongregacije 5. rujna
Ursin (pustinjak) ? oko 625. prije kongregacije 20. prosinca
Ursin iz Brescije ? 347. prije kongregacije 1. prosinca
Ursin Ravenski ? oko 67. prije kongregacije 19. lipnja
Ursmar 27. srpnja 644. 19. travnja 713. prije kongregacije 19. travnja
Uršula ? 238., 283., 383., 451., ili 640. prije kongregacije 21. listopada
Uršula Ledóchowska 17. travnja 1865. 29. svibnja 1939. 18. svibnja 2003. 29. svibnja

VUredi

WUredi

Svetac Datum rođenja Datum smrti Kanonizacija Spomendan
Walburga 710. 25. veljače 779. 870. 25. veljače ili 1. svibnja
Waldetruda oko 612. 9. travnja 688. 1039. 9. travnja

ZUredi

#Uredi